Haken #75: Pica Pau Krokodil René Yacaré

Haken pica pau krododil Rene Yacare
Reclame

Haken pica pau krododil Rene Yacare
Vandaag vertel ik alles over Krokodil René Yacaré. Krokodil René komt uit een haakboek wat ik laatst kocht, ‘Pica Pau, Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes’. In dit artikel vind je meer informatie over het haakboek, wat ik gebruikt heb, deel ik mijn ervaringen en geef tips.

Het haakpatroon van Krokodil René Yacaré

Het haakpatroon van krokodil René Yacaré komt uit het boek: Animal friends of PicaPau. Alle dieren in het boek zijn bedacht door Yan Schenkel. Ik werkte met een engelse versie maar er is ook een Nederlandstalig boek :-).

Benodigdheden voor gehaakte krokodil

Voor mijn gehaakte krokodil gebruikte ik vooral Softy Merino garen (Action). Dit garen had ik nog in huis in bijna de juiste kleuren. Zonde om nieuw garen te kopen :-).

 • Groen garen, Action Alison & Mae Softy Merino. Ik gebruikte ongeveer 27 gram.
 • Wit garen, Action Alison & Mae Softy Merino.
 • Blauw garen, Action Alison & Mae Fine cotton.
 • Licht roze garen, Action Alison & Mae Fine cotton voor de wangen
 • Donker roze garen, Action Alison & Mae Fine cotton voor het hoedje
 • Restje geel garen voor de pompon
 • Haaknaald 2,75 mm
 • Veiligheidsogen maat 8 mm
 • Vulling
 • Stopnaald, schaar, knopspelden en steekmarkeerders

Starten met haken van de krokodil

Let op: In plaats van gewone vasten in een ring, is deze krokodil gehaakt met gekruiste vasten. Op internet vond ik een Nederlandstalig en een engelstalige uitleg. Het was eigenlijk veel makkelijker dan ik dacht. Haak de eerste lus van de vasten alleen niet te strak.. dat deed ik in het begin.

Het hoofd haken

Advertentie

Het patroon begint bij het hoofd. Het haken van het hoofd is eigenlijk heel makkelijk. Veel toeren hebben ook hetzelfde aantal steken. Dat haakt fijn. Ik moest wel erg wennen aan de gekruiste vasten. De steek is eigenlijk heel makkelijk, maar ik haak vrij strak en deze steek is mooier als deze wat losser is gehaakt.

Na het hoofd haakte ik de ogen en wangen. Deze maakte ik gelijk vast met een stopnaald en garen. Als laatste maakte ik de steekjes met donkerblauw garen op de snuit.
Haken pica pau krokodil hoofd

Het lichaam

Het haken van het lichaam begint bij de nek in plaats van bij de benen. Dat had ik niet verwacht. Het haakpatroon begint met een ketting van lossen. Deze haakte ik met haaknaald 3,75 mm, in plaats van 2,75 mm, omdat ik strak haak. De rest van de toeren haakte ik wel met 2,75 mm. Het lichaam haakt fijn, weer veel toeren met hetzelfde aantal steken.

Bij de toer van de trui naar de buik (groen) haak je in de achterste lus. In de voorste lus wordt niks gedaan in het patroon. Ik heb daar met wit een toer met vasten in gehaakt. Zo krijgt de trui een rand. Dit vind ikzelf mooier. Helaas had ik dit nog niet bedacht aan de hals van de trui ;-).

De benen

De benen worden gelijk aan het lichaam gehaakt. Dit ging erg makkelijk en is duidelijk uitgelegd. Na het opvullen was het lichaam met benen klaar.
Haken pica pau krokodil lichaam

De armen, staart, strik en feesthoed

Deze onderdelen waren makkelijk te haken. De onderdelen waren niet te klein, dus prima te haken. Met okergeel garen maakte ik een pompon voor op de feesthoed.
Haken pica pau krokodil haakpatroon

Krokodil René Yacaré in elkaar zetten

Advertentie

Als eerste zette ik het hoofd vast met knopspelden op het lichaam. Toen ik tevreden was maakte ik het hoofd vast met garen en een stopnaald. Daarna maakte ik de armen, strik en het feesthoedje vast. Als laatste deed ik de staart op het lichaam. Door de staart kan de krokodil staan :-).

Het eindresultaat

Krokodil René Yacaré is het eerste dier wat ik haakte uit het boek Animal friends of PicaPau. Omdat het de engelse versie van het boek was, heb ik wel goed moeten lezen. Maar ondanks het engelse patroon was het haken niet moeilijk. Wel moest ik steeds goed opletten met de gekruiste vasten, dit heb ik nog niet helemaal goed onder de knie. Dit komt omdat ik voor deze techniek iets te strak haak, denk ik. Maar oefening baart kunst, dus ik ga zeker nog een dier maken uit dit boek :-).
Haken pica pau Rene Yacare kaaiman

Gerelateerde artikelen:

Haken #74: Petra de Panda, gratis eigen haakpatroon
Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)
Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon
Haken #68: Meneer Oranje (DIY Fluffies haakpatroon)
Haken #67: Kraamcadeautje haken Ooievaar
Haken #66: Liggende beer (gratis haakpatroon)
Haken #65: Gehaakte boodschappentas (Gratis haakpatroon Kruidvat)

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Ontzettend leuk weer Els! Ik heb mijn bestelling voor de mandala af, nu nog in de houtlijm en dan kan het naar de nieuwe eigenaar in de tuin. Ben nu weer voor mijzelf bezig, opnieuw een mandala, maar dan voor boven ons eigen bed 😉

  X

 2. Wat is-ie leuk en lekker feestelijk! Echt een schatje weer! En ik blijf het knap vinden dat je zulke vrij ingewikkelde beestjes weet te haken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.