Reclame

Strijkkralen #4: Kaarten maken

intro kaarten maken met strijkkralen
Reclame

intro kaarten maken met strijkkralen
Een paar maanden geleden plaatste ik een artikel over mandala’s met strijkkralen maken. In de reactie’s onder het artikel kreeg ik de vraag wat ik allemaal doe met mijn strijkkraalfiguurtjes. Dit heeft me aan het denken gezet. Want het is natuurlijk wel leuk om iets met strijkkralen te maken, maar onderzetters heb je op een gegeven moment wel genoeg ;-). Dit bracht me op het idee om kaarten te gaan maken met strijkkralen. Zo kan ik twee van mijn hobby’s combineren!

Inspiratie

Al eerste ben ik op internet gaan zoeken naar patronen die me wel aanspraken. Deze heb ik dan ook grotendeels nagemaakt en/of aangepast. Ook ben ik zelf wat gaan uitproberen om mijn eigen patronen te maken.

Na het maken van de figuurtjes heb ik mijn kaarten erbij gepakt. Ik wilde de strijkkralen graag combineren met andere materialen. Ik heb bij het maken van deze kaarten gebruik gemaakt van vilt, fineliners en papier met patroontjes.

Advertentie

De figuurtjes van strijkkralen had ik eerst met dubbelzijdige tape vastgemaakt op de kaarten, maar ik merkte al gauw dat alleslijm beter werkte.

Kaartjes

Ik ben benieuwd wat je van het idee vind om kaarten te maken met strijkkralen :-). Een paar kaartjes zijn inmiddels al opgestuurd!
kaart strijkkralen patroon bloemen

kaart strijkkralen patroon uil

kaart strijkkralen patroon vos

kaart strijkkralen patroon poes

Advertentie

kaart strijkkralen patroon hart

kaart strijkkralen patroon giraffe

kaart strijkkralen patroon eend

kaart strijkkralen patroon bloemetjes

Let op!

Als je kaarten gaat maken met strijkkralen houdt er dan rekening met het gewicht van de kaart als je deze gaat opsturen. Helaas mag je van PostNL maar tot 20 gram met 1 postzegel versturen. Op mijn kaarten moeten helaas dus 2 postzegels!

Advertentie

lijn

Gerelateerde artikelen:

Strijkkralen #3: Mandala’s maken
Nieuwe hobby: strijkkralen #2
Nieuwe hobby: strijkkralen plus mini review

© Nobody ELSe

Reclame

26 reacties

  1. Hier word ik heel vrolijk van! Vroeger maakte ik zo veel figuren van stijkkralen en ik zou dat nu nog steeds wel leuk kunnen vinden om te doen. 🙂
    Liefs

  2. kaartjes doe ik ook, of bij grotere word dat ding zelf het kaartje..
    Magneetjes of sleutelhangers…
    Ik heb net een paar grote dingen af, van het weekend eens op de foto zetten..
    Ik vind het heerlijk om ermee te spelen

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.