Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg

Kaart in doos maken uitleg gratis printable inspiratie
Reclame

Kaart in doos maken uitleg gratis printable inspiratie
Een tijdje geleden plaatste ik een stap voor stap uitleg hoe je een kaart in een doosje kunt maken. Vandaag laat ik verschillende kaartjes in een doosje zien als inspiratie. Natuurlijk vertel ik wat ik heb gebruikt en hoe ik deze heb gemaakt.

Uitgebreide uitleg kaart in doosje maken

In het artikel: Kaarten maken: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable), vind je een uitgebreide uitleg hoe je de basis van deze kaart in doos maakt. In het artikel vind je ook een gratis printable zodat je het doosje niet zelf hoeft uit te tekenen, maar gewoon uit kunt printen op papier naar wens. Wel zo makkelijk!

Inspiratie kaart in doos

Elke kaart maakte ik via de uitleg van het hierboven genoemde artikel. Alles wat ik anders heb gedaan zal ik vermelden bij de kaart zelf. Bij elke kaart in een doosje zal ik ook vermelden wat ik heb gebruikt en van welk merk.

Kaart met stempels: Zeemeerminnen verjaardagskaart
Uit de voorkant van het doosje sneed ik een vierkant, een venster. Achter het venster plakte ik met dubbelzijdige tape een stukje plastic. De tussenstukjes plakte ik trapsgewijs in het doosje. Op de drie voorste tussenstukjes plakte ik blauw papier. Het bovenste randje (de golven en bellen) maakte ik met snijmallen (Action) en mijn Love2Craft snij- en embossingmachine. Deze randje zou je ook kunnen knippen. Op het achterste tussenstuk plakte ik geel papier en met een schaar knipte ik heuvels uit het papier. Zo heb ik een strandje.

De kaart versierde ik verder met afbeeldingen van zeemeerminnen, vissen, schelpen en schildpadden. Dit zijn stempels van het merk MFT en ingekleurd met Twinmarkers (Action). De wolken zijn gemaakt met snijmallen. Als laatste pakte ik nog wat plakparels op het doosje.

Advertentie

Het label ‘Hiep hiep hoera’ heb ik zelf ontworpen en de printable hiervan kun je downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Kaart maken in doos uitleg inspiratie stempels

Zelfgemaakte kaart in box makkelijk uitleg

Kaart in doos Uitleg makkelijk ideeen

Kaart met kant-en-klare afbeeldingen: Geboortekaart met beren
De kaart maakte ik met papier en afbeeldingen uit een luxe papierblok van DecoTime (Action). De afbeeldingen kun je zo uit het papier drukken, dus super makkelijk. De basis van de kaart, de doos, maakte ik precies zoals in mijn uitleg: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable).
Kaart maken in doos voor geboorte

uitleg kaart in box maken geboorte

Kaart maken in doos speciaal voor geboorte

Advertentie

Kaart met snijmallen: Happy Birthday verjaardagskaart
Het papier met de patroontjes komen uit een papierblok van Paperchase. De taart, ballonnen en de tekst ‘Happy Birthday’ maakte ik met snijmallen en mijn Love2Craft snij- embossingmachine. De taart en ballonnen zijn oudere snijmallen van Action.

De taart plakte ik op het voorste tussenstuk. De tekst en ballonnen plaatste ik op de andere drie tussenstukken. De tekst en ballonnen plakte ik met foam tape op een plastic strookje (deze plastic sheet zijn te koop bij een copyshop). Deze plastic stroken met ballonnen en de tekst plakte ik met dubbelzijdige tape op de achterkant van de tussenstukjes. Door de doorzichtige plastic stroken lijken de ballonnen en tekst te zweven en uit de doos te springen.
Card in a box DIY tutorial makkelijk

Kaart maken in doos verjaardagskaart inspiratie

Kaart maken in doos maken uitleg Action producten

Lijkt het je ook leuk om kaarten in doosjes te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)
Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable
Kaarten maken #78: Werken met folievlokken (Action)
Kaarten maken #77: Verjaardagskaarten maken met leeftijd
Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

7 reacties

  1. De zeemeerminnen is mijn favoriet omdat ik het zo super vind dat je daar met een transparante zijde hebt gewerkt waardoor je lekker naar binnen kan gluren en het kleine tafereel al kan zien. En ik moet eerlijk zijn, ik vind de figuurtjes hier ook heel leuk. Heb ze je al zien gebruiken op andere kaart ideeën maar ze blijven leuk om te zien, zeker door wat jij er mee doet.

    De taart heeft ook wel iets extras door de vele ballonen en met hoe je ze hebt bevestigd lijkt het echt alsof ze uit het doosje wegvliegen dat iemand net heeft geopend.

  2. Super leuk! Ik heb de afgelopen jaren al diverse box kaarten gemaakt en was van plan om wat inspiratie te zoeken voor een verjaardags versie. Toevallig kwam ik je blog tegen, leuke inspiratie hier maar hoe kan ik dit blog volgen…of kan dat alleen maar via Instagram?
    Groetjes Maia

    1. Wat leuk dat je mijn blog wilt volgen :-). Dit kan via email, facebook en instagram. Rechts op mijn blog zien je de icoontjes en een balk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.