Reclame

Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)

uitleg kaart maken met cadeautje gratis printable
Reclame

uitleg kaart maken met cadeautje gratis printable
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een kaart kan maken met een klein cadeautje of snoepjes. Daarbij deel ik ook een gratis printable waardoor het nog makkelijker is deze kaart te maken :-).

Stap 1: De basis

Voor de basis van de kaart met een kleine cadeautje of snoepjes heb ik een gratis printable gemaakt.
Klik hier voor de gratis printable voor de kaart met klein cadeautje

Print deze op papier van ongeveer 200 gram en snij en/of knip deze uit het papier.
kaart met cadeautje maken stap 1 printable printen
Maak nu de vouwlijnen. Deze zijn met blauw aangeven op de foto. Een vouwlijn maak je door zachtjes met een stanleymes over het lijntje te gaan, maar het papier niet door te snijden. Met een perforator kun je op de plaats van de ronde cirkels op het patroon een gaatje maken.
kaart met cadeautje maken vouwlijnen

Stap 2: Versieren

Advertentie

Nu komt het leukste deel natuurlijk, het versieren van de kaart. De kant waarop de vouwlijnen geprint staan, laat ik aan de binnenkant vallen van de kaart. Dan zie je deze niet :-).

Voorkant
Als eerste versierde ik de voorkant van de kaart. Uit de voorkant sneed ik met een snijmal van een cirkel met boogjes een bloemetjesvorm (action frame snijmal). Hiervoor gebruikte ik een snij-en embossingmachine. Ik heb de Love2raft. Je kunt natuurlijk ook andere snijmallen gebruiken. Heb je geen snijmachine kun je ook een vorm overtrekken en deze vervolgens uitsnijden en/of uitknippen. Uit een geel papiertje met witte bloemetjes sneed ik dezelfde bloemenvorm en deze plakte ik met Pritt op de voorkant.

Onderaan de kaart maakte ik een randje met gras. De voorkant versierde ik verder met stempels (merk HelloBluebird) die ik inkleurde met Twinmarkers. Verder maakte ik met snijmallen van letters (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)) de tekst Hoera.

Als laatste voegde ik nog een label toe met ‘Van harte gefeliciteerd’. Wil je deze ook gebruiken? Dat kan, deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis vinden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
kaart met cadeautje maken voorkant

Achterkant
Op de achterkant plakte ik een roze en groen papiertje. In het midden plakte ik wit papier. Hierop kan ik straks de verjaardagswens schrijven. Verder versierde ik de achterkant nog met andere stempels uit de set van Hello BlueBird.
kaart met cadeautje maken achterkant

Advertentie

Binnenkant
Aan de binnenkant plakte ik met Pritt nog een papier met een streepjes patron.
kaart met cadeautje maken binnenkant

Stap 3: Alles in elkaar zetten

Plak als eerste beide bodems precies op elkaar. Hiervoor gebruikte ik dubbelzijdige tape.
kaart met cadeautje uitleg gratis printable
Pak je cadeautje. In deze kaart koos ik voor Celebrations. De snoepjes deed ik in een opbergzakje voor wenskaarten, maat A6. Deze passen precies in de kaart. Deze zijn te koop bij Action.
cadeautje in kaart verwerken ideeen inspiratie
Leg je cadeautje in de kaart of plak deze vast aan de achterkant van de binnenkant van de kaart. Vouw de kaart in elkaar en haal een koordje door de gaatjes die je eerder maakte met de perforator. Met een knoopje en een strikje blijft de kaart vervolgens goed in elkaar zitten :-).
zelf knustelen kaart met cadeautje snoepjes

kaart met cadeautje maken gratis printable

Wat zou jij in zo’n kaart cadeau geven?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #80: Vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable
Kaarten maken #78: Werken met folievlokken (Action)
Kaarten maken #77: Verjaardagskaarten maken met leeftijd
Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable)
Kaarten maken #75: Love2Craft Multi frame snijmallen Action (April 2021)
Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)
Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

    1. De maten zijn niet zo belangrijk, je kunt het idee ook natekenen :-). Voor veel mensen zijn maten erg lastig, dus vandaar een gratis printable. Deze vind ik zelf ook leuk om te maken :-).

  1. Wat een leuk en lief idee. perfect voor de sweet tooths in de familie en vriendenkring maar ik denk ook direct aan andere kleine spulletjes die ik zo leuk in een zakje met een mooie wens kan geven.

  2. Erg leuk om te maken, Els. Ben er lang mee bezig geweest, maar het resultaat is naar mijn zin. Heb ook op de achterkant een wens gezet. Goed idee! Zonder inhoud is dit al een klein kadootje.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.