Kaarten maken #65: Nieuwe snijmallen voor het maken van kaders (Action)

Snijmallen kaarten Action voorbeelden inspiratie kaders
Reclame

Snijmallen kaarten Action voorbeelden inspiratie kaders
Action heeft veel verschillende soorten snijmallen. In dit artikel vertel ik over de nieuwe setjes met snijmallen waarmee je verschillende kaders kunt maken. Ik laat diverse kaarten zien die ik heb gemaakt als inspiratie en natuurlijk leg ik uit hoe ik deze heb gemaakt :-).

Love2Craft Snijmallen setjes voor het maken van kaders

Er zijn verschillende nieuwe setjes met diverse kaders (herfst 2020). Elk setje kost € 2,99. Op deze foto een paar setjes, maar er zijn nog meer verschillende setjes :-).
Snijmallen love2craft kaders frames inspiratie

Kaarten maken met snijmallen voor kaders

Natuurlijk heb ik met sommige setjes snijmallen al kaarten gemaakt. Ik hoop je hiermee een idee te geven wat je met deze mallen allemaal kunt maken. Bij deze kaarten gebruikte ik alleen de snijmallen uit deze nieuwe setjes. Bij elke kaart zie je op de foto de snijmallen die ik voor die kaart heb gebruikt. Om met deze snijmallen te kunnen werken heb je een snij- en embossingmachine nodig. Ik heb de Love2craft van Action.

Verder gebruikte ik knutselspullen die ik nog in huis had. Niet alles is meer precies zo te koop, maar makkelijk te vervangen voor iets met een ander design :-).

 • Blanco kaarten (Action)
 • Verschillende soorten clear stamps (Action, AliExpress)
 • Afbeeldingen uit papierblokken (Action)
 • Papier met een patroontje (Action)
 • Gekleurd papier
 • Pritt
 • Foam tape (Action)

Inspiratie zelfgemaakte kaarten

Kaart 1: 3D jungle kaart

Advertentie

Bij deze kaart gebruikte ik de snijmallen set met cirkels met daaromheen een rand met rondjes. Deze kaart heb ik laag voor laag opgebouwd. Ik begon met een donkerblauw vel papier. Daarop plakte ik met foam tape steeds groter wordende kaders. Tussen de lagen van de kaders plakte ik de afbeeldingen voor een 3D effect. Deze afbeeldingen maakte ik met clear stamps in jungle thema en kleurde ik in met Twinmarkers (Action).
Snijmallen 3d kaarten maken Action

Kaart 2: Happy birthday fiets

Bij kaart 1 maakte ik diverse kaders. Daarbij blijft een restvorm over. Deze vormen gooide ik niet weg, want deze restvorm vond ik ook erg geschikt om een kaart mee te maken. Ik maakte daarom deze kaart met fiets. Als eerste plakte ik de restvormen op de kaart. Ook nu gebruikte ik daarvoor weer foam tape. De afbeeldingen komen uit een ouder papierblok van Action.
Snijmallen love2craft action inspiratie

Kaart 3: Zeemeerminnen

Voor kaart 3 en 4 gebruikte ik de snijmallen waarmee je lijstjes kunt maken. Natuurlijk kon in deze serie een schudkaart niet ontbreken. Ik ben echt fan van schudkaarten. Al eerder schreef ik een artikel met een uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. De snijmallen in deze set zijn erg handig voor schudkaarten. De rand is erg breed waardoor je makkelijk de foam tape kun verbergen.

Voor deze kaart gebruikte ik verder nog clear stamps met een zeemeermin, visjes, schildpadden en een schelp. Deze kleurde ik in met Twinmarkers. Op de achtergrond stempelde ik golfjes en plakte ik nog plakparels.
love2craft snijmallen action instructie schudkaart

Kaart 4: Kleine diertjes

Deze kaart maakte ik op dezelfde manier als schudkaart 3. Ik gebruikte ook de snijmallen uit de set om lijstjes te maken. Op de achtergrond gebruikte ik papier met wolkjes (papierblok Action) en uit groen papier knipte ik een heuvel. Op de voorgrond plakte ik met foam tape afbeeldingen van dieren. Deze heb ik gemaakt met clear stamps die ik al even in huis heb. Deze zijn ingekleurd met Twinmarkers.
Snijmallen schudkaart maken action uitleg

Kaart 5: Wasbeertje

Deze kaart maakte ik met de vierkante snijmallen met aan de binnenkant boogjes als rand. Elke snijmal uit de set gebruikte ik met verschillend gekleurd papier die mooi qua tint bij elkaar passen. Deze vormen plakte ik met Pritt op de de kaart. Op de voorgrond plakte ik met foam tape afbeeldingen uit een ouder papierblok van de Action.
kaarten maken snijmallen action decotime

Kaart 6: Vos

Advertentie

Bij het snijden met de vierkante snijmallen bij kaart 5 hou je weer mooie restvormen over. Met deze vormen maakte ik deze kaart met de vos. Als eerste plakte ik 3 rijen met washi tape op de kaart. De restvormen plakte ik daar bovenop met foam tape. Als laatste plaatste ik de afbeeldingen (uit een ouder papierblok Action).
Snijmallen kaarten Action love2craft voorbeeld

Kaart 7: 3D Tropische dierkaart

De eerste kaart vond ik zo leuk om te maken dat ik besloot nog een 3D kaart te maken. Dit keer gebruikte ik de vierkanten snijmallen met daar omheen een randje met rondjes aan de binnenkant. Deze kaart heb ik ook weer laag voor laag opgebouwd. Te beginnen bij de kleinste mal en zo te werken naar de grootste mal aan de voorkant. De afbeeldingen plakte ik tussen de lagen in. Dit zijn clear stamps die ik ook al even in huis heb, maar hiervoor kun je natuurlijk ook andere afbeeldingen gebruiken.
3d kaarten maken snijmallen action clear stamps

Kaart 8: Tropische dieren kaart

Bij kaart 7 had ik de mooie gesneden vormen en ook nog wat gekleurde afbeeldingen over. Daarmee maakte ik de laatste kaart. Simpel, maar wel heel vrolijk :-).
uitleg snijmallen action love2craft kaarten maken

Welke snijmallen gebruik jij graag?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #64: Diverse schudkaarten als inspiratie
Kaarten maken #63: Een staande vouwkaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #62: Astronauten verjaardagskaarten
Kaarten maken #61: Onderwaterwereld, combinatie borduren en clear stamps
Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)
Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallen in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

14 reacties

 1. Vandaag voor het eerst op jouw site. Geweldig. Daar ga ik zeker mee aan de slag.
  Ook de etiketten zijn perfect. Ik zou graag van één tekst wat uitprinten, maar ik moet denk ik iedere keer het hele vel uitprinten?

 2. Geen natuurlijk, heb dan ook alleen naar jouw kaarten gekeken, ik vind de zeemeermin zo lief! Ze zijn weer stuk voor stuk schattig en erg leuk!

  Maar.. ik zat mij van de week al af te vragen, gewoon ergens onderweg… wat doe jij nu met al die kaarten zo inmiddels? De stapel wordt zo hoog denk ik nu, en ben je al bezig voor kerst? Dat schiet ook al op, of voor Halloween… Werk je vooruit?

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.