Haken #76: Monster Webster (haakpatroon Ildikko)

Haken monster webster haakpatrooon
Reclame

Haken monster webster haakpatrooon
Monster Webster is mijn derde Monster dat ik haakte uit het boek ‘Amigurumi monsters 2’. En ik kan je vertellen, het was een behoorlijk lastig monster. In dit artikel vertel ik alles over Webster.

Het haakpatroon van Monster Webster

Het haakpatroon van monster Webster staat in het boek ‘Amigurumi monsters 2’. In het boek staan verschillende monsters, van makkelijk tot moeilijk. Monster Webster is mijn derde monster uit het boek dat ik haakte, Marty het partymonster en Meneer Oranje haakte ik eerder.

Monster Webster krijgt 3 sterren qua moeilijkheid (1 ster makkelijk, 5 sterren super moeilijk). Ik ben dus benieuwd, want Meneer Oranje kreeg 2 sterren en die vond ik eigenlijk al best lastig.

Spullen die ik heb gebruikt voor monster webster

Zoals je misschien gewend bent van mij, haak ik graag met garen van de Zeeman. Het liefst Royal of Promo. Toen ik zag dat er weer Promo garen in de aanbieding was, heb ik die snel gekocht. Toen ik thuis kwam, zag ik opeens dat deze Promo bollen van dikker garen waren. Voor mij geen probleem, maar let hier op :-).

Advertentie

De originele Webster is oranje en geel. Ik maakte mijn Webster roze met donker roze.Hieronder vertel ik wat ik precies gebruikte:

 • Roze, Promo garen, zeeman (300 gr, 390 m), de dikke variant. Ik gebruikte ongeveer 120 gr
 • Donker roze, Promo garen, zeeman (300 gr, 390 m), de dikke variant
 • Wit garen, Julia garen, Zeeman. Deze gebruikte ik voor de ogen en tanden
 • Haaknaald 4 mm
 • Veiligheidsogen maat 15×11 mm (ovaal in plaats van rond)
 • Vulling
 • Stopnaald, schaar, knopspelden en steekmarkeerders

Aan de slag met haken van monster Webster

Het hoofd, lijfje en mond
Bij monster webster wordt net zoals bij meneer Oranje gewerkt met een hoofd en lichaam dat aan elkaar zit. Ook de mond wordt gelijk mee gehaakt. Ik ben benieuwd want het lijkt me weer erg lastig.

Binnenkant mond en tanden
Als eerste begint het haakpatroon met het haken van de mond. De eerste toer zijn losse. Deze haakte ik met een haaknaald 5,5 mm omdat ik weet dat ik erg strak haak. De rest deed ik wel met haaknaald 4. De tanden waren makkelijk.

De voelsprieten
Ik dacht dat het haakpatroon werd aangegeven met ‘moeilijk’ door de mond, maar ik denk ook door de kleine onderdelen. De voelsprieten beginnen met 3 vasten in de ring. Pfff, wat is dat klein. Gelukkig heb ik dik garen en ging het na één keer uithalen prima.

Beginnen met het hoofd
Het maken van het monster begint boven aan het hoofd. Gelijk kwam er voor mij een moeilijk stuk, de voelsprieten aan het hoofd meehaken. Met de foto’s en de tekst ging dit eigenlijk verrassend makkelijk. Dat had ik niet verwacht. Na de voelsprieten volgen een paar makkelijke toeren tot aan de mond.

Mond
De mond ging eigenlijk ook verrassend makkelijk. Met het haken kon ik er goed bij en de foto’s in het boek maken het echt goed duidelijk.

Advertentie

Na de mond komen een paar makkelijke toeren en daarna wordt het lichaam gesloten. Dat minderen met een volle knuffel blijf ik lastig vinden. Echt niet leuk om te doen, maar het hoort erbij.
haken monster webster lichaam hoofd voelsprieten

Losse onderdelen

Ogen en oogleden
Na het lichaam komen de losse onderdelen. Als eerste de ogen en oogleden. Het haken ging best oke. Ik vind alleen mijn oogleden best groot. Hopelijk komt dat helemaal goed bij het in elkaar zetten.
haken monster webster ogen haakpatroon
De voeten en de benen
Pff, wat een gepriegel. De tenen zijn erg klein, die maak je vast aan de voet. Uiteindelijk is het wel mooi zo, alles aan één gehaakt :-).
haken monster webster tenen voeten benen moeilijk

De vingers en armen
Ik dacht dat de voeten een gepriegel waren… de vingers en armen nog veel meer. Daarom smokkelde ik bij de armen, ik kreeg 4 vasten in een ring gewoon niet voor elkaar bij de armen. Ik deed daarom 1 vaste meer per toer. Die ene vaste scheelt voor mij zoveel :-).
haken monster webster vingers arm klein tips

Het in elkaar zetten van Webster

Omdat het lichaam, hoofd en voelsprieten al aan elkaar zitten, is het in elkaar zetten van Webster niet zoveel werk. De ogen vond ik wel een beetje lastig, maar de benen en armen waren zo gedaan.
haken monster webster ogen in elkaar Zetten

Het eindresultaat van Monster Webster

Het haken van Monster Webster was anders moeilijk dan ik dacht. Toen ik begon dat ik dat het maken van de voelsprieten en de mond het moeilijkste zou zijn, maar eigenlijk maakte de kleine onderdelen dit monster moeilijk te haken. Gelukkig is het toch gelukt en ben ik erg blij dat ik heb doorgezet. Webster is gewoon een grappig monster.
haken monster webster haakpatroon moeilijk

haken monster webster eindresultaat

Heb jij een tip om kleinere onderdelen makkelijker te haken?

Advertentie

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #75: Pica Pau Krokodil René Yacaré
Haken #74: Petra de Panda, gratis eigen haakpatroon
Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)
Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon
Haken #68: Meneer Oranje (DIY Fluffies haakpatroon)
Haken #67: Kraamcadeautje haken Ooievaar

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

9 reacties

 1. hahahaha wat is dit monster erg leuk en grappig om te zien, geweldig!

  Heb ik tips voor jou, nee, want ik haak ze niet, knuffels en monsters 😉 Zo wel, voor werk, en zit ik ook te klungelen vaak, net als jij, ik denk iedereen.

  Super gaaf weer Els!

  X

 2. Hij is echt super geworden! En goh, geen mens die het verschil ziet hé, tussen 4 vasten of 5 vasten… dus goed aangepast om het zo werkbaar te houden.
  Ik zou voor mijn neefje ook een van de monstertjes haken, hij had eentje gekozen ook met 3 sterren (een kleine rode met veel tanden)… maar nog steeds niet aan (durven) begonnen omwille inderdaad van veel kleine onderdelen. Ben er nog niet uit of ik hem met 1 draad of 2 draden katoen ga maken. Wol werkt wel fijner maar het zou (veel keer) wasbaar moeten zijn.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.