Knutselen: Filigraan (quilling) #2

knutselen filigraan
Reclame

knutselen filigraan
Ongeveer zes maanden geleden plaatste ik mijn eerste artikel over filigraan. De afgelopen weken heb ik mijn filigraan spulletjes er weer eens bij gepakt en ben ik aan de slag gegaan met twee nieuwe voorbeelden. In dit artikel laat ik je zien wat ik knutselde.


Voordat ik begon heb ik op Pinterest inspiratie opgedaan. Pinterest staat vol met mooi filigraan kunstwerken… Pfff, om jaloers op te worden. Omdat dit nog maar mijn 3de en 4de keer is dat ik deze techniek probeer, is het nog lang niet perfect. Ik blijf het moeilijk vinden om de lijm goed te doseren. Ook lukt het me nog niet zo goed om mooie gelijkmatige figuren te maken.

Herfstblad

Niet alleen was ik geïnspireerd door Pinterest maar ook door de natuur. Ik maakte daarom dit blad in de kleuren van de herfst. Gelukkig is het zomer ;-).

filigraan blad

filigraan blad

Advertentie

filigraan blad detail

Hart met bloemen

Ongeveer zo’n hart kwam ik tegen op Pinterest, deze heb ik proberen na te maken. Ik vond het erg leuk om te doen, maar soms ook wel frusterend. Het was voor mij erg moeilijk om 6 ongeveer dezelfde bloembladeren te maken.
hart met bloemen

hart met bloemen filigraan

hart met bloemen filigraan detail

Wat vind jij van filigraan? Zou je het ook wel eens willen proberen?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Knutselen: Filigraan (quilling)

Advertentie

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Ik wil je graag wat mee geven op wat ik net gelezen heb, je vind het moeilijk om 6 dezelfde blaadjes te maken voor de bloemen, moet dat dan? Kijk rond in de natuur, is alles even groot? Klopt alles zo perfect? Nee dus, en dat vind ik dus vaak een nadeel van hobby’s als deze, het zou zo moeten, nee zo moet het niet, want in de natuur is alles imperfect en dankzij de imperfectie klopt het allemaal op den duur 😉

  laat de perfectie dus los, en speel eens met verschillende volumes en grootte van iets. 😉

  Wat betreft het herfstblad, je bent op tijd hoor, alles is omgedraaid achter de schermen, zo zijn er mensen die nu juist wintertruien aan het breien of haken zijn, mensen die nu kerstkaarten zitten te borduren voor komende kerst om te versturen, zie mijn moeder nog zitten midden in de zomer, whahaha En in de winter waren mijn moeder en oma al bezig voor de lente en de zomer in aantocht… na kerst… heel logisch, zo gaat het in magazijnen ook qua kleding en producten, heb ik ook gedaan, dus ik weet er alles van, in de zomer de eerste ski pakken binnen krijgen en dan al zitten te prijzen, lol…

  X

 2. Heel leuk gedaan! Ik heb nog zo’n set ergens bij mijn ouders liggen als ze die tenminste niet hebben weggedaan ooit. Gekregen toen ik nog klein was, ik kon er niks van.

 3. Heel mooi! Ik zou het ook wel eens willen proberen, maar ik zou niet zo goed weten wat je dan met het eindresultaat moet. Het lijkt me lastig om als een kaartje op te sturen en ik zou het niet zo snel ergens ophangen of neerzetten. Die met je naam erop, vind ik nog altijd heel mooi, maar ook dit herfstblad is schitterend!

 4. Wauw, dat heb je echt mooi gedaan! Ik vind vooral het blad prachtig (maar ja, ik ben dan ook een echt herfstmens), maar het hart is ook heel geslaagd hoor! (O em psst, jouw armen en benen zijn ook niet gelijk hoor . Zelfs niet je oren en je ogen 😉 l

 5. Niet echt perfect? Ik vind je beide creaties er echt schitterend uitzien. Wat een priegelwerkje moet dat zijn geweest, maar het resultaat is wel heel erg mooi.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.