Haken #78: Neil de Narwal en Wendy de walvis #2

Haken haakpatroon walvis Narwal neil wendy
Reclame

Haken haakpatroon walvis Narwal neil wendy
Een tijdje geleden haakte ik al een narwal “Wendy”. Het patroon wat ik daarvoor gebruikte, haakte zo lekker dat ik daarom heb besloten nog een narwal te haken. Een narwal is een walvis met hoorn. Dit keer het mannetje Neil :-). In dit artikel mijn nieuwe ervaringen en natuurlijk laat ik zien hoe Neil is geworden.

Het haakpatroon

Het haakpatroon kocht ik op Etsy bij Bunnies&Yarn, “Neil the Narwhal and Wendy the Whale”. Het patroon koste toen € 4,84. Je ontvangt het patroon direct in de mail. Het patroon is helaas wel engels maar makkelijk te volgen. Daarnaast staan er ook veel foto’s in om alles nog duidelijker te maken.

Gebruikte materialen voor de mannelijke narwal Neil

Voor mijn gemaakte narwal gebruikte ik het volgende garen:
Blauw: Action medium garen ongeveer 45 gram opgemaakt.
Wit: Zeeman Royal
Grijs: Action medium garen
Haaknaald 3,5 mm (zelf gebruik ik Clover haaknaalden)
Vulling, echt veel voor een stevig lichaam. Ik kocht een binnenkussen bij de Action.
Veiligheidsoogjes maat 11 mm

Het hoofd en lichaam van narwal Neil

Als eerste begon ik weer met het lichaam/hoofd van de narwal. Dit vind ik gelijk ook het leukste deel van het haakpatroon. Het is namelijk erg makkelijk, een beetje meerderen, dan een paar rondes met hetzelfde aantal vasten en als laatst minderen. De laatste toeren met minderen vind ik dan wel iets lastiger. Dit komt omdat het lichaam echt goed vol gestopt is met vulling.
Haken makkelijk haakpatroon walvis hoofd

De staart

Advertentie

De staart vind ik het lastigste deel van dit patroon. Je maakt namelijk twee losse vinnen die je daarna aan elkaar haakt. In het begin daarvan is alles best lastig te zien en vast te houden. Toch is het me ook weer de tweede keer goed gelukt.
Haken makkelijk haakpatroon narwal staart

Vinnen en hoorn

Het haken van de vinnen en de hoorn ging makkelijk.
Haken makkelijk haakpatroon narwal hoorn vinnen

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de losse onderdelen ging met een voorbeeld van mijn eerste gehaakte narwal erg makkelijk :-). De staart zit nu gelukkig wel op een betere plek dan bij de roze narwal. Daardoor vind ik deze blauwe versie mooier.
Haken makkelijk haakpatroon narwal neil walsvis wendy

Het eindresultaat

Met Neil de blauwe narwal ben ik ook weer erg blij. Ik vind de blauwe kleur van de Action garen heel mooi. Het patroon blijft gewoon heel leuk :-).
Haken makkelijk haakpatroon narwal neil

Haak jij wel eens een patroon meerderen keren?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #77: Pakezel, naar patroon van DenDennis
Haken #76: Monster Webster (haakpatroon Ildikko)
Haken #75: Pica Pau Krokodil René Yacaré
Haken #74: Petra de Panda, gratis eigen haakpatroon
Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)
Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

 1. Wat een leuk stel zo samen. Ik kan me voorstellen dat het met de staart even wat gepriegel was, maar het is prima gelukt.
  Sommige patronen bevallen zo goed dat ik ze vaker gebruik. Andere patronen vind ik leuk om één keer te haken en daarna wil ik weer iets anders haken. Ik weet niet precies waar dat aan ligt.

  Groetjes, Margaret

  1. Bedankt voor je leuke uitgebreide reactie :-). Ik weet ook niet precies waaraan het ligt, maar vaak zijn het wel de makkelijkere patronen die ik nogmaals haak.

 2. Of ik een patroon weleens vaker haak.. hahahahaha ja… dit jaar zal het wat minder zijn, maar meestal in sept, start ik met de skull shawl, voor halloween en andere feesten 😉 En ja, dan doe ik niet anders dan meestal tot eind oktober ook nog, soms zelfs in november nog, ontelbaar inmiddels zeker 30+ keer gehaakt.

  Laat staan nu de mandala’s de Annabel nu al 2x, 1x nog de montana, maar de harten ervan, ook al vaker, voor kleinere ringen in het raam. 😉 Nu met een patroon bezig van pinterest zonder naam, heb hem voor een groot deel uit moeten halen, ik heb alleen een diagram, en geen tekst niks erbij, en natuurlijk zitten er foutjes in waar je pas achter komt als je volgt en dan toch niet uitkomt. Dus puzzel, nu lijkt het goed te gaan!

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.