Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)

46 Responses

 1. Patricia van Dun schreef:

  Je moet de snijmal niet helemaal onder de platen leggen. Ze heten geloof ik flip kaarten, of in het engels flip cards.
  Tik dit in in you tube flip card tutorial

 2. Nelleke schreef:

  Hoi Els, dank je voor je snelle reactie, nog een vraagje heeft die mal een speciale naam dat je weet? Dan kan ik op zoek op het internet, ik vind hem zo leuk, of heb je ook een idee hoe je bij een cirkel een stukje niet kan snijden, iets er extra tussen leggen of zo?
  Ben nog maar net begonnen met stansen dus neem me maar niet kwalijk als ik iets raars vraag wat helemaal niet kan 🙂
  groetjes
  Nelleke

 3. Nelleke schreef:

  Wat een leuke kaart is die vouwkaart welke stans is dat Els?
  Er komt de laatste tij veel voorraad bij de action dan kan ik kijken of deze er bij zit

 4. A Schets schreef:

  Ga eens op de website van Action kijken of ik ze kan bestellen. Ik kan zelf even niet er naar toe vanwege een knie operatie. Had ook al wat mallen besteld bij boeken voordeel.

 5. Syta schreef:

  Jammer

 6. Syta schreef:

  Dag Els

  Wil je svp de maten van het papier van de staande vouwkaart met halve cirkel insnijding kunnen doorgeven?
  Voor mij en voor vast mensen is het handig.

  Leuk dat je iedere keer de ideen en technieken laat zien, met de maten geeft het een toegevoegde waarde

  Ik wens je een fijne dag met veel inspiratie !

  Warme groet
  Syta

 7. trost elisabeth schreef:

  fijn om dit met ons allen te delen,bedankt.Ben nog maar pas begonnen met kaarten te maken,weet jij of er met Pasen ook mallen te koop zijn

 8. Henny schreef:

  Hallo Els ik had dit malletje ook, maar wist niet zo goed wat ik er mee aan moest. Door jouw duidelijke uitleg heb ik er iets leuks mee gemaakt. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen want hij is echt leuk geworden……nogmaals bedankt

  • Els schreef:

   Wat leuk om te lezen :-). Op mijn facebook van mijn blog kun je een bericht achterlaten met een foto. Onder contact vind je ook gegevens. Ik ben benieuwd :-).

 9. Pauline schreef:

  ik had die mal al een tijdje liggen en had nogal moeite om er iets fatsoenlijks mee te maken. Ik ben zo blij met jouw foto’s! nu heb ik een mooie kaart gemaakt met deze mal, dank je wel!

 10. Elisabeth schreef:

  Leuke kaarten heb het apparaat ook vandaag gekocht.
  Hoor het dat de platen beschadigen ?
  Soms vind ik het ook eng om door te draaien gaan dan beet bol staan zeg maar

 11. Syta schreef:

  Zelf doe Ik het met een spurt us lijm van Action, werkt ook goed!

 12. MiMi schreef:

  Gewoon dubbelzijdig tape op de achterkant van het papier, pas daarna de snijmal met de papier door de machine halen, daarna heb je een soort sticker. ☺️

  • Els schreef:

   Helemaal vergeten, dat is inderdaad een goede tip die ik al vaker hebt gehoord. Bedankt voor het delen van deze tip, nu weet ik het weer!

 13. Tamara schreef:

  Hoi, mag ik vragen hoe je die tekst van ‘hiphiphooray’ er kan opplakken zonder lijmresten op je kaart te krijgen? Groetjes tamara

 14. Heidi schreef:

  • Vind ze echt mooi.
  • Was al van plan om zo dingen te kopen, want lijk me echt super leuk.

 15. Craftyvox schreef:

  Het was even goed zoeken – zelagen helemaal onderop een dikke stapel met “oude” mallen – maar ik heb ze inmiddels gevonden en mijn favorieten mee naar huis genomen. Yay!

 16. Eva schreef:

  Super leuk Els

  ik heb die nieuwe mallet nog helemaal niet
  gezien. Zijn ze er al
  lang?
  Wat heb je het weer duidelijk uitgelegd……dank daarvoor

 17. Lea schreef:

  Bij ons in zuid-Limburg zijn de nieuwe mallen nergens te koop. Overal liggen de oude. Zo jammer. Heel leuke kaarten trouwens.

 18. heremans greta schreef:

  Dag Els heel goeie site al veel van geleerd en gemaakt bedankt

 19. Morgaine schreef:

  De cirkels met vogel, vlinder en boom 😀

  X

 20. ester wamelink schreef:

  hoi Els,ik vind je kaarten schattig en had het geluk de snijmallen te kunnen kopen.Nog even een kleine tip ipv lijmspray kun je ook op de achterkant van je papier de dunne dubbelzijdige tape van de action in strookjes onder elkaar plakken ( ter grootte van bv je vlinder) en dan op de goede kant uitsnijden en dan de bescherming aan de achterkant weghalen om op te plakken. Dit werkt ideaal met kleine of gedetailleerde onderdelen en ik vind het prettiger dan met lijmspray omdat het minder “knoeit”.

 21. Ze zijn weer leuk! Vooral die vosjes <3

 22. Ann VERSTREKEN schreef:

  Hallo Els, Fijn dat je al die leuke dingen maakt en er dan ook nog eens heel goede uitleg bij geeft. Dankjewel. Nu ik de toffe malletjes had gezien waar je weer mooie kaartjes mee hebt gemaakt ben ik natuurlijk vlug naar de Action gereden. Daar gekomen waren de malletjes er niet. Anderen wel maar niet het vosje en de voorraadpot. Toen ik er achter vroeg werd ik helemaal niet vriendelijk geholpen. Teleurgesteld door de onvriendelijk winkelbediende en met spijt dat de malletjes er niet waren ben ik da maar vertrokken. Zo spijtig!

 23. Dinja schreef:

  Er is zoveel te maken met snijmalletjes! Ik ben zelf altijd bang dat als ik zo’n snijmachine (ik noem hem altijd stansmachine) koop dat ik hem amper ga gebruiken. Jammer want zo moet ik veel leuke malletjes laten liggen (maar ik heb al zoveel hobby’s…)
  De schudkaarten met de mason jars vind ik echt heel leuk!

 24. Ria Scholtes schreef:

  Wil je uitleggen hoe je cirkels uit je voorbeeld zo krijgt dat ze maar gedeeltelijk doorsnijden ? vind je kaart overigens fantastisch !!!

 25. Jenn schreef:

  Wat leuk weer!

 26. craftyvox schreef:

  Superleuk! Toevallig net vanochtend nog bik de Action geweest maar de knutselafdeling hier ziet er nog steeds wat sneu uit… hopelijk wordt e.e.a. snel weer aangevuld en zijn dan ook alle leuke nieuwe dingen beschikbaar!

 27. Myriam schreef:

  Toffe ontwerpen!

 28. Connie schreef:

  Geweldig! Snel naar de action!😃 Weer hele leuke ideeën.

 29. lifestylemommys schreef:

  Wat leer ik toch altijd weer veel van jouw leuke ideeën met die mallen 😍

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.