Snijplotter #08: Verjaardagskaart Hoera (gratis SVG patroon)

Verjaardagskaart maken plotter gratis SVG patroon Cricut
Reclame

Kaarten met Nederlandse teksten vind ik altijd leuk om te maken. Daarom bedacht ik weer een nieuwe kaart die ik kan snijden met mijn snijplotter. In dit artikel vind je het GRATIS bestand van de verjaardagskaart en uitleg zodat je de kaart ook kan maken.

Gratis SVG bestand voor het maken van een verjaardagskaart

Omdat ik hou van Nederlandse teksten op kaarten en kaarten maken met mijn snijplotter, maakte ik weer een nieuw GRATIS SVG bestand om een verjaardagskaart te maken.

Het patroon van de kaart om iemand te feliciteren is een SVG bestand. Download het bestand. Het bestand opent in een nieuw venster. Klik met je rechtermuisknop op het plaatje en je kunt deze opslaan als een SVG. Ik heb zelf een Cricut snijmachine maar je kunt dit bestand ook gebruiken met andere merken.
Download hier het: Gratis SVG bestand met patroon van de verjaardagskaart
plotter Cricut verjaardagskaart Hoera maken gratis SVG patroon ontwerp

BELANGRIJK!
Dit patroon mag je gratis gebruiken voor eigen gebruik. Dit SVG bestand kopiëren en/of publiceren op sites en groepen is NIET toegestaan, i.v.m. copyright. Je kunt natuurlijk wel altijd een link naar dit artikel plaatsen waar iedereen zelf het patroon kan downloaden.
IMPORTANT!
You can use this pattern for free for your own use. Copying and / or publishing this SVG pattern on sites and groups is NOT allowed, due to copyright. Of course you can always place a link to my blog.

SVG bestand kaart voor om iemand te feliciteren instellen

Advertentie

Het patroon heb ik geladen in Cricut Design Space. Zoals je ziet, staan er verschillende onderdelen op de kaart. Je kunt zelf kijken of je alles groepeert of elke onderdeel apart uitsnijdt.

Onderdelen apart snijden
Geef dan elk onderdeel van deze kaart een andere kleur. Dit doe je bovenaan bij Bediening -> Gewoon snijden en dan het vierkant er naast. De kleuren die je kiest maakt niet uit. Het gaat erom dat elk onderdeel met een andere kleur gesneden wordt op een apart vel. Zo kun je verschillende soorten papier gebruiken met verschillende patronen en kleuren en snijdt de Cricut niet alles uit één vel.

Zelf heb ik alle onderdelen gegroepeerd en alles 4x gesneden op verschillend papier. Dit vond ik het makkelijkste. Kan ik gelijk 4 kaarten maken.

Hoe ik mijn Cricut heb ingesteld om te snijden

Ik gebruikte verschillende soorten papier met dezelfde instelling. Het papier met patronen komt van Action, de grote papierblokken van CraftSensation.

Instellingen
Heavy Cardstock – 100 lb (270 gsm), druk standaard
Snijlijnen: Fine-Point Blade (Houder B)
Spiegelbeeld

Als de onderdelen zijn uitgesneden door de Cricut vind ik de achterkant altijd mooier, vandaar spiegelbeeld. Maar dit is smaak.

Verjaardagskaart verder afmaken

Advertentie

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met dit GRATIS SVG bestand. Ik gebruik wit papier en papier met vrolijke patronen. De basis van alle kaarten zijn blanco A6 kaarten van Action. Je hoeft ook niet alle onderdelen te gebruiken zoals je op sommige kaarten ziet. De vlaggenlijn heb ik soms niet gebruikt. Alle onderdelen maakte ik met Pritt vast op elkaar.
plotter Cricut verjaardagskaart Hoera maken gratis SVG patroon uitleg

plotter Cricut kaart maken gratis SVG patroon uitleg

Cricut gratis SVG patroon kaart verjaardagskaart Hoera maken uitleg

verjaardagskaart maken met een cricut plotter gratis

Heb jij wel eens een verjaardagskaart gemaakt met een snijplotter?

Gerelateerde artikelen:

Snijplotter #7: Kaart voor Pasen (gratis SVG patroon)
Snijplotter #6: Een afbeelding van vinyl met verschillende kleuren maken (gratis SVG)
Snijplotter #5: Nederlandse verjaardagskaart (gratis SVG patroon)
Snijplotter #4: Kerstkaarten maken (gratis SVG patroon)
Snijplotter #3: T-shirts bedrukken met Siser P.S. Film EasyWeed (gratis SVG patroon)
Snijplotter #2: Meer oefenen met mijn Cricut
Snijplotter #1: Eindelijk een Cricut gekocht

Meer artikelen over plotters en/of Cricut, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen

© Nobody ELSe

4 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.