Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)

Haken spaniel lady vlinderhondje haakpatroon Mykrissiedolls
Reclame

Haken spaniel lady vlinderhondje haakpatroon Mykrissiedolls
Het is weer tijd voor een nieuw hondje dat ik haakte. Dit keer haakte ik Lady, een Cavalier King Charles Spaniel. Deze komt net zoals de andere hondjes die ik haakte uit het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol’. In dit artikel vertel in precies wat ik gebruikte (garen in grammen) en vertel ik mijn ervaringen en geef ik tips.

Het haakpatroon van de Cavalier King Charles Spaniel Lady

Het haakpatroon van deze Spaniel komt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van MyKrissiedolls (Let op: deel 1, inmiddels is er ook deel 2). Dit is mijn 7de hondje wat ik uit dit boek haakte. Ik heb even getwijfeld want mij leken de oren moeilijk om te maken :-). Maar nu heb ik toch een poging gewaagd.

Al eerder haakte ik uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’:

Wat ik heb gebruikt bij het haken van hondje lady:

– Wit garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 95 gram
– Zwart garen, royal van Zeeman.
– Bruin garen, promo van Zeeman. Ik gebruikte 60 gram, inclusief de haren van de oren
– Restje roze garen, voor de voetzolen
– Restje Blauw garen voor de halsband
– Ring, slotje en bedel voor de halsband
– Haaknaald 3 mm, ik hou niet van gaten in mijn werk ;-). Dus neem vaak een veel te kleine haaknaald.
– Veiligheidsogen maat 9×12 mm
– Vulling
– Sok en grint, om het hondje goed te laten zitten
– Stopnaald, schaar en steekmarkeerders

Aan de slag met haken van hondje Lady

Advertentie

Hoofd
Zoals in het patroon staat aangegeven begon ik met het haken van de oogvlekken. Ik haakte ook gelijk de vlekken voor op het lichaam. Daarna begin ik met het hoofd zelf.

Tip: In de toer waar de ogen moeten komen doe ik precies in het midden een touwtje door een vaste steek. Als ik dan de ogen moet vastmaken, weet ik precies in welke toer de ogen moeten komen en het midden van het hoofd.

Bij dit hoofdje was het nog iets lastiger omdat de ogen samen werden vastgemaakt met de oogvlekken. Maar het is gelukkig gelukt.
Haken hond hoofd makkelijk

De oren
De oren… wat een werk was dat. Het haken ging voorspoedig. Daarna alleen de lange haren maken, dat was echt veel werk. Als eerste maakte ik de losse haren vast aan het oor. Het garen haalde ik uit elkaar en daarna kamde ik het met een harde rechte kam. Dit deed ik wel heel voorzichtig. Op de foto zie je het oor. Als ik het oor straks vast heb gemaakt aan het hoofd, kam ik het nog een paar keer door. De oren maken was niet echt leuk ;-).
Haken hond Lady myKrissedolls oren haren

Het lichaam, armen, benen en staart
Deze onderdelen heb ik nu al een paar keer gehaakt. Het lichaam haken ging goed. In het lichaam deed ik nog wel een sok met grint. Zodat het hondje straks makkelijker blijft staan. De armen, benen en staart waren ook zo gehaakt. De voetzolen vind ik altijd wat lastiger, maar zijn ook nu weer best oke gelukt.
Haken hond poten lichaam staart patroon

Het in elkaar zetten van spaniël Lady
Als eerste zette ik het hoofd aan het lichaam vast. Daarna volgde de vlekken. Als ik een haakwerk in elkaar ga zetten, zet ik eerst alle losse onderdelen vast met knopspelden. Zo kan ik rustig kijken of alles precies goed zit en door de knopspelden kan ik alles makkelijk verplaatsen.
Haken hond in elkaar zetten stopnaald
De armen, benen en staart volgde daarna.
Haken hond tips haakpatroon ervaring mykrissiedolls
Als laatste kwamen de oren. Na het vastzetten heb ik de oren verder uitgekamd. Niks is geknipt, door het kammen werden de haren korter en dunner. Ik vind mijn hondje nu wel iets weg hebben van een gehaakt vlinderhondje. Ik vind het wel schattig. Dus ik heb het zo gelaten.
Haken hondje spaniel lady mykrissiedolls oren

Advertentie

De halsband
Als laatste maakte ik met een blauwe halsband met een ring en een bedeltje.
Haken hond spaniel halsband

Eindresultaat Cavalier King Charles Spaniel Lady

Het haken van Lady was niet altijd makkelijk, vooral de oren maken en vastmaken was best lastig om dat netjes en goed te doen. De oren zijn dan ook iets anders dan het voorbeeld. Toch ben ik erg blij met Lady.
Haken hond spaniel vlinderhondje haakpatroon resultaat

Heb jij wel eens oren op zo’n manier gemaakt?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon
Haken #68: Meneer Oranje (DIY Fluffies haakpatroon)
Haken #67: Kraamcadeautje haken Ooievaar
Haken #66: Liggende beer (gratis haakpatroon)
Haken #65: Gehaakte boodschappentas (Gratis haakpatroon Kruidvat)
Haken #64: Marty, het partymonster
Haken #63: Schattige baby muis (Gratis haakpatroon)
Haken #62: Feestbeest van Kruidvat (gratis haakpatroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Oh die oren zijn wel echt heel goed gelukt! Maar kan me voorstellen dat dat een enorme klus was. De hond doet me echt denken aan Lady uit Lady en de Vagebond. Zo mooi is ze geworden!

  2. Wat mooi gemaakt weer, Els. De oren zijn ook zo goed gemaakt. Ieder hondje dat jij maakt heeft ook de uitdrukking van het “ originele exemplaar”👍🏻

  3. Wauwie weer, die oren, ja ik kan mij voorstellen hoeveel werk dat was en is, nee nog nooit gedaan, ik denk dat ik dat ook zou laten, dat ik gewoon een ander soort type garen al zou uitzoeken waar het al zo oogt, dat is er ook wel natuurlijk, of iets met een pruik… hahaha losse strengen….

    X

  4. Wauw wat heb jij schattig gemaakt. Leuk zo met haren. De kleuren knap gedaan! Ik doe het niet na.
    Wat kun jij heel goed maken. Zo hond wil ik ook wel. 🦋

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.