Reclame

Kaarten maken #56: Kaarten maken met knopen

Kaarten maken met knopen uitleg inspiratie
Reclame

Kaarten maken met knopen uitleg inspiratie
Vandaag heb ik weer een nieuw artikel over kaarten maken. Ik laat diverse kaarten zien die ik heb gemaakt waarbij ik knoopjes heb gebruikt. Natuurlijk leg ik alles weer stap voor stap uit zodat jij ze ook kunt maken :-).

Kaarten maken met knopen

In dit artikel laat ik diverse kaarten zien die ik met behulp van knopen heb gemaakt. Bij elke kaart schrijf ik uitgebreid hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt. De knopen die ik gebruik komen van de Action (behalve die op de kaart van Happy Birthday). In elke zakje van de Action Knopenmix zitten verschillende knopen. Elk zakje heeft een andere inhoud. Een zakje met knopen kost € 1,59.

Let op: Naast de knopen heb ik geen nieuwe knutselspullen gebruikt. Misschien is niet alles meer zo te koop, maar alles is makkelijk te vervangen voor een ander design.

Kaart 1: Happy Birthday ballonnen

Op een witte blanco kaart A6 (Action) plakte ik een papiertje met een groen/lichtgroen ruitjes patroon. Precies even groot als de kaart.

Uit wit dikker papier sneed ik een rechthoek net iets kleiner dan de kaart. Zo zie je straks het groene ruitjes patroon nog. Met een potlood bepaalde ik de juiste plek van de knopen. Met naald en licht blauw borduurgaren maakte ik de touwtjes voor aan de ballonnen en de strik onderaan. Met wit borduurgaren maakte ik de knopen vast op de juiste plek. Deze knopen kocht ik ooit bij de HEMA. Heb je geen borduurgaren in huis? Je kunt de touwen voor aan de ballonnen ook tekenen met gekleurde fineliner en de knopen vast plakken met alleslijm.

Als laatste stempelde ik nog ‘Happy Birthday’ op de kaart. Geen stempel? Natuurlijk kun je de tekst ook zelf schrijven met een zwarte fineliner :-).
kaarten maken met knopen ballonnen borduurgaren

Kaart 2: Felicitatie kaart nieuwe woning

Het idee van deze kaart komt van Pinterest. Natuurlijk heb ik er wel mijn eigen draai aan gegeven :-). De basis is een witte kaart (Action). Daarop plakte ik een stuk kraft papier net iets kleiner dan de kaart. Uit het kraft papier heb ik met een snijmal van een wolk en mijn snij- en embossing machine Love2Craft, drie wolken uitgesneden. Heb je niet zo’n mal? Teken dan op wit papier met potlood drie wolken en snij/knip deze uit. Het kraft papier met de wolken plakte ik met Pritt op de witte kaart.

Op de kaart komt het huisje met de knopen. Als eerste tekende ik met een potlood en een geodriehoek een strak huisje op zwart papier. Deze sneed ik vervolgens uit en plakte ik met Pritt op de kaart. Daarna tekende ik met een zwarte fineliner het touw waaraan de knopen komen. De knopen vormen dan de ballonnen waardoor het huisje lijkt te zweven :-). Eerste legde ik de knopen op de kaart. Toen ik tevreden was met de compositie lijmde ik ze vast met alleslijm.

Op de voorgrond schreef ik met een fineliner ‘New Home’ en plakte ik nog een witte wolk over het huisje. Zo krijgt de kaart meer diepte. Deze maakte ik met dezelfde snijmal.
Verhuizen verhuiskaart Zelf maken

Kaart 3: Bloemen kaart

De basis van deze kaart is een blanco paarse kaart A6 (Action). Uit een stevig wit vel sneed ik een rechthoek die net iets kleiner is dan de paarse kaart. Met een schaar maakte ik de hoekjes rond. Op de witte rechthoek tekende ik met een zwarte fineliner een mandala bloem. Voor een complete uitleg hoe je makkelijk een mandala kunt tekenen: DIY: Mandala tekenen, incl. uitleg & printable basispatroon. Op de voorgrond tekende ik nog kleine bloemetjes, een steel met bladeren en gras. Met alleslijm plakte ik de knopen op de kaart. De witte rechthoek maakte ik vervolgens vast met foam tape (Action) op de kaart.
kaarten maken knopen uitleg

Kaart 4: Luchtballonnen

Uit al mijn blanco kaarten zocht ik een lichtblauwe kaart A6 (Action). Rechtsboven plakte ik een zon, op de rest van de pagina plakte ik wolken met Pritt en sommige met foam tape voor diepte. De zon en de wolken maakte ik weer met snijmallen. Net zoals bij kaart 2. Heb je deze niet, kun je de zon en wolken ook tekenen en deze uitknippen en ook op de kaart plakken.

Vervolgens tekende ik de mandjes van de ballonen met een zwarte fineliner. Daar bovenop plakte ik de knopen met alleslijm. En toen was de kaart al klaar.
kaarten maken luchtballonnen knopen

Kaart 5: Muzieknoten

Dit idee haalde ik ook van Pinterest. Op een blanco witte kaart plakte ik een papiertje met een wit-licht blauw patroon. Uit wit papier sneed ik een rechthoek net iets kleiner dan de kaart. Daarop tekende ik 5 zwarte lijnen met een geodriehoek en zwarte fineliner. De muzieksleutel, noten en tekst schetste ik eerst met potlood, waarna ik ze vervolgens overtrok met de zwarte fineliner. Daarna plakte ik de knopen met alleslijm op de voorgrond van de kaart. De witte rechthoek met de muziek plakte ik met foam tape op de wit-blauwe achtergrond.
kaarten maken muziekbalk muzieknoten inspiratie

Heb jij wel eens kaarten gemaakt met knopen?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken
Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken
Kaarten maken #50: Werken met snijmallen voor randjes (Action)
Kaarten maken #49: Vrolijke lente kaarten

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De knopen in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

  1. Weer mooi gedaan Els . Met plezier gelezen en gekeken en dan houdt het voor mij op dat weet je .
    Maar vindt het altijd leuk om.te lezen hoe jij alles in elkaar knutseld.
    Groetekus TA

  2. Je moet er even opkomen, nee, kaarten met knopen nog niet, wel op schilderijen gebruikt vroeger al, of op tekeningen zoiets, en op de DBS ook dus… heel erg creatief ook dit weer! En eentje om te onthouden 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL