Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1

kerstkaart maken 2016
Reclame

kerstkaart maken 2016 Het duurt nog even voor het kerst is, maar ik ben alweer begonnen met het maken van kerstkaarten zoals je ook al in eerder artikelen zag. Vandaag laat ik je mijn eerste serie kerstkaarten zien om zelf thuis na te maken. Ik ben benieuwd wat je van deze kerstkaarten vind :-).

Wat gebruikte ik voor mijn kaartjes

Voor deze kaarten heb ik gebruik gemaakt van 4 verschillende ponsjes, metallic papier (had ik nog liggen) en een stuk dik wit papier om de vormpjes uit te stansen. De vormpjes heb ik met Pritt op de kaart geplakt.

Laat het knutselen beginnen

1. Als eerste ben ik de figuurtjes uit het papier gaan ponsen. Dit was meer werk dan ik dacht. Ik kreeg er gewoon een zere duim van ;-).
kerstkaart ponsen

2. Op de computer had ik wat kerstsymbolen getekend en deze uitgeprint. Ik heb gekozen voor makkelijke vormen. Gedetailleerd gaat niet, want de uitgestanste vormpjes moeten wel passen :-). Het kerstsymbool, in dit geval de kerstbal, heb ik uit het papier geknipt en op de kaart geplakt met washi tape.

Advertentie

Daarna ben ik de uitgeknipte kerstbal gaan vullen met de uitgestanste vormpjes, de kerstboom, kerstklok, sneeuwpop en sneeuwkristal in mijn geval.
kerstkaart plakken

3. Op het laatst is het een beetje passen en meten om heel de vorm netjes vol te krijgen. Maar het is gelukt :-).
kerstkaart gevuld met kerstfiguren

4. Na ongeveer 45 minuten had ik de vorm helemaal vol geplakt en was de kaart klaar. Nu snap je misschien ook waarom dit mijn eerste variant kerstkaarten zijn ;-). Met 6 kaarten was ik al ongeveer 4 uur bezig. Dat schoot natuurlijk niet op ;-). Al was het wel heerlijk ontspannend om te doen!
eerste kerstkaart 2016 klaar

Hieronder de 6 kaarten die ik heb gemaakt :-).Wat vind je van deze kaarten?
kerstengel

kerstster

kerstboom

Advertentie

kerstbal

sneeuwpop

kerstbel

Ga jij dit jaar ook zelf kerstkaarten maken? En zo ja, wat voor kaarten ga je maken?

KreaDoe 2016

Ben jij wel eens bezig met haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes maken, fashion, tekenen en schilderen of sieraden maken? Dan mag jij KreaDoe 2016 niet missen! Van 2 tot en met 6 november staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Je vindt er veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën en tientallen superleuke workshops. Hoe maak ik dat? En wat heb ik er voor nodig? Honderden experts staan vijf dagen lang klaar om deze vragen te beantwoorden en hun kennis met jou te delen.

Met deze kortingslink kun je van deze aanbieding profiteren: Entree + shopper t.w.v. € 15,00, via deze link slechts € 10,-. Koop nu je kaartje online en profiteer van de voorverkoopkorting!
kaarten kopen KreaDoe

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Zelf kaartjes maken #6: Kaarten met aquarelverf en vilt
Zelf kaartjes maken #5: Kaarten met vilt
Zelf kaartjes maken #4: Pop up kaarten
Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten
Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

Dit artikel bevat een samenwerking.

© Nobody ELSe

31 reacties

  1. Ik vind ze gaaf! Vooral het engeltje en nee dit is niet vroeg, dit is heel normaal de tijd om zelf te klooien voor kerst, zo heb ik al een kerstdeken zelf gehaakt afgeleverd, waar ik tijdens de vakantie in Amersfoort mee ben gestart en ik weet nog dat mijn moeder ooit kerstkaarten heeft zitten borduren, hahaha dat was ook al klaar iin deze tijd, tis al druk genoeg 😉

    x

  2. Het ziet er vrij simpel uit maar het heeft ook wat rust met je kaarten. Ik knutsel wel kerstkaarten met mijn zoon. Dit jaar moet ik even afwachten of hij er zin in heeft.

  3. Wat een leuke kaartjes. Ik heb vorig jaar voor het eerst zelf kerstkaarten gemaakt en vond het superleuk. Dit jaar gaat helaas niet lukken. Wordt te duur om ze allemaal vanuit Suriname te versturen.

  4. Wat zijn ze leuk geworden zeg! Het duurt even maar dan heb je ook wel wat 😉
    Ik wilde dit jaar eigenlijk ook kerstkaarten gaan maken maar ik denk dat ik het nog een jaartje over sla, ik gebruik namelijk ‘oude’ kerstkaarten om er weer nieuwe mee te maken en ik wil eerst nog wat ‘oude’ kerstkaarten hebben zodat ik achter elkaar een hoop nieuwe kan maken 🙂

  5. Wat een gave kaarten! Heel mooi, juist omdat ze simpel zijn ( ik houdt niet zo van die drukke scrap kaarten) met die uit geponste figuurtjes komen de vormen heel mooi tot uiting.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.