Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)

Kaarten maken snijmallen uitleg action love2craft
Reclame

Kaarten maken snijmallen uitleg action love2craft
Wat ben ik fan van de snijmallen van Action! En goed nieuws, er is weer een nieuwe serie met snijmallen te koop bij Action. In dit artikel laat ik kaarten zien die ik heb gemaakt met de nieuwe snijmallen en natuurlijk leg ik uit hoe ik deze kaarten heb geknutseld.

De nieuwe snijmallen van Action

De nieuwste snijmallen van Action zijn de basis van alle kaarten die je in dit artikel ziet. Ik gebruik geen andere snijmallen, alleen deze nieuwe sets. Ik laat verschillende mogelijkheden zien die je met deze snijmallen sets kunt maken. Om met deze snijmallen te kunnen werken heb je een snij- en embossingmachine nodig. Ik heb de Love2craft van de Action.

Er zijn 12 verschillende setjes met snijmallen. Elke setje kost € 2,99 per stuk.
Snijmallen Action kaarten maken uitleg

Kaarten gemaakt met snijmallen sets: Potje en teksten

De kaarten die je hieronder ziet heb ik beide gemaakt met de snijmallen van een potje (mason jar). De potjes op de kaart heb ik gevuld met glitter en pailletjes. De tekst ‘Lots of kisses’ komt uit een nieuwe snijmallen set met alleen teksten. De achtergrond komt uit een papierblok van Action.

Advertentie

Wil je weten hoe je makkelijk een schudkaart kan maken? Op mijn blog heb ik een artikel hierover geschreven: Uitgebreide uitleg schudkaarten maken.
Love2craft snijmal mason jar action

Snijmallen love2craft mason jar potje schudkaart

Kaarten gemaakt met snijmallen sets: Vosje en bomen, labels of teksten

Snijmallen sets waarmee je dieren kunt maken vind ik echt heel leuk. Daarom ben ik ook zo blij met de set met een vosje. Ik maakte twee verschillende kaarten waarbij ik ook twee andere nieuwe snijmallen sets van Action gebruikte, de sets met labels en teksten.

Bij de eerste kaart die ik maakte, begon ik met alle figuurtjes uit te snijden met de snijmachine. Op de kaart plakte ik als eerste de bomen. Uit groen papier knipte ik een heuvel. Daarop plakte ik de vos. Met een snijmal uit de set met alleen teksten maakte ik rechts boven de tekst ‘Hip hip hooray’.
kaarten maken met snijmallen action

Ook bij de tweede kaart zorgde ik eerst dat ik alle onderdelen met de snijmallen had gemaakt. Als eerste plakte ik de bomen op de donkergroene kaart. Daarna maakte ik de vos rechts. Als laatste maakte ik een label aan de kaart met een touwtje. Het label komt uit een nieuwe set met snijmallen met 4 verschillende labels.
Snijmallen dieren vos action

Kaarten gemaakt met snijmallen sets: Vlinders, bladeren en bloemen achtergrond

Vlinders zijn geschikt voor veel soorten kaarten, denk aan een felicitatie kaart, geluk of succes wens. Maar ook bij een condoleance kaart passen vlinders heel goed.

Advertentie

Bij de eerste kaart sneed ik eerst met de buitenste snijmal van de vlinders twee vlindervormen uit de kaart. Achter deze vormen plakte ik een oranje gekleurde achtergrond. Op de voorgrond plakte ik de gele vlinders die hoorde bij de gebruikte buitenste snijmallen. Ze passen heel mooi in elkaar. Bovenop de vlinders plakte ik nog bladeren voor meer diepte in de kaart. Deze komen uit een nieuwe snijmallen set met alleen maar bladeren.

Tip: De achtergrond en de vlinders plakte ik op de kaart met spuitlijm (ook te koop bij de Action). Zo krijg je zelfs de kleine detail goed vast op de kaart.
Snijmallen love2craft vlinder bladeren

Bij de tweede kaart gebruikte ik de snijmal met de bloemen achtergrond. Deze plakte ik ook met spuitlijm op een licht roze kaart. Op de voorgrond maakte ik een vlinder vast. Ik deed alleen lijm op het lichaam van de vlinder. De vleugels vouwde ik omhoog voor een 3D effect.
Action snijmallen bloemen vlinder

Kaarten gemaakt met snijmallen set: Cirkels met vogel, vlinder, boom en bloemen

Met deze snijmallen kan je op twee manieren werken. Ik laat daarom twee verschillende kaarten zien die ik met alleen deze set heb gemaakt.

Manier A: Leg mal of verschillende mallen met een vogel, vlinder, boom of bloem op je kaart. Haal deze snijmallen door je snijmachine. Achter de uitgesneden vormen plakte ik een groen vel papier.

Tip: Om de mallen niet te laten verschuiven als je deze door je snijmachine haalt, plak de mallen lichtjes vast met washi tape.
Snijmallen love2craft natuur
Manier 2: Pak een vel papier. Leg daarop een mal naar keuze. Om deze mal leg je de cirkelvormige snijmal. Haal deze mallen door je snijmachine. Nu krijg je een losse afbeelding die je op je kaart kunt plakken. Naast de snijmallen gebruikte ik voor de kaart nog een stuk groen papier en een lintje dat past bij de kleuren op de kaart.
Snijmallen action bloemen knutselen

Kaart gemaakt met snijmallen sets: Planten in hangers / potten en teksten

Advertentie

Alle potjes, hangers en planten komen uit één snijmallen set. Deze heb ik met mijn machine uitgesneden en op de kaart geplakt met pritt. Rechts in de hoek plakte ik met spuitlijm de tekst ‘Best Wishes’ uit de snijmallen set met teksten.
action snijmallen planten

Kaart gemaakt met snijmallen set: Huisjes en kerk

Voor deze kaart heb ik alleen de set met huisjes gebruikt. Zo heb je een beeld van de huis, kerk, deuren, ramen en bomen. Deze huisjes vind ikzelf erg leuk en ga ik zeker ook op andere kaarten combineren.
Snijmallen huisjes stad bomen

Kaart gemaakt met snijmallen set: Vouwkaart maken

Deze snijmal is net iets anders dan je gewend bent waarschijnlijk. Bij deze snijmal maak je een vouwkaart met een cirkel en bloemen. Zelf moest ik even goed opletten hoe je deze kaart precies in elkaar zet. Daarom heb ik even een stappenplan gefotografeerd zodat je deze ook makkelijk kunt vouwen :-).

Stap 1, snijmal op het papier
Leg de snijmal op lang rechthoekig papier. Haal de snijmal door de Love2Craft (of andere snij- en embossing machine) zodat je net zo’n afdruk krijgt in het papier als op de foto. De grote halve cirkel rechts, de kleine halve cirkel links.
Snijmallen love2craft hoe werken snijmallen

Stap 2, vouwen van de kaart
Vouw de kaart zoals aangegeven op de volgende drie stappenfoto’s. Bij de tweede foto zal je zien dat er een extra vouwlijn komt in je kaart.
Snijmallen love2craft uitleg vouwkaart snijmal

Snijmallen love2craft vouwkaart maken

Advertentie

Snijmallen vouwkaart uitleg stap Action

Stap 3, kaart op maat snijden.
Maak een vouwlijn in het midden van je kaart. Snij aan de linkerkant te lang papier af :-). Je vouwkaart is klaar om te versieren!
Snijmallen love2craft Action uitleg vouwen

Snijmal kaart Action uitleg bloemen

Versierde kaart
Voor het versieren van de kaart gebruikte ik de snijmallen die bij dit setje horen. Het vrolijke papier wat ik heb gebruikt komt uit een papierblok van Action.
Snijmallen love2craft vouwkaart uitleg

Huisje maken met snijmallen set

Deze set met snijmallen is echt helemaal iets anders. Met deze snijmallen kun je geen kaart maken maar een 3D huisje. De grote snijmal is de basis van het huisje. Deze moet je twee keer gebruiken. Vervolgens vouw je de vouwlijnen en lijm je beide delen aan elkaar. Ik gebruikte hiervoor Pritt. Met de rest van de snijmallen kun je het huisje versieren naar wens :-).
Snijmallen love2craft huisje maken

Welke snijmallen set is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons
Kaarten maken #56: Kaarten maken met knopen
Kaarten maken #55: Kaarten maken met washi tape
Kaarten maken #54: Bloemen kaarten maken

Advertentie

De snijmallen in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

46 reacties

 1. Je moet de snijmal niet helemaal onder de platen leggen. Ze heten geloof ik flip kaarten, of in het engels flip cards.
  Tik dit in in you tube flip card tutorial

 2. Hoi Els, dank je voor je snelle reactie, nog een vraagje heeft die mal een speciale naam dat je weet? Dan kan ik op zoek op het internet, ik vind hem zo leuk, of heb je ook een idee hoe je bij een cirkel een stukje niet kan snijden, iets er extra tussen leggen of zo?
  Ben nog maar net begonnen met stansen dus neem me maar niet kwalijk als ik iets raars vraag wat helemaal niet kan 🙂
  groetjes
  Nelleke

 3. Wat een leuke kaart is die vouwkaart welke stans is dat Els?
  Er komt de laatste tij veel voorraad bij de action dan kan ik kijken of deze er bij zit

 4. Ga eens op de website van Action kijken of ik ze kan bestellen. Ik kan zelf even niet er naar toe vanwege een knie operatie. Had ook al wat mallen besteld bij boeken voordeel.

 5. Dag Els

  Wil je svp de maten van het papier van de staande vouwkaart met halve cirkel insnijding kunnen doorgeven?
  Voor mij en voor vast mensen is het handig.

  Leuk dat je iedere keer de ideen en technieken laat zien, met de maten geeft het een toegevoegde waarde

  Ik wens je een fijne dag met veel inspiratie !

  Warme groet
  Syta

 6. fijn om dit met ons allen te delen,bedankt.Ben nog maar pas begonnen met kaarten te maken,weet jij of er met Pasen ook mallen te koop zijn

 7. Hallo Els ik had dit malletje ook, maar wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Door jouw duidelijke uitleg heb ik er iets leuks mee gemaakt. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen want hij is echt leuk geworden……nogmaals bedankt

  1. Wat leuk om te lezen :-). Op mijn facebook van mijn blog kun je een bericht achterlaten met een foto. Onder contact vind je ook gegevens. Ik ben benieuwd :-).

 8. ik had die mal al een tijdje liggen en had nogal moeite om er iets fatsoenlijks mee te maken. Ik ben zo blij met jouw foto’s! nu heb ik een mooie kaart gemaakt met deze mal, dank je wel!

 9. Leuke kaarten heb het apparaat ook vandaag gekocht.
  Hoor het dat de platen beschadigen ?
  Soms vind ik het ook eng om door te draaien gaan dan beet bol staan zeg maar

 10. Gewoon dubbelzijdig tape op de achterkant van het papier, pas daarna de snijmal met de papier door de machine halen, daarna heb je een soort sticker. ☺️

  1. Helemaal vergeten, dat is inderdaad een goede tip die ik al vaker hebt gehoord. Bedankt voor het delen van deze tip, nu weet ik het weer!

 11. Hoi, mag ik vragen hoe je die tekst van ‘hiphiphooray’ er kan opplakken zonder lijmresten op je kaart te krijgen? Groetjes tamara

 12. Het was even goed zoeken – zelagen helemaal onderop een dikke stapel met “oude” mallen – maar ik heb ze inmiddels gevonden en mijn favorieten mee naar huis genomen. Yay!

 13. Super leuk Els

  ik heb die nieuwe mallet nog helemaal niet
  gezien. Zijn ze er al
  lang?
  Wat heb je het weer duidelijk uitgelegd……dank daarvoor

 14. Bij ons in zuid-Limburg zijn de nieuwe mallen nergens te koop. Overal liggen de oude. Zo jammer. Heel leuke kaarten trouwens.

 15. hoi Els,ik vind je kaarten schattig en had het geluk de snijmallen te kunnen kopen.Nog even een kleine tip ipv lijmspray kun je ook op de achterkant van je papier de dunne dubbelzijdige tape van de action in strookjes onder elkaar plakken ( ter grootte van bv je vlinder) en dan op de goede kant uitsnijden en dan de bescherming aan de achterkant weghalen om op te plakken. Dit werkt ideaal met kleine of gedetailleerde onderdelen en ik vind het prettiger dan met lijmspray omdat het minder “knoeit”.

 16. Hallo Els, Fijn dat je al die leuke dingen maakt en er dan ook nog eens heel goede uitleg bij geeft. Dankjewel. Nu ik de toffe malletjes had gezien waar je weer mooie kaartjes mee hebt gemaakt ben ik natuurlijk vlug naar de Action gereden. Daar gekomen waren de malletjes er niet. Anderen wel maar niet het vosje en de voorraadpot. Toen ik er achter vroeg werd ik helemaal niet vriendelijk geholpen. Teleurgesteld door de onvriendelijk winkelbediende en met spijt dat de malletjes er niet waren ben ik da maar vertrokken. Zo spijtig!

 17. Er is zoveel te maken met snijmalletjes! Ik ben zelf altijd bang dat als ik zo’n snijmachine (ik noem hem altijd stansmachine) koop dat ik hem amper ga gebruiken. Jammer want zo moet ik veel leuke malletjes laten liggen (maar ik heb al zoveel hobby’s…)
  De schudkaarten met de mason jars vind ik echt heel leuk!

 18. Wil je uitleggen hoe je cirkels uit je voorbeeld zo krijgt dat ze maar gedeeltelijk doorsnijden ? vind je kaart overigens fantastisch !!!

 19. Superleuk! Toevallig net vanochtend nog bik de Action geweest maar de knutselafdeling hier ziet er nog steeds wat sneu uit… hopelijk wordt e.e.a. snel weer aangevuld en zijn dan ook alle leuke nieuwe dingen beschikbaar!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.