Review: Xenos DIY inspiratiemagazine

Xenos inspiratiemagazine DIY knutselspullen
Reclame

Xenos inspiratiemagazine DIY knutselspullen
Dat Xenos veel leuke knutselspullen heeft dat wist je vast al wel. Maar wist je ook dat Xenos nu een gratis inspiratiemagazine heeft vol met leuke knutselprojecten, tips en voorbeelden? Ik maakte 3 verschillende kleine knutselprojecten uit het boekje. Benieuwd?

Xenos Leef je uit! Inspiratiemagazine

Het Xenos inspiratiemagazine heeft 23 pagina’s vol met verschillende knutselprojecten en ziet er echt super leuk uit :-).
Xenos DIY inspiratiemagazine gratis

Er zijn vijf verschillende hoofdstukjes met diverse kleine projecten:
– Alles om te handletteren
– Alles om te schilderen
– Alles om te handwerken
– Alles om sieraden te maken
– Alles om te versieren
Xenos DIY inspiratiemagazine inhoud
Bij elk knutselproject staat duidelijk welke producten je nodig hebt. Deze zijn allemaal bij Xenos te koop. Bij elk knutselproject wordt stap voor stap uitgelegd hoe je iets maakt inclusief foto’s. Ook staan er op veel pagina’s extra tips.

Ik koos 3 knutselprojecten uit 3 verschillende hoofdstukken: foliekaarten, een geborduurd konijn en metallic letters.

Knutselproject 1: Foliekaarten maken

Advertentie

Foliekaarten heb ik al eens eerder gemaakt: De knutseltip van 2017: Transferfolie incl. filmpje. Dit deed ik alleen met duurdere folie en een duurdere lijmpen. Xenos heeft nu dus ook transferfolie in diverse kleuren (€ 0,99) en een lijmpen (vanaf € 3,49, ligt aan de maat). Deze moest ik natuurlijk uitproberen :-). Verder gebuikte ik papier uit het oefenblok handettering A5 (€ 2,99). Als je deze papiervellen namelijk door de helft vouwt heb je gelijk een standaard kaarten formaat (A6) :-).

In het inspiratiemagazine staat alles over deze techniek met transferfolie stap voor stap uitgelegd. Ik maakte verschillende kaarten met holografisch transferfolie. Om toch eens iets anders te maken dan mijn vorige kaarten, combineerde ik transferfolie met handettering. Daarvoor gebruikte ik extra een zwarte en witte fineliner.

Ik tekende met potlood zachtjes de tekst op de kaart. Die trok ik over met de lijmpen en/of de fineliners. Vind je het lastig iets zelf te schrijven? Je kunt ook het A4 papierblok kopen en dan je tekst die je wilt, printen op het papier. Je kunt deze tekst daarna met de lijmpen en/of fineliner overtrekken.

Belangrijk! Laat de lijm goed drogen zodat je geen witte natte lijm meer ziet. Dan blijft de folie beter zitten :-).

Zoals je ziet was ik enthousiast en maakte ik meerdere kaarten:
Xenos DIY foliekaart foil

Xenos DIY foliekaart holografisch lijmstift

Advertentie

Xenos zelf maken Foliekaart verjaardag

Xenos DIY Foliekaart knutselen

Xenos DIY Foliekaart zelfmaken

Xenos DIY kaarten maken foliekaart

Knutselproject 2: Geborduurd konijn

Borduren ben ik al een tijdje aan het doen en vind ik erg leuk. Ik wilde ook gelijk het geborduurde konijntje maken toen ik dit borduurpatroon in het magazine van Xenos tegenkwam. Zo schattig!

Voor het geborduurd konijn heb je borduurstof (€ 3,99), borduurgaren (€ 3,99) en een borduurring (set van 3 € 6,99) van Xenos nodig. Deze benodigdheden kun je vervolgens voor meerdere borduurprojectjes gebruiken. Ik koos voor de roze borduurstof en pastel borduurgaren. Ik hou van pastel kleuren. Omdat ik toch een beetje mijn eigen geborduurd konijn wilde maken gebruikte ik nog extra vilt (€ 1,49 per set).

Advertentie

Als eerste pakte ik de borduurstof en die deed ik in de borduurring (dit is de middelste ring uit de set van 3). Met roze borduurgaren maakte ik het borduurpatroon van het konijntje na. Ik maakte alleen wel een klein foutje bij de voorpootjes van het konijntje. De uiteindes zijn te schuin. De binnenkant van de oren heb ik niet geborduurd, daarin wil ik straks vilt doen :-).
Xenos DIY Konijntje borduren
Het is tenslotte een inspiratiemagazine dus ik heb mijn eigen draai aan het konijntje gegeven. Met groen vilt maakte ik gras en met roze vilt maakte ik de oren.

Voor de finishing touch heb ik ook nog bloemetjes van vilt gemaakt.
Xenos DIY Konijn borduren vilt

Knutselproject 3: Metallic letters

Voor in huis leek het me leuk om metallic letters te maken. Ik koos voor het woord “Luck”. De kartonnen letters (per stuk € 1,49) verfde ik met vintage groene krijtbordverf (€ 3,99). De verf dekte niet in één keer dus daarom heb ik twee laagjes aangebracht.
Xenos DIY letters verven karton krijtverf
De stukken die ik met gouden Acrylverf Metallic verf (€ 3,99) wilde beschilderen plakte ik af met washi tape. Over het blauw moest ik 3x voor een goed dekkende gouden laag. Wat vind ik deze goud verf gaaf!
Xenos DIY Letters verven goud metallic

Conclusie Xenos Inspiratiemagazine

Wat een leuk magazine en ook nog eens gratis! Dus het is zeker de moeite waard om het te halen in de winkel.

Welk knutselproject lijkt jou leuk om binnenkort te gaan maken?

Gerelateerde artikelen:

Review: Fotoprinter Canon Selphy CP1200
Review: HP Sprocket, pocket mini fotoprinter
Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime

Voor meer reviews: klik hier

Advertentie

© Nobody ELSe

Deze blog bevat producten die ik heb gekregen.

12 reacties

  1. Vond je het folie van xenos net zo goed werken als de duurdere velletjes die je al had?
    Ik heb het folie van de xenos gehaald, maar ik krijg het er niet goed op.. er blijven steeds allemaal kleine open plekjes tussen. Heb je tips?

  2. Wat leuk zeg dat je dit boekje gratis kunt meenemen bij Xenos! Er staan echt leuke ideeën in. Vooral dat borduurwerkje van het konijn vind ik er erg leuk uitzien. Wat is het resultaat mooi geworden!

  3. Xenos daar kom ik ook graag. Want daar hebben leuke spulletjes. Wat leuk dat je soort kaart van maakt. Konijn ziet erg leuk uit. Wij hebben ook konijn Jimmy. Letters kun je veel van maken. Echt leuk gedaan Els.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.