Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg

Uitleg verschillende soorten kerstkaarten maken
Reclame

Uitleg verschillende soorten kerstkaarten maken
Al opzoek naar inspiratie voor je kerstkaarten? Op mijn blog heb ik verschillende artikelen staan met uitleg hoe je een bepaalde kaart kunt knutselen. Ik besloot van diverse kaarten een kerstvariant te maken. In dit artikel vind je deze verschillende kerstkaarten, extra uitleg en ik vertel natuurlijk wat ik heb gebruikt. Hopelijk breng ik je op ideeën!

Verschillende soorten kerstkaarten maken met uitleg

Hieronder zie je diverse kerstkaarten en uitleg. Sommige knutselspullen die je voorbij ziet komen, zijn misschien niet meer precies zo te koop. Deze kun je makkelijk vervangen door andere knutselspullen met een ander design.

Simpele vouwkaart voor kerst maken

Deze kaart is erg makkelijk te maken en toch erg leuk. De complete uitleg vind je in het artikel: Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken. Bij deze kaart gebruikte ik papier uit een oud papierblok van Kruidvat. De afbeeldingen komen uit een DecoTime papierblok (2020) om kerstwenskaarten te maken.

De banner met de tekst ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’ heb ik zelf gemaakt en kun je gratis downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Uitleg kerstkaart simpele vouwkaart

Een staande vouwkaart voor kerst maken

Advertentie

Een staande vouwkaart is een makkelijke manier om eens een andere kaart te maken dan normaal zonder dat je uren aan het knutselen bent. De uitgebreide stap voor stap uitleg vind je in het artikel: Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg.

Deze kaart maakte ik precies volgens de uitleg. De afbeeldingen en het papier met kerstpatronen komen uit een DIY wenskaarten boekje voor Kerst van Decotime (te koop bij Action vorig jaar).

Het label met de tekst ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’ heb ik zelf gemaakt en kun je gratis downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Uitleg kerstkaart staande vouwkaart

Trapjeskaart maken voor kerst

Voor de uitleg en de gratis printable van deze kaart kun je kijken in het artikel: Kaarten maken: Uitleg trapjeskaart met gratis printable.

Bij het versieren van deze kaart maakte ik gebruik van een DecoTime Wenskaarten blok (2020). Hieruit haalde ik de afbeeldingen en het papier met patroontje. In het linkergedeelte van de kaart maakte ik een rondje. Daarachter plakte ik met dubbelzijdige tape vellumpapier met de tekst ‘Warm and cozy wishes’. Deze komt uit een luxe papierblok voor kerst van DecoTime (Ook van vorig jaar).
Uitleg kerstkaart zigzag kaart

Een schudkaart speciaal voor kerst

Een schudkaart kon natuurlijk niet ontbreken, echte mijn favoriete soort kaart om te maken. Een uitgebreide uitleg hoe je een schudkaart maakt vind je in het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Bij deze kaart gebruikte ik verder nog stempels (merk Hello Bluebird) die ik inkleurde met potloden. De afbeeldingen van de hertjes, kerstman en cadeautjes plakte ik met foam tape op de kaart.

Advertentie

Het label met de tekst ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’ kun je gratis downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Uitleg kerstkaart schudkaart

Een simpele schuifkaart voor kerst maken

Dit jaar ontdekte ik het maken van een schuifkaart, ook speciaal voor kerst maakte ik deze variant. De complete uitleg vind je in het artikel: Kaarten maken: Een simpele schuifkaart maken.

Voor deze kaart gebruikte ik wit papier, papier met glitter, licht blauw en blauw papier. De afbeeldingen van de sneeuwpopen, bomen, vogels, sterren en bergen zijn allemaal van een stempelset van Hello Bluebird. Deze heb ik ingekleurd met Twinmarkers.

Het ronde label ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’ kun je gratis downloaden in het artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Uitleg kerstkaart schuifkaart

Uitleg kerstkaart schuifkaart makkelijk

Kerstkaart in doosje

Een kaart in een doosje vind ik ook zo leuk om te maken. Van deze kaarten maakte ik er al verschillende varianten dit jaar. De complete uitleg en gratis patroon van hoe je een kaart in een doos maakt vind je in dit artikel: Kaarten maken: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable).

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte ik afbeeldingen en papier uit een DIY wenskaarten boekje van DecoTime (vorige kerst gekocht bij Action) en papier uit een DecoTime luxe papierblok (ook van vorig jaar). Verder nog wit en groen papier.

Extra uitleg bij deze kerstkaart in een doosje
Ik maakte nog een extra venster aan de voorkant van het doosje. Achter het venster plakte ik met dubbelzijdige tape een vellumpapier met de tekst ‘We wish you a Merry Christmas’. De flap aan de voorkant van het doosje knipte ik af zodat je de tekst goed kan zien.

Op alle tussenstukken plakte ik wit papier met een schaar knipte ik de heuvels uit.
Uitleg kerstkaart kaart in doos box

Welke soort kaart vind jij het leukste om te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #93: Action Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2021
Kaarten maken #92: Action DecoTime DIY 3D-stansblokken kerst voor wenskaarten maken
Kaarten maken #91: Uitleg simpele toverkaart maken
Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Okt 2021)
Kaarten maken #89: Zig zag kaart maken (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #88: Kaart maken met cadeautje/snoepjes, uitleg & inspiratie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

  1. Leuk idee om die nieuwste mallen van de Action met bergen .e.d. te gebruiken voor een kerstkaart. Ga ik zeker wat mee doen

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.