Reclame

Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg

Uitleg oneindige kaart maken knutselen
Reclame

Uitleg oneindige kaart maken knutselen
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een oneindige vouwkaart kunt maken. Ik vertel wat je nodig hebt, welke stappen je moet doorlopen en laat mijn zelfgemaakte kaart zien (inclusief filmpje). Veel plezier met deze kaart maken.

Vouwkaarten maken

Zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik fan van kaarten maken. En dan vooral ook vouwkaarten. Op mijn blog staan inmiddels al verschillende varianten: een hele simpele vouwkaart en een staande vouwkaart. Vandaag leg ik uitgebreid uit hoe je een oneindige vouwkaart kunt maken.

Instructie van de basis van de oneindige kaart

Benodigdheden voor de basis van de oneindige kaart

  • Gekleurd papier (2x A4), ongeveer 180 grams. Niet te dun, maar ook niet te dik. Het moet stevig zijn maar ook makkelijk te vouwen.
  • Pritt
  • Stanleymes en snijmat
  • Liniaal

Stap 1, papier op maat snijden
Snij 4 rechthoeken van 10×20 cm uit het papier.
Oneindige kaart maken uitleg stap 1

Stap 2, vouwlijnen maken
Maak 2 vouwlijnen op elke rechthoek op de foto aangegeven met een blauwe stippellijn. Om de vouwlijn makkelijk te laten vouwen, ga je zachtjes over het papier met een staleymes (Zonder door het papier te snijden). Vouw de vouwlijnen beide kanten op.
Oneindige kaart maken uitleg stap 2

Stap 3, plakken
Leg de 2 rechthoeken zoals op de foto tegen elkaar aan. Breng pritt aan op de hoekjes zoals aangegeven met paars op de foto. De plaats van de lijm is erg belangrijk, wijk daar niet vanaf.
Oneindige kaart maken uitleg stap 3

Stap 4, de oneindige kaart in elkaar zetten
Leg de andere 2 rechthoeken op de Pritt zoals hieronder aangegeven. Probeer dit zo netjes mogelijk te doen. Later kun je je kaart nog wat bijsnijden, als je merkt dat dit nodig is. Laat dit alles goed drogen. De basis van je oneindige kaart is nu klaar. Vouw alles voorzichtig de eerste keer.
Oneindige kaart maken uitleg stap 4

De oneindige kaart versieren

Nu komt het leukste deel :-). Het versieren van de kaart. Kijk even wat je in huis heb aan knutselspullen. Denk daarbij aan gekleurd papier, papier met een patroontje, clear stamps, kleurpotloden, stiften enzovoorts. Voor mijn kaart heb ik gebruik gemaakt van een luxe papierblok van DecoTime (te koop bij de Action in verschillende varianten).

Als je de kaart vouwt, merk je dat er 4 verschillende kanten zijn aan de kaart die je steeds tegenkomt. Ik versierde de kaart kant voor kant. Let erbij het versieren op dat je niks over de vouwlijnen plakt, dan vouwt de kaart niet meer. Ook zal je zien dat sommige delen ook te zien zijn op de volgende kant. Dus let goed op :-).

Mijn kaart is uit eindelijk zo geworden (zie hieronder een filmpje van mijn kaart):
Kant 1
De voorkant van de kaart.
Uitleg Oneindige vouwkaart knutselen

Kant 2
hoe maak je een Oneindige kaart

Kant 3
In het groene vlakje kan ik nog een persoonlijke boodschap kwijt.
Tutorial Oneindige kaart maken uitleg

Kant 4
Oneindige kaart maken stappen uitleg fotos

Filmpje van mijn oneindige kaart

In dit filmpje laat ik mijn gemaakte oneindige kaart zien. Je kunt nu ook gelijk zien hoe alle kanten zichtbaar zijn :-).

Wat vind jij van oneindige vouwkaarten? Lijkt het je leuk om te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons
Kaarten maken #56: Kaarten maken met knopen
Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken
Kaarten maken #53: Kaarten maken met waterverf achtergrond
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt
Kaarten maken #51: Simpele vouwkaarten maken

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Wat grappig zeg, ik wist eigenlijk niet dat zoiets bestond!
    Ik ben niet zo’n expert in kaarten maken dus ik denk dat ik het voor nu even aan me voorbij laat gaan maar mocht ik zo’n kaart ooit willen maken dan weet ik waar ik moet zijn 😀

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL