Reclame

Snijplotter #4: Kerstkaarten maken (gratis SVG patroon)

Gratis kerstkaart maken plotter Cricut SVG
Reclame

Gratis kerstkaart maken plotter Cricut SVG
Vandaag heb ik voor het eerst voor jullie een gratis SVG bestand wat je kunt gebruiken met een snijplotter. Het is een kerstkaart en deze heb ik zelf ontworpen, getekend en verwerkt tot een SVG.

Gratis SVG Patroon Kerstkaart

Mijn eigen ontworpen SVG patroon gemaakt voor een plotter is een feit. Ik maakte een kerstkaart met kerstballen. De kaart heeft veel kleine onderdelen. Dit omdat ik mijn Cricut zelf nog niet zolang heb en ik zo wilde uitproberen wat de machine allemaal kan snijden en hoe klein ik kan gaan.

Het patroon van de kerstkaart is een SVG bestand. Ik heb zelf een Cricut snijmachine maar je kunt dit bestand ook gebruiken voor andere merken.
Download hier het: Gratis SVG Patroon Kerstkaart

BELANGRIJK!
Dit patroon mag je gratis gebruiken voor eigen gebruik. Dit SVG bestand kopiëren en/of publiceren op sites en groepen is NIET toegestaan, i.v.m. copyright. Je kunt natuurlijk wel altijd een link naar dit artikel plaatsen waar iedereen zelf het patroon kan downloaden.
IMPORTANT!
You can use this pattern for free for your own use. Copying and / or publishing this SVG pattern on sites and groups is NOT allowed, due to copyright. Of course you can always place a link to my blog.

SVG patroon kerstkaart instellen

Advertentie

Het patroon heb ik geladen in Cricut Design Space. Het zijn bijna allemaal snijlijnen, behalve de lijn in het middel door de kaart. Dit is een vouwlijn. Vergeet dat niet in te stellen! Heb je nu geen gereedschap om vouwlijnen te kunnen maken met je plotter, dan kun je deze lijn ook weghalen. Ik heb vervolgens alles gegroepeerd.
uitleg kerstkaarten maken cricut makkelijk beginner

Hoe ik mijn Cricut heb ingesteld om te snijden en vouwen van de kerstkaart

Ik gebruikte wit papier, DCP Clairefontaine 250 gsm

Instellingen
Gespiegeld
Heavy Cardstock – 100 lb (270 gsm), druk MEER
Vouwlijn: Scoring Stylus (Houder A)
Snijlijnen: Fine-Point Blade (Houder B)
plotter kerstkaart maken gratis SVG patroon uitleg

Kerstkaarten verder afmaken

Met één uitgesneden patroon maakte ik twee kerstkaarten.

Kaart 1: Kerstballen uit de kaart gesneden
Bij deze kaart plakte ik rood papier achter de uitgesneden kerstballen. En toen was de kaart al klaar.
plotter Cricut kerstkaart maken gratis SVG patroon

Advertentie

Kaart 2: Uitgesneden kerstballen
Op een rode kaart plakte ik de 3 kerstballen op een lijn. Hiervoor gebruikte ik Pritt. De kaart versierde ik verder nog met een label ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Dit label en meer labels kun je gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
gratis SVG kerstkaart snijden cricut plotter

Heb jij de Cricut (of ander merk) wel eens gebruikt om kerstkaarten te maken?

Gerelateerde artikelen:

Snijplotter #3: T-shirts bedrukken met Siser P.S. Film EasyWeed (gratis SVG patroon)
Snijplotter #2: Meer oefenen met mijn Cricut
Snijplotter #1: Eindelijk een Cricut gekocht

Meer artikelen over plotters en/of Cricut, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

11 reacties

  1. Hoi Els, leuk design! En dank je wel voor het delen.
    Ik heb een Scan’N Cut van Brother, maar ik heb er nog niet veel mee gewerkt. Ik ben dat wel al een hele tijd van plan en als het goed is kan ik ook SVG bestanden gebruiken. Ik ga dat nu heel gauw uitzoeken want jouw kaarten zijn wel heel erg leuk! Dank je wel voor de inspiratie. Groetjes vanuit Amerika👍

  2. Ik bewonder wat jij allemaal al kan met de Cricut Els. Het zou mij veel tijd vragen om het allemaal onder de knie te krijgen.
    Het moet fantastisch zijn als je zo je eigen ontwerpen kan realiseren.

  3. Wat ontzettend leuk en goed wat / dat je dit doet! Ik twijfel nog steeds wel of ik er één zal kopen maar nu ik deze post lees weet ik het bijna zeker: ik doe het! Want je kunt eenvoudig ook gemaakte dingen delen. En dat maakt creatief bezig zijn dubbel zo leuk!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.