Review: Compleet haakpakket Leeuw van Xenos

haken Xenos haakpakket leeuw review
Reclame

haken Xenos haakpakket leeuw review
Zoals je vast wel weet is haken toch wel een van mijn favoriete creatieve hobby’s. Vaak werk ik uit een boek met haakpatronen of zoek ik een (gratis) patroon op internet. Soms koop ik een complete haakpakketje, makkelijk voor tussendoor en handig voor op vakantie. Vandaag een review van z’n haakpakketje, de leeuw van Xenos.

Haakpakket Leeuw van Xenos

Dit haakpakketje kost € 4,99. Wat me wel opvalt is dat er in steeds minder winkels complete haaksetjes liggen. Zo zie je zie niet meer bij de HEMA, Kruidvat en Action. Dat vind ik wel jammer. Maar gelukkig heeft Xenos ze nog wel.
Haken xenos compleet haakpakket leeuw
Het is een compleet pakket met het garen, stopnaald, haaknaald, vulling, veiligheidsogen en instructies. De inhoud ziet er goed uit. Ik ga alleen niet de bijgeleverde haaknaald gebruiken. Ik haak liever met mijn Clover haaknaald. Tijd om aan de slag te gaan.
Haken xenos leeuw inhoud

Aan de slag met de leeuw

Het haakpatroon geeft aan dat ze met rondgaande toeren werken, elke toer wordt begonnen met een losse en gesloten met een halve vaste. Dit had ik nog nooit gedaan. Meestal haak ik met ronde toeren en sluit ik de toer niet.

Lijf van de leeuw
Het lijfje haken was makkelijk. Het haakpatroon is erg duidelijk. Toch moest ik wel wennen aan het sluiten van elke toer met een halve vaste. Om dit goed te doen deed ik naast een steekmarkeerder in de eerste steek van een toer, ook een steekmarkeerder in de losse waarin de halve vaste moest komen.
Haken xenos leeuw lijf review

Advertentie

De kop, oren en snuit
De kop, oren en de snuit haken ging ook goed. Het went heel snel dat sluiten met een halve vaste. Ik kan het nu zelfs zien, en ik hoef geen steekmarkeerders meer te gebruiken :-).

Tip: in het patroon staat tussen welke toeren je de ogen moet doen. Deze plek markeer ik altijd met een stukje garen. Zo kan ik de juiste plaats voor de ogen goed terug vinden, als ik de veiligheidsogen moet bevestigen.
Haken xenos leeuw kop oren snuit

Manen
Zulke manen had ik nog nooit gehaakt, maar het patroon was duidelijk en het is met gelukt :-). Bij mij krulde de manen wel een beetje, maar met het vast maken gingen de manen helemaal goed zitten.
Haken xenos leeuw manen

De voor- en achterpoten
De voorpoten gingen goed. De achterpoten waren voor mij iets moeilijker. Ik vind het altijd erg opletten als je begint met een verstelbare opzetlus met een ketting van lossen. Het haakpatroon is verder duidelijk, dus het kwam helemaal goed.

De staart
Eerlijk is eerlijk, bij de staart heb ik gesmokkeld. Deze heb ik gehaakt met vasten in een ring zonder te sluiten met een halve vaste en te beginnen met een losse. Omdat de staart zo klein was, vond ik dit makkelijker.
Haken xenos leeuw poten staart

Het in elkaar zetten van de leeuw

Als eerste maakte is de snuit vast aan het hoofdje. Daarna maakte ik met het zwarte garen de neus. Vervolgens maakte ik het hoofd vast aan het lijf. De oren en de manen deed ik daarna.

Advertentie

De benen en armen maakte ik anders vast als het voorbeeld. Zo vind ik het leeuwtje schattiger en heb ik ook mijn eigen leeuwtje. Ik hou graag van een beetje eigen inbreng ;-). Maar je kunt natuurlijk altijd het voorbeeld volgen op de doos. Als laatste maakte ik de staart vast.
Haken haakpakkeet xenos leeuw

Conclusie Compleet haakpakket Leeuw van Xenos

Het haakpatroon is duidelijk. Al het garen en de vulling waren meer dan voldoende. Het garen haakt prima. Ik ben blij met mijn gehaakte leeuw :-).
Haken xenos leeuw eindresultaat gehaakt

© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Zou je me de uitleg voor het haken van deze schattige leeuw willen doorsturen, want uitverkocht bij Xenos. Ik zou dit heel graag haken voor mijn kleinkindje.
  Alvast 1000X dank bij voorbaat!

  Josée

  Mijn mailadres: [email protected]

 2. Hij ziet er heel leuk uit! Ik heb hem vorige week ook gekocht, maar helaas zitten er geen instructies in de doos. Kan iemand mij helpen met een digitale versie van het patroon?

 3. Heeft iemand nog dat patroon voor mij? Ik ben ermee bezig maar nu is mijn patroon verdwenen? Ben hem aan hetmaken voor een autistisch jongetje

 4. Hoi els . Ik ben ook t leeuwtje aan t maken maar kom niet uit de achterpoten.
  Vanaf de 3 e toer. Er staat 4v *1v(is dit een gew vaste? Anders zou er 5 v staan dacht ik.) Haak van * tot* 3x en sluit de tour.
  Ik kom er niet uit . Heb al gezocht nr een video maar is er niet.
  Alvast bedankt. Hülya

 5. Wat heb je hem mooi gemaakt! Ik ben hem zelf ook aan het haken, maar loop toch vast op de achterpoten… heb je daar eventueel tips voor? Alvast bedankt! 🙂

  1. Een tip kan ik je geven om alles met knopspelden eerst goed vast te zetten dan vast te maken met draad en stopnaald. Vaak vind ik een metalen stopnaald fijner werken dan een standaard plastic stopnaald uit een haaksetje.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.