Reclame

Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons

kaarten maken pompons verjaardag uitleg
Reclame

kaarten maken pompons verjaardag uitleg
Voor mijn zelfgemaakte kaartjes wilde ik een keer iets anders proberen. Ik koos ervoor om op verschillende manieren pompons te verwerken op mijn kaarten. Garen genoeg in huis :-). In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe ik deze kaarten heb gemaakt en show je het eindresultaat van verschillende kaarten.

Uitleg pompons maken

Op alle kaarten in dit artikel gebruik ik pompons. Deze heb ik allemaal zelfgemaakt. Ik maakte pompons in verschillende maten en kleuren. Het maken van kleine pomponnetje is makkelijk en niet zoveel werk als grote pompons :-).

Benodigdheden om kleine pompons te maken

  • Garen, kleuren en soort naar wens. Ik gebruik standaard medium acrylgaren. Te koop bij de Action, Hema en Zeeman.
  • Vork
  • Schaar

Pak een vork en draai daar omheen het gekozen garen. Zorg dat het garen in het midden van de vork blijft. Hoe meer garen hoe groter de pompon.
uitleg kleine pompons maken vork
Bind het midden vast met een stukje garen. Trek de draad echt strak aan.
instructie pompon maken makkelijk snel
Schuif het garen van de vork. Knip alle lusjes door, zodat er geen lusjes meer te zien zijn. Let op: knip niet het draad door (van de vorige stap) waarmee alles aan elkaar is geknoopt in het midden! Dan valt de pompon uit elkaar.
pompon maken uitleg DIY knippen
Knip de pompon naar wens bij. Op deze manier maak je al je kleine pomponnetjes voor op de kaarten.
Pomponnetjes maken uitleg stap voor stap

Kaarten met pompons maken

Tijd om de kaarten te gaan maken. Bij elke kaart vertel ik wat ik heb gebruikt en hoe ik deze kaart heb gemaakt. De knutselspullen die je ziet, had ik al in huis. Het kan dus zijn dat niet alles meer precies zo te koop is, maar deze zijn makkelijk te vervangen voor iets met een ander design :-).

Let wel op, door de dikte en het gewicht van de pompons kun je deze kaarten helaas niet met één postzegel versturen :-). Weeg je kaarten voor de zekerheid. Ik ga de kaarten niet versturen, maar geef ze gelijk met het cadeau :-).

Kaart 1: Verjaardagskaart ijs

Als eerste pakte ik een gele blanco kaart A6 (Action), daarop plakte ik een iets kleiner effe roze papier. Zo zie je nog een randje van de gele kaart. Bovenop kwam daar nog een klein velletje papier met een vrolijk stippen patroon (Paperchase). Dit is de basis van deze kaart.

Uit kraftpapier sneed ik een driehoek, dit is de basis van het ijshoorntje. Met een stift tekende ik de lijnen op het hoorntje. Het hoorntje plakte ik met foam tape (Action) op het kaartje. De eerder gemaakte pomponnetjes plakte ik met alleslijm boven het hoorntje.

Als laatste maakte ik met een snijmal en mijn Love2Craft snij- en embossingmachine het woord ‘Happy Birthday’. Deze plakte ik ook met foam tape op de kaart. Heb je niet zo’n snijmal, dan zou je dit ook weg kunnen laten :-).
kaarten maken met pompons ijsje verjaardag

Kaart 2: Verjaardagskaart ballonnen

Op een blanco witte kaart (Action) plakte ik met pritt een papiertje met een kleurverloop van geel naar roze (StudioLight). Op het kleurverloop tekende ik met een zwarte fineliner de koordjes van de ballonnen en een stippellijntje om het kleurenverloop heen.

Met alleslijm lijmde ik diverse kleine pomponnetjes op de kaart. Met dezelfde snijmal als bij kaart 1 maakte ik het woord ‘Happy Birthday’ uit wit papier. Omdat ik de kaart nog iets te saai vond, ponste ik uit glitter papier sterretjes en deze plakte ik ook op de kaart.
kaarten maken verjaardagskaart ballonnen pompons

Kaart 3: Verjaardagskaart met feestvierende monsters met feesthoedjes

Als basis gebruikte ik een blanco witte kaart. Daarop plakte ik een iets kleiner geel velletje papier in dezelfde kleur als één pomponnetje. Dit geeft eenheid aan de kaart. Uit een papierblok (Decotime) haalde ik het confetti achtergrondje. Deze sneed ik weer iets kleiner dan de gele achtergrond. Dit alles plakte ik op elkaar met Pritt.

Uit roze, blauw en geel papier knipte ik langwerpige driehoekjes. Dit zijn de feesthoedjes. Met een zwart fineliner tekende ik op elk hoedje een patroon. Het bolletje op de hoedjes maakte ik met een perforator. Ook deze plakte ik met pritt op de kaart. Met alleslijm plakte ik de pomponnetjes op de kaart. Als laatste plakte ik de wiebeloogjes (Action) op de pomponnetjes.
verjaardagskaart knutselen feesthoedjes monsters

Kaart 4: Nog een verjaardagskaart met ballonnen

Alleen dan anders :-). Als eerste plakte ik een blauw velletje papier op een blanco witte kaart. Daar bovenop deed ik een papiertje met een geel met witte stippen patroon (Paperchase). Dit is de basis van deze kaart.

Daarna plakte ik de ballonnen pomponnetjes op de kaart met alleslijm. Voor je verder gaat, laat alles goed drogen! Als laatste tekende ik met een fineliner de tuitjes van de ballonnen en de lintjes. De tuitjes kleurde ik nog in met een stift.
zelfgemaakte kaart uitleg verjaardag ballonnen

Wat vind jij van kaarten met pompons?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #56: Kaarten maken met knopen
Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken
Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken
Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)
Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

11 reacties

  1. Oeh wat onwijs leuk gedaan! Vooral de kaart met de ballonnen vind ik geweldig. En zo te lezen is het ook nog eens een heel leuk werkje om te doen.

  2. wat een leuk idee, ook leuk om een oude kaart die je nog hebt liggen op te pimpen. Ga ik direct proberen

  3. Alweer ontzettend leuk, en pompons maken, wij deden dat met karton, cirkels knippen met een gat erin, hahaha Zo heb ik het geleerd, in alle maten te doen. Met een vork als je kleintjes nodig hebt is ook handig, meestal maakten wij grote.

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL