Reclame

Sieraden maken #5: Zomerse armbandjes, incl. uitleg

Sieraden maken zomerse Armbandjes rocailles kralen
Reclame

Sieraden maken zomerse Armbandjes rocailles kralen
Vandaag laat ik 4 zomerse setjes armbanden zien die ik heb gemaakt. Ik leg met tekst en foto’s uit hoe ik deze heb gemaakt. Armbandjes maken is namelijk niet zo moeilijk :-).

Beginner met sieraden maken

Nog niet zolang maak ik sieraden, ik ben dus echt een beginner. In dit artikel vertel ik ook hoe ik mijn armbanden en sieraden heb gemaakt. Zodat jij ze ook kunt maken.

Maak je nu zelf ook sieraden en heb je een tip voor mij en andere bezoekers van mijn blog, laat deze dan gerust achter onder dit artikel bij reactie’s.

Gebruikte artikelen om sieraden te maken

Advertentie

De meeste knutselspullen die ik heb gebruikt om deze sieraden te maken komen van AliExpress. In mijn speciale sieraden shoplog kun je de meeste producten vinden, daarbij vertel ik ook op welke zoekterm ik zocht.

Armbanden set 1: mint groen

Deze set bestaat uit twee armbandjes

Armband 1
De eerste armband die ik van dit setje maakte, is een gevlochten armband. Tussen een sluiting met tandjes maakte ik 3 stukken suede koord vast. Deze heb ik vervolgens standaard gevlochten. Aan het einde maakt ik weer dezelfde sluiting vast. Met ringetjes en een slotje zorgde ik ervoor dat ik de armband makkelijk aan en uit kan doen.
Sieraden maken zomerse armbanden sluiting vlechten

Armband 2
Van een rolletje met doorzichtige dunne elastiek (0,6 mm) knipte ik een stuk af. Aan het elastiek reeg ik kleine zilverkleurige kralen en 2 mm rocailles kralen in de kleuren mint en licht blauw. Toen de armband lang genoeg was, maakte ik aan het einde een stevige dubbele knoop.
Sieraden maken zomerse armbanden sluiting dubbele knoop

Het complete setje
Sieraden maken zomerse armbanden suede rocailles kralen

Armbanden set 2: pastel tinten

Advertentie

Deze armbanden set maakte ik hetzelfde als set 1. Alleen schoof ik op de gevlochten armband een bedeltje met een E en gebruikte ik andere kleuren.
Sieraden maken zomerse armbanden suede vlechten

Armbanden set 3: felle kleuren

Meestal maak ik graag armbandjes met pasteltinten. Maar voor de zomer kocht ik een donker blauw shirt met felle kleuren. Daar past natuurlijk geen pastel bij. Dus maakte ik een nieuwe set met felle kleuren. Deze set bestaat uit drie armbanden.

Armband 1
Van een rol doorzichtig elastiek (0,8 mm) knipte ik een stuk. Als eerste reeg ik een roze kwastje aan de elastiek, gevolgd door gouden, gele en blauw rocailles kralen. Ook gebruikte ik twee ronde roze kralen. De armband sloot ik met een dubbele knoop in het elastiek.
Sieraden maken zomerse armbanden elastiek knoop

Armband 2
Van een rol met geel nylon koord knipte ik een lang stuk. Als eerste deed ik een wolken bedeltje aan het koord, gevolgd door gouden, gele en blauwe rocailles kralen. Daarna deed ik aan beide kanten een knoopje zodat deze kralen op zijn plaats bleven.

Om de armband te sluiten maakte ik een macrameknoop, een verschuifbare knoop. Op youtube vind je hierover veel duidelijke filmpjes, bijvoorbeeld Hoe Maak Je Een Verschuifbare Knoop.
Als laatste maakte ik aan het uiteinde van het gele koord nog twee roze kralen. Zo schuiven de draden niet weer door de verschuifbare knoop.
Sieraden maken zomerse armbanden verschuifbare knoop

Advertentie

Armband 3
Deze armband met veel gele kralen maakte ik op dezelfde manier als armband 1. Alleen met andere kleuren en een andere volgorde.

De complete set
Sieraden maken zomerse armbanden uitleg kwastjes bedeltjes

Complete armband, goud, blauw, zwart en wit

Voor deze armband maakte ik twee aparte armbanden met rocailles kralen. Als eerste maakte ik een lusje in het nylon koord en kneep ik deze met een knijpkraal dicht. Vervolgens heb ik de kralen aan het koord geregen. Aan het einde maakte ik weer een lusje in het nylonkoord en maakte deze weer met een knijpkraal vast. Dit herhaalde ik voor de tweede armband.

Vervolgens deed ik door de twee lusjes van beide armbanden aan één kant een ringetje. Dit deed ik vervolgens ook aan de andere kant. Tussen deze ringetjes maakte ik het slotje vast. Als laatste maakte ik nog een kwastje vast bij de sluiting.
Sieraden maken zomerse armbanden slotjes sluiting kwastje
De complete armband
Sieraden maken zomerse armbanden DIY tutorial

Laat de zomer maar komen :-).

Maak je graag sieraden?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Sieraden maken #4: Morsecode armbandjes, incl. uitleg
Sieraden maken #3: Sleutelhangers / tassensieraden, incl. uitleg
Sieraden maken #2: Oefenen op Armbandjes en enkelbandjes incl. uitleg
Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

© Nobody ELSe

Reclame

5 reacties

  1. Wat zijn ze mooi en kleurrijk geworden! Echt heel erg leuk! Het is echt niet te zien dat je nog niet zo lang bezig bent met sieraden maken 🙂

  2. Wat een leukerds! Ik heb toen een paar doosjes van die kralen gehaald die jij al showde op je blog. Toen heb Ik voor de kinderen leuke armbanden gemaakt oa van Paw Patrol. Maar ik gebruik ook graag de bedeltjes die in de geurkaarsjes van Laura Lilly zitten. En via Ali heb ik zo’n gaaf pakket met bedeltjes. Ook flamingo’s voor Eva. Ik wil binnenkort eindelijk wat armbandjes en enkelbandjes voor mezelf gaan maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.