Kaarten maken #67: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 2)

Action Decotime luxe papierblok kerstkaarten voorbeelden
Reclame

Action Decotime luxe papierblok kerstkaarten voorbeelden
Vandaag deel 2 over de luxe papierblokken speciaal voor kerst van DecoTime, te koop bij Action. Ik vertel hoe ik met deze blokken kerstkaarten maak en laat verschillende zelfgemaakte kaarten zien als inspiratie.

Luxe papierblokken DecoTime Action

Bij Action verkopen ze nu 4 verschillende luxe papierblokken (€ 1,59) om kerstkaarten te maken, maar je kunt deze ook in je agenda, bullet journal of voor cadeaulabels gebruiken. Ik kocht twee verschillende papierblokken, een klassieke en moderne versie. In dit artikel laat ik kerstkaarten zien die ik maakte met het roze-paarse blok, de moderne versie. Benieuwd naar kaarten uit het rood-witte luxe papierblok, kijk dan in dit artikel: Kerstkaarten maken met luxe papierblok Decotime 2020 (deel 1).

In elke papierblok zitten:

  • 8 vellen met afbeeldingen die al uitgesneden zijn. Dus je hoeft geen afbeeldingen uit te knippen, ik vind dat dus ideaal ;-).
  • 2 vellen met vellum papier met quotes met folie
  • 8 vellen met een patroon
  • 1 glittervel

Decotime luxe papierblok kerst kaarten Action

Kaarten maken met het roze-paarse luxe papierblok voor kerst

Advertentie

Na het maken van kerstkaarten uit het klassiek rood-witte papierblok, ging ik aan de slag met het roze-paarse modernere kerstblok. Bij de luxe papierblokken zitten namelijk geen voorbeelden van kerstkaarten die je kunt maken. Ik vond dit papierblok lastiger dan het eerste papierblok wat ik gebruikte. In het roze-paarse papierblok zaten namelijk veel kleine afbeeldingen. Ik vind het fijn om ook veel grotere afbeeldingen te hebben. Een mooi startpunt om dan de kerstkaart verder te versieren.

Ik gebruikte voor deze kaarten als basis alleen het papierblok met roze-paarse cover. Verder gebruikte ik nog standaard knutselspullen zoals blanco kaarten (Action), dubbelzijdige tape, foam tape, schaar, lijm, stanleymes en snijmat. Alle kaarten die je ziet in dit artikel kun je dus ook precies zo maken als je dit papierblok hebt :-). Ik gebruikte niks extra’s qua papier en afbeeldingen.

De kaarten die ik gebruik zijn standaard A6 en 13×13 cm (te koop bij Action). Als eerst sneed ik de 8 achtergronden op maat. Om zoveel mogelijk kaarten te kunnen maken, gebruikte ik op de 13×13 cm kaarten een achtergrond van 10,5 x 10,5 cm. De 10,5 cm is precies de helft van de korte kant van het papier met patroon. Zo kun je dus 4x een 10,5 x 10,5 cm vlak uit één vel halen, of twee keer 10,5 x 10,5 cm en twee keer een A6. Uit het vel met een patroon kun je ook 4x een A6 halen :-).

De achtergronden legde ik allemaal op verschillende kaarten. Daarna drukte ik alle afbeeldingen uit het papier en legde ik die op de kaarten. Ik plakte nog niks vast. Zo kon ik mijn kaarten indelen en afbeeldingen steeds verplaatsen tot ik tevreden was. Daarna maakte ik alles vast met Pritt en foam tape.

Op verschillende kaarten zie je Nederlandse labels met een kerstwens. Deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis vinden en downloaden in dit artikel:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Gratis printable nederlandse teksten feestdagen kaarten maken

Mijn zelfgemaakte kaarten gemaakt met rode-witte luxe papierblok

In totaal maakte ik met dit blok 16 kaarten. Daarbij hield ik nog genoeg papier en afbeeldingen over om meer kaarten te maken, maar zo had ik wel genoeg kerstkaarten voor 2020.

Advertentie

Action luxe papierblok kerst makkelijk

Action luxe papierblok kerst uitleg ideeen

Action luxe papierblok kerstkaart scandinavisch

DIY kerstkaarten maken met action tips ideeen

Knutselen Action kerstkaarten maken inspiratie

Action luxe papierblok kerst decotime

Advertentie

Action luxe papierblok kerst zelfgemaakt

Decotime action kerstkaarten maken ideeen

Action luxe papierblok kerst kerstboom

Kerstkaarten maken knutselspullen action

Kerstkaart huisjes action goedkoop

Action luxe papierblok kerst modern

Advertentie

Action luxe papierblok kerst moderne kerstkaarten

Kerstkaarten zelf maken met action producten

scandinavische kerstkaart action knutselen

Action luxe papierblok kerst maken

Wil je op de hoogte zijn van nieuwe artikelen op mijn blog? Volg mijn dan op Facebook NobodyELSeNL of via de nieuwsbrief (inschrijven rechts op mijn blog :-).

Welke luxe papierblok speciaal voor kerst is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #66: Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2020 (deel 1)
Kaarten maken #65: Nieuwe snijmallen voor het maken van kaders (Action)
Kaarten maken #64: Diverse schudkaarten als inspiratie
Kaarten maken #63: Een staande vouwkaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #62: Astronauten verjaardagskaarten
Kaarten maken #61: Onderwaterwereld, combinatie borduren en clear stamps
Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)
Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

5 reacties

  1. Ik kan voorlopig weer aan de gang met kaarten maken, naar voorbeeld van jou😂. Ze zijn weer de moeite waard om aan te beginnen.

  2. Ik vind ze in elk geval super leuk weer geworden, en inderdaad.. die 1 na laatste, geweldig!

    Verder geen oordeel, ik doe er niets mee natuurlijk. Ga ik ook niet doen, wie weet ooit nog eens, als het haken mij verveelt. Of lezen, of andere hobby’s hahaha

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.