Knutselen: Werken met een houtbrander (Action)

Knutselen Houtbrander Action inspiratieI ideeen
Reclame

Knutselen Houtbrander Action inspiratieI ideeen
De Action heeft al een tijdje een houtbrander in het assortiment. Vandaag laat ik zien wat ik er al mee gemaakt heb, geef ik tips en vertel hoe ik te werk ga.

Houtbrander Action

Bij de Action is een houtbrander te koop voor € 4,95 en de daarbij behorende houtbrander stempels: letters, cijfers en symbolen (per setje € 2,99). Bij de houtbrander zelf zitten ook een paar stempels om gelijk aan de slag te gaan.
Action houtbrander review

Starten met houtbranden

Omdat ik het best wel spannend vond (ooit een soldeerbout vastgepakt, au), heb ik eerst goed nagedacht wat handig is als ik aan het houtbranden ben. Als eerste legde ik het project waarmee ik aan het werk was op een bord. Daarnaast had ik ook nog een bord om de houtbrander in de steun op te leggen als deze nog warm was. Je weet maar nooit als deze er per ongelijk afvalt. Verder pakte ik een schaaltje voor de diverse stempels. En als laatste een tangetje om de stempels te verwisselen in de houtbrander, want let op, deze stempels worden erg heet dus niet met je handen aanraken!

Cadeaulabels

Als eerste maakte ik houten cadeaulabels. Deze houtenlabels heb ik ooit gekocht bij Kruidvat geloof ik. Bij de Action heb je deze soms ook. Ik begon als eerste met een potlood schets.
Action houtbrander houten cadeaulabels
Deze trok ik daarna over met de houtbrander en een dunne stempel (deze zat in de verpakking bij de houtbrander). Het werken met de houtbrander ging eigenlijk makkelijker dan gedacht.
Action hoe werken met houtbrander
Het verbaasde me echt hoe nauwkeurig je met de houtbrander kan werken. Maar let op, een foutje is niet meer weg te gummen. Dus de labels zijn niet perfect, soms deed ik het niet zo recht als ik wilde. Maar het is natuurlijk handwerk. Met dit resultaat ben ik toch wel blij. Ik ga er later denk ik nog meer maken, kan ik gelijk meer oefenen.
Action houtbrander ideeen cadeaulabels

Fotolijsten

Advertentie

Je kent ze wel, saaie houten fotolijsten. Om deze persoonlijker te maken en meer te versieren maakte ik een lijstje met de naam Lucky en twee hartjes. Ook leuk om cadeau te geven. Voordat ik begon maakte ik eerst met potlood een schets.
Action houtbrander fotolijstje schetsen
Met de houtbrander en een standaard stempel (puntje) trok ik de potlood lijnen over. Ik vind het wel wat hebben zo :-). Je kunt de fotolijst natuurlijk nog meer versieren, maar ik hou hier wel van.
Action houtbrander fotolijst hout naam dier

Plantenlabels

In onze tuin hebben we in de winter planten die verdwijnen, zoals winterharde fuchsia’s. Echt mijn favoriete plant :-). Daarnaast doe ik ook graag bollen in de grond voor het voorjaar. Met de houtbrander en de letter stempels maakte ik handige labels voor in de grond. Zo kan ik makkelijk zien waar ik de bollen en planten heb staan. De houten ijslolly stokjes kocht ik bij de Action.
Action houtbrander plantenlabels inspiratie

Wasknijpers

Thuis doe ik altijd de was. Toen ik daarmee bezig was dacht ik, waarom maak ik de wasknijpers niet wat vrolijker. Gelijk een goede rede om de houtbrander weer te pakken. Naast de was zou je de vrolijke wasknijpers ook kunnen gebruiken om kaarten mee vast te maken op een lijn. Hierbij gebruikte ik het setje met cijfers en symbolen.
Action houtbrander wasknijpers

Wat zou jij met een handbrander willen maken?

De houtbrander in dit artikel heb ik ontvangen.

© Nobody ELSe

16 reacties

 1. ik heb de pen van hier in huis gevonden.
  er zit wel geen handleiding bij. maar hij warmt heel vlug op en je kan er veel leuke dingen mee.

 2. Wat leuk is het.
  heb ze ook al zien liggen en in mijn handen gehad.
  Maar had toen besloten om niet te kopen omdat ik niet echt wist wat ik der mee kon doen.

 3. Wij deden dit vroeger inderdaad met een soldeerbout?.
  Een goede tip, die planten-naambordjes voor in de tuin. Gaan wij zeker doen want een plantennaam geschreven met watervaste viltstift, regent er altijd af. Bedankt voor de tip!

 4. Echt heel leuk gedaan zeg! Met zo’n houtbrander kun je heel wat dingen opfleuren. Ik heb er ook nog een liggen en heb daar ooit houten spatels mee “gebrand”. Best leuk om te doen!

 5. Wat een super leuke ideeën! En dat voor zo weinig geld. Ik ga er in de winkel eens naar kijken. Wat ik zou gaan maken, is denk ik stokjes voor de feestdagen, wat hierboven wordt verteld maar dan denk ik op wasknijpers want dan blijft het vast zitten..

 6. Wat een leuke ideeën weer. Het lijstje met lucky is leuk. Kun je altijd een persoonlijk kadootje geven met een toepasselijke tekst.

 7. Wat leuk!! Ik zou denk ik ook van die stokjes maken voor bij de planten. En dan in kruidenpotjes ofzo. Maar zo kun je dus ook stokjes maken als je zelf een sausje maakt op een feestje of voor de feestdagen. ?

   1. Graag gedaan, ik vind deze tip van jou echt zo ontzettend leuk. Momenteel even tijd tekort want ik mag aan de slag met een escape puzzel, en ik wil nog kerstkaarten maken met de tweeling voor hun klasgenootjes en nog aan de slag met mijn planner voor 2020 ??

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.