Sieraden maken #6: Armbandje met naam/woord, incl. Uitleg

Sieraden maken met naam woord macrame knoop
Vandaag laat ik in deze blog zien hoe je op verschillende manieren een armbandje kunt maken met een naam of een woord. Natuurlijk vertel ik ook weer hoe ik deze armbandjes hebt gemaakt, zodat je ook zelf aan de slag kan :-). Armbandjes maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt :-).

Gebruikte artikelen om sieraden te maken

De meeste knutselspullen die ik heb gebruikt om deze sieraden te maken komen van AliExpress. In mijn speciale sieraden shoplog kun je de meeste producten vinden, daarbij vertel ik ook op welke zoekterm ik zocht. Maar ook bij de Action en Xenos kun je veel vinden om zelf sieraden te maken.

Armbandje 1, simpele armband met naam

Dit armbandje is het meest makkelijk om te maken. Ik knipte een stuk van een rol met roze nylon koord. Aan dat koord reeg ik de letter en gekleurde kralen. Ik koos voor mijn naam en twee zilveren rocailles kralen. Om te zorgen dat de letters en kralen in het midden van de armband blijven maakte ik aan beide zijde een knoopje.

Tip: om een knoopje op de juiste plaats te krijgen, steek ik met een naald door het koord op de plaats waar ik het knoopje wil hebben. Om die naald leg ik het knoopje. Daarna trek ik de naald uit het knoop.

Om de armbandjes te sluiten maakte ik een macramé knoop, een verschuifbare knoop. Deze knoop vind ik handig omdat je niet precies de maat van iemands pols hoeft te weten. Deze grootte van de armband is verstelbaar. Op youtube vind je hierover veel duidelijke filmpjes, bijvoorbeeld Hoe Maak Je Een Verschuifbare Knoop.
Aan het einde van de touwtjes van de armband maakte ik een kraaltje vast zodat de uiteindes niet door de verschuifbare knoop schieten.

Als laatste hielt ik de uiteinde van de touwtje even in een aansteker. Zo gaan deze niet rafelen. Ik doe dit altijd boven de gootsteen, veiligheid voor alles.
Sieraden maken naam basis letterkralen uitleg DIY

Armbandje 2, naam van huisdier

Amrbandje 2 is eigenlijk op precies dezelfde manier gemaakt als armband 1. Ik reeg de letterkralen en de rocailles kralen aan een nylon koord. De letterkralen vormen de naam Liv. Liv is een hondje. Daarom deed ik aan deze armband ook nog een bedeltje van een hondje. De sluiting van de armband is ook de verschuifbare knoop.
Sieraden maken zelf maken naam huisdier DIY

Amrbandje 3, het 3 in 1 armbandje

Bij deze armband knipte ik 3 stukken nylon koord van een rol. Het eerste koord versierde ik met rocailles kralen en kwastjes in de kleuren oranje en licht roze.
Aan het tweede koord deed ik de letterkralen met het woord ‘luck’. Daarnaast deed ik een gouden en een gele rocailles kraal. Aan het derde koord reeg ik een bedel in een blad vorm gevolgd door rocailles kralen en twee grote roze kralen. De knoopjes om de kralen op zijn plaats te houden en de sluiting deed ik hetzelfde als bij armband 1.
Sieraden maken naam luck armbandje zelfgemaakt knutselen

Armbandje 4, subtiel

Misschien vind je een heel woord of naam niet zo leuk. Je kunt natuurlijk ook alleen de begin letter doen :-). Van een rol met doorzichtig elastiek van 0,8 mm knipte ik een stuk. Aan het elastiek reeg ik de letter ‘R’, een roze roosje en licht groene kralen. De armband sloot ik simpel met een dubbele knoop.
Sieraden maken naam letter kralen roosje

Armbandje 5, macramé knoop

De macramé knoop (of verschuifbare knoop) heb ik bij deze armband gebruikt om de letters vast te maken in de armband. De techniek werkt hetzelfde als bij armband 1 maar tussendoor schuif je de letterkralen. De sluiting is ook een macramé knoop.
Sieraden maken naam dream macrame knoop

Armbandje 6, summer

Armbandje 6 is een zomerse armband met vrolijke rocailles kralen en letterkralen. In plaats van een macramé knoop gebruikte ik nu 3 kralen als sluiting. Dit is een makkelijker alternatief voor de verschuifbare knoop. Zorg er wel voor dat het koord goed klemt in de kralen. Je armbandje moet niet kunnen afvallen.
Sieraden maken naam summer rocailles kralen

Armband cadeau geven

Natuurlijk ga ik al deze armbandje niet zelf houden. Ik heb de meeste armbandjes gemaakt om cadeau te geven. Als ik armbandjes cadeau geef, maak ik deze vast aan mijn zelfgemaakte cadeaukaartjes voor sieraden of kleine cadeautjes. Zo wordt het echt een cadeautje. Deze kaartjes (zowel in zwart/wit en kleur) kun je trouwens gratis downloaden in het artikel: DIY cadeaukaartjes maken voor sieraden en kleine cadeautjes.
Sieraden maken naam cadeau kaartje

Als je een armband met naam zou maken, welke naam zou je gebruiken?

Gerelateerde artikelen:

Sieraden maken #5: Zomerse armbandjes, incl. uitleg
Sieraden maken #4: Morsecode armbandjes, incl. uitleg
Sieraden maken #3: Sleutelhangers / tassensieraden, incl. uitleg
Sieraden maken #2: Oefenen op Armbandjes en enkelbandjes incl. uitleg
Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

6 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Heidi schreef:

  Super leuk zijn ze geworden.
  Ik denk dat ik dan mijn eigen naam zal gebruiken of dat van mijn zoontje

 2. Morgaine schreef:

  De naam van mijn Liefste denk ik, of onze voorletters… zoiets 😉

  Erg leuk en dit maken ze op het werk ook bij ons, op de dagbesteding.

  X

 3. Romy Veul schreef:

  Mooie armbandjes zeg! En ook echt een leuk idee om zoiets cadeau te geven! Ik kan me voorstellen dat de ontvangers daar heel blij mee zullen zijn.

 4. Snoezepoes schreef:

  Hoi Els, zal niet weten hoe je die mooie macrame knoop zal moeten maken. Groetjes Els.

 5. lifestylemommys schreef:

  Oh wauw!! Deze ga ik echt even voor je delen. Zo ontzettend leuk 😍

 6. Connie schreef:

  Wat een leuk idee!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top