Review: DIY Mix & Match sieradenset Action

Review action Sieradenset mix match
Reclame

Review action Sieradenset mix match
Vandaag op mijn blog heb ik een review van een DIY sieradenset te koop bij de Action. Ik laat zien wat ik met dit sieradensetje heb gemaakt, geef tips en vertel ik wat ik er van vond.

Mix & Match sieradenset

Bij de Action is dit sieradensetje te koop, € 1,49 per stuk. Naast dit setje op de foto, is er ook nog een variant met gouden sieraden en een variant met rose gouden sieraden. In de setjes zitten:
Hanger, oorbellen, haarclips, settings voor twee armbandjes, kralen, macramekoord, ketting, cabuchons en een instructie.
Action review sieradenset cabuchon mix match

Aan de slag met het sieradensetje

Cabuchons maken

Bij de setjes zitten stickers om de cabuchons te maken. Er zijn veel stickers dus je hebt keuze genoeg om sieraden te maken precies naar jouw wens. Let op: voor de oorbellen zijn twee stickers die bij elkaar horen. Maar je kunt natuurlijk ook twee andere stickers kiezen :-).

Ik plakte mijn favoriete stickers op de hanger, oorbellen, haarclips en setting voor armbandjes. Met seconde lijm lijmde ik de cabuchons vast. Dit is een secuur werkje, neem hier dus de tijd voor. Gebruik niet te veel lijm, zorg ervoor dat de lijm overal op de cabuchon zit voordat je deze op de sticker plakt. Laat alles even rustig drogen.
Action Sieradenset review inhoud jewelry set

De sieraden in elkaar zetten

Advertentie

De oorbellen en haarclipjes zijn na het maken van de cabuchons al gelijk klaar. De grote hanger is met de bolletjesketting ook makkelijk te maken.

De armbandjes waren iets meer werk. In de instructie staat stap voor stap uitgelegd hoe je deze maakt. Toch heb ik nog wat extra tips :-):

  • Als je de kraaltjes moeilijk aan het koord geregen krijgt, smelt dan met een aansteker voorzichtig het uiteinde van het koord. Zo word het uiteinde een beetje hard, wat makkelijker werkt.
  • Mijn tweede tip is voor het maken van de weitasknoop. Ik heb die al diverse keren gemaakt, maar toch vergeet ik steeds hoe die nu moet. Op youtube staat een makkelijk filmpje waarbij je stap voor stap kunt zien hoe zo’n knoop wordt gemaakt: hoe maak je een verschuifbare knoop.

Mijn gemaakte sieraden:
Action sieraden maken haarclips

sieraden maken Action review oorbellen

Action sieraden maken instructie tips

armbandjes maken Action review

Advertentie

Action armbandjes maken review

Extra idee: eigen foto’s gebruiken

Op de Action fanpagina zag ik nog een extra leuk idee. Marije kwam met het idee om met eigen foto’s deze sieraden te maken:

Ik heb een SELPHY foto printer gebruikt om de foto uit te printen; de foto andersom tegen het licht gehouden en het glazen bolletje precies op de plek gehouden welk deel van de foto ik wilde gebruiken. Vervolgens het glaasje omgetrokken met fineliner en uitgeknipt. Met glossy accents (lijm) de foto in het bedeltje lijmen en dan het glaasje erop lijmen. Tip: laat de foto 24 uur drogen en gebruik goede lijm.

Conclusie Action Sieradensetjes

De sieradensetjes waren helemaal compleet om alles te maken wat op de verpakking staat. De sieraden waren makkelijk te maken dankzij de instructies. Het is even secuur werken met de cabuchons vastlijmen. Ik heb met plezier deze sieraden gemaakt :-).

© Nobody ELSe

7 reacties

  1. Wat leuk zeg! Ze zien er heel mooi en vrolijk uit. Het idee om er foto’s voor te gebruiken, vind ik ook heel tof trouwens. Zo heb je echt een persoonlijk sieraad, maar dan zelf gemaakt.

  2. Leuk, sieraden maken, vroeger al.. is niet mijn sterkste kant 😉 Ik draag ze wel, maar altijd vaste stukken, zoals mijn maansteen of mijn goude kettinkje, allemaal met een emotionele waarde.

    Prachtig geworden bij jou!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.