Kaarten maken #64: Diverse schudkaarten als inspiratie

Kaarten maken schudkaarten inspiratie Uitleg
Reclame

Kaarten maken schudkaarten inspiratie Uitleg
Vandaag laat ik diverse schudkaarten zien die ik heb gemaakt. Ik ben echt fan van schudkaarten. Schudkaarten geven net iets extra’s aan een kaart, een extra feestelijke touch.

Hoe maak je schudkaarten?

Een tijdje geleden maakte ik een uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt: Kaarten maken: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Hierin laat ik stap voor stap zien hoe je makkelijk een eigen schudkaart maakt.

In dit artikel laat ik verschillende schudkaarten zien als inspiratie en vertel ik wat ik verder nog heb gebruikt.

Kaart 1, feestelijke hondjes kaart

Naast de gebruikelijk benodigdheden voor het maken van schudkaarten gebruikte ik bij deze kaart ook honden clear stamps die ik inkleurde met kleurpotloden.

Advertentie

De negen cirkels (gemaakt met een cirkelvormige snijmal) heb ik apart omlijnd met dikke foam tape zodat de glitter niet helemaal naar beneden kan vallen. Ik gebruikte gouden sterretjes en roze hartjes glitter. Deze kocht ik bij de Action.
Kaarten maken schudkaart cirkels glitter hartjes hondjes

Kaart 2, Confetti kaart Happy Birthday

Bij deze kaart koos ik niet voor een witte basis maar een achtergrond met gekleurde confetti (papierblok Action). Daaruit sneed ik met een cirkelvormige snijmal een grote cirkel uit het papier. Uit geel papier sneed ik een kleinere cirkel en plakte ik deze achter de achtergrond met confetti. Daarna volgde ik weer de standaard stappen voor het maken van een schudkaart. Bij deze kaart gebruikte ik roze glitter van de Action.

Op de voorkant van deze kaart plakte ik de tekst ‘Happy Birthday’ (snijmal AliExpress) en een banner met de tekst ‘To You’.
Kaarten maken schudkaart confetti glitter

Kaart 3, ballonnen kaart met feestbeesten

Bij deze kaart sneed ik ook weer met een cirkelvormige snijmal cirkels uit de basis voor de schudkaart. Ditmaal maakte ik met een Stanleymes nog een extra driehoekje onder de cirkels. Zo werden het ballonnen.

Op de voorgrond plakte ik twee gele cirkels. Daar bovenop plakte ik met foam tape een gans en een krokodil. Deze heb ik gemaakt met clear stamps, watervaste inkt en daarna ingekleurd met Twinmarkers.
Kaarten maken schudkaart kinderkaart inspiratie

Kaart 4, Happy Birthday Party!

Naast een cirkel of andere vorm vind ik het ook leuk om schudkaarten te maken met teksten. Bij deze kaart gebruikte ik een snijmal met Happy Birthday (AliExpress). Daarachter deed ik geel papier en roze glitter hartjes en zeshoekjes.

Advertentie

Op de voorgrond gebruikte ik weer clear stamps, watervaste inkt en daarna heb ik het ingekleurd met twinmarkers. Clear stamps zijn echt mijn favoriet om te gebruiken bij kaarten maken.
Kaarten maken schudkaart tekst happy birthday

Kaart 5, feestbeesten vierkant

Bij deze kaart maakte ik in plaats van één venster, drie vensters. In elk venster deed ik verschillende gekleurde glitter.

Op de voorgrond gebruikte ik dezelfde feestbeesten als bij kaart 3, ook weer ingekleurd met Twinmarkers.
Kaarten maken schudkaart vrolijk dieren DIY

Kaart 6, Happy Birthday , goud, zwart & wit

Al mijn vorige kaarten in dit artikel zijn erg kleurrijk. Daarom besloot ik voor mijn zesde kaart iets anders te maken. Ik maakte een meer grafische kaart, ook meer geschikt voor mannen. Het papier met de driehoekjes komt uit een papierblok van de Action. Deze kocht ik een tijdje geleden. Het woord ‘Happy Birthday’ is van dezelfde snijmal (AliExpress) die ik al bij meerdere kaartjes in deze serie heb gebruikt. Natuurlijk gebruikte ik ook weer de glitter, deze keer koos ik voor alleen de gouden glitter te gebruiken.
Kaarten maken schudkaart grafisch modern

Kaart 7, gouden Happy Birthday

Deze kaart heeft een beetje hetzelfde idee als kaart nummer 6, grafisch en strak. Alleen koos ik nu voor een zeshoek in plaats van een cirkel. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen :-).
Kaarten maken schudkaart goud glitter

Wat zijn jouw favoriete producten die je gebruikt met kaarten maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #63: Een staande vouwkaart maken, extra inspiratie
Kaarten maken #62: Astronauten verjaardagskaarten
Kaarten maken #61: Onderwaterwereld, combinatie borduren en clear stamps
Kaarten maken #60: Nieuwe snijmallen van Action (Zomer 2020)
Kaarten maken #59: Oneindige kaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #58: Een staande vouwkaart maken, uitgebreide uitleg
Kaarten maken #57: Kaarten maken met pompons

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Wauw, wat zijn ze leuk zeg! Zo feestelijk en vrolijk! Lijkt me best wel een klusje, maar dan heb je ook wel een écht mooie kaart. De kaart met de kleine vakjes is mijn grote favoriet.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.