Diamond Painting #6: Nieuwe Diamond paintings Action 40×60 cm (Juli 2021)

Diamond painting Action 40x60cm nieuw review
Reclame

Diamond painting Action 40x60cm nieuw review
Heb jij ze al gezien? Bij Action hebben ze weer nieuwe diamond paintings XL van 40×60 cm. In dit artikel vertel ik over deze diamond painting, hoe ik hiermee aan de slag ga en geef ik tips :-).

Diamond painting Action XL 40×60 cm

Bij Action liggen weer nieuwe diamond painting sets met nieuwe designs met formaat van 40×60 cm. De prijs van één diamond painting set is € 4,99. Er zijn verschillende setjes met verschillende soorten steentjes: gewone steentjes, gewone steentjes & speciaal gevormde steentjes en gewone steentjes met neon gekleurde steentjes. Hieronder zie je de verschillende designs:
Action Diamond painting designs1

De inhoud ziet er zoals altijd weer goed uit. Toch schrik ik altijd even van de maat 40×60 cm. Veel diamond painting plezier, want zo’n formaat heb je niet even af op een middag :-).
De inhoud is zoals altijd bij een diamond painting:

 • Steentjes
 • Pen
 • Sorteerbak
 • Wax (om de steentjes makkelijk op te pakken met de pen)
 • Vel met patroon en lijmlaag
 • Korte instructie

Hoe werkt Diamond painting?

Als eerste leg je het patroon met plaklaag plat voor je neer. Op het patroon zit een plastic beschermlaag en deze trek je voorzichtig los. Dit hoeft maar een klein stukje te zijn, precies het stukje wat je wilt gaan beplakken met steentjes. Laat de rest van de beschermlaag zitten. Zo blijft deze goed plakken en blijf jezelf niet steeds plakken aan de lijmlaag ;-).

Op het patroon staan letters en cijfers, deze letters en cijfers komen overeen met de zakje met steentjes. Doe een paar steentjes van één kleur in het groene sorteerbakje. Met de pen met roze wax pak je een steentje op met de punt van het pennetje. Dit steentje plak je op de juiste plaatst (het nummer op het zakje) op het patroon waar dat zelfde nummer opstaat. Kijk even goed naar de nummers op de zakjes. Er staat sowieso één cijfer op elk zakje en daarnaast de cijfer/letter van de kleur.

Advertentie

Je kunt zelf kiezen waar je begint met het weghalen van de beschermlaag. Ikzelf werk het liefst in rijen of vlakken. Ik kijk hoeveel tijd ik heb om te diamond painten. Vervolgens haal ik een stukje beschermlaag los wat ik ook gelijk ga beplakken met steentjes.

Aan de slag met diamond painting

Vorige keer maakte ik een versie met speciaal gevormde steentjes, Diamond Painting #5: Nieuwe Diamond paintings Action 30×40 cm (April 2021). En al eens eerder maakte ik een diamond painting van 40×60 met alleen glanzende gewone steentjes, Review: Action Diamond Painting 40×60 cm groot. Nu koos ik dus speciaal voor een versie met neon steentjes, het Japanse landschap met een tempel, lucht, bomen, planten en bloemen.
Action Diamond painting 40x60 cm verpakking versies
Bij de diamond painting begon ik links in de hoek. Een klein deel van het vel maakte ik vrij van de plastic beschermlaag. Dat stukje ging ik maken, hoe meer tijd, hoe groter het vlak. Ik werk graag per kleur. Ik maak in één vlak een kleur helemaal af. Je ziet nu ook al goed het effect van de neon steentjes. Die springen er echt uit.
Action Diamond painting XL neon steentjes
Als ik een kleur heb afgemaakt laat ik de kleur in het bakje zitten. Hierin leg ik dan het open zakje met een cijfer/letter. Mocht ik een vakje vergeten zijn dan kan ik deze gelijk pakken en plakken. Ook kan ik deze kleuren gelijk weer gebruiken bij een volgend stukje. Ik bewaar dan ook altijd mijn bakjes van diamond painting die ik al gemaakt heb, hetzelfde geldt voor de overgebleven wax.
Action Diamond painting tips ervaringen review
Het eerste stukje is klaar. Op naar het volgende stuk.
Diamond painting Action 40x60 cm steentjes
Een weer een heel eindje verder…
Action Diamond painting landschap tempel
Nou ja, dat zou je denken tot je het totaal ziet :-).
Avec Diamond painting Action extra groot
Na vele uren diamond painting was ik bijna op de helft. De tempel is al bijna af. Nog even doorwerken!
Action Diamond painting review uitleg kwaliteit steentjes
Nog uren en dagen later was de diamond painting af. Met veel plezier heb ik aan deze diamond painting gewerkt. De kwaliteit was zoals altijd van Action Diamond Paintings weer prima. Ook had ik weer genoeg steentjes over van elke kleur, dus zeker niks te kort. Wat vind jij van het resultaat?
Action Diamond painting 40x60cm groot eindresultaat landschap

Hoe groot is de grootste diamond painting die jij tot nu toe hebt gemaakt?

De diamond painting in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. Met een deegroller er goed overheen, om alles goed vast te drukken… en een gewone wissellijst in die maat, werkt perfect

 2. Super mooi weer. Ik heb er meerdere liggen. Waarvan een grote. Ik merk dat ik eerder een klein formaat pak om savonds te doen dan een grote. Ja zo zal de grote nooit eens afkomen. 🙂

 3. mijn dochter is net begonnen met diamond painting en heeft nu eentje af maar hoe kunnen we nu voorkomen dat de steentjes terug loskomen en welke kader moeten we kopen zodat we dit kunnen ophangen? sorry we zijn echt nog maar starters grtjs M&V

 4. Wauw, wat een werkje zeg! Hij is prachtig geworden. Ik heb zelf een halve diamond painting af, maar merk dat ik er steeds een beetje tegen opzie om er alweer aan te werken, haha. Ik geloof dat ik er niet zoveel geduld voor heb.

 5. Hij is mooi geworden Els . Ik ben deze week ook weer begonnen met een boedha .Maar wel een stukje kleiner als die van jou .
  Groetjes T A

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.