Reclame

Inspiratie: Boeken van Keri Smith

Reclame

Sfeerfoto Keri Smith Iedereen haalt zijn inspiratie uit verschillende dingen, bijvoorbeeld reizen, mensen, boeken, websites enzovoorts. In deze categorie wil ik je laten zien wat mij inspireert op creatief vlak. Vandaag een artikel over mijn favoriete creatieve boeken van Keri Smith. Het zijn eigenlijk geen leesboeken maar doe boeken.

Wie is Keri Smith

Misschien heb je al wel eens van Keri Smith gehoord, als je de naam van de auteur niet kent komt misschien het boek Wreck This Journal je bekend voor? Keri Smith is een Canadese conceptueel artiest en auteur van verschillende creatieve boeken en apps, bijvoorbeeld This Is Not A Book, Mess en de bekendste Wreck this Journal. Voor meer informatie over Keri Smith kun je kijken op www.kerismith.com.
lijn
mijn 3 boeken

Mijn boeken

The Non-Planner Datebook (Nederlandse versie), Wreck This Journal (Nederlandse versie) en This Is Not A Book (Engelse versie) heb ik in mijn bezit. Het boek waarin ik het meeste heb gedaan is: This is not a book. Deze is ook niet meer te herkennen ;). Net zoals de andere boeken bevat This Is Not A Book leuke creatieve opdrachten. Nou ja, opdrachten zijn het niet echt, maar meer creatieve uitdagingen die je op je eigen manier kunt invullen. Keri Smith beschrijft het zelf al volgt op de achterkant van This Is Not A Book:

“Dit voorwerp bestaat niet zonder jou. Jij bepaalt de inhoud en het eindresultaat. Alles wordt gevormd door jouw fantasie. Ga de wijde wereld in om het tot leven te brengen en de opdrachten te voltooien. Als het geen boek is, wat is het dan wél? Het antwoord is aan jou.”

Hieronder zien je een aantal van mijn eigen ingevulde opdrachten. Ik heb geprobeerd om steeds verschillende uitwerkingen te kiezen bijvoorbeeld schetsen, knippen en plakken, collage’s, scheuren, teksten schrijven, foto’s en een combinatie van eerder genoemden.
lijn
boek_1-2
Links: Mijn eerste pagina die ik maakte.
Rechts: Maak een pagina vol met dingen die je ergeren. Ik heb er toen voor gekozen om een pagina vol met acties van de PLUS te doen, waar ik werkte al cassiëre. Steeds weer die nieuwe spaaracties met bij behoorde zegels ;).
boek_3-4
Links: Eerst heb ik met stukjes geschuurde tijdschriften een achtergrond gemaakt en daarna een tekening er overheen geplakt.
Rechts: Zoals je kunt zien hou ik me niet altijd aan de opdracht ;).
boek_5-6
Links: Een collage van teksten uit tijdschriften.
Rechts: Ik wilde graag iets doen met pixels. Dus dit werd mijn pixelpagina. Diverse gekleurde stukjes papier gesneden in kleine vierkantjes.
boek_7-8
Links: Een wensput, combinatie van tekenen, kleuren en een collage. Het tekenen van de put duurde langer dan gedacht.
Rechts: Als laatste een voorbeeld van een pagina met oude foto’s van mijn opa en oma. Time is passing.

En wat vinden jullie van mijn pagina’s? En wat vinden jullie van deze boeken? Of heb je zelf ook al een boek van Keri Smith? Mocht je jouw gemaakte pagina’s willen delen, dat kan via mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL. Ik ben erg benieuwd wat anderen van diverse pagina’s hebben gemaakt!

Gerelateerde artikelen:

Inspiratie: ♥ Beautygloss.nl ♥
Inspiratie Beekse Bergen
Inspiratie ♥ Lucky Lady ♥
Inspiratie *IJsland*

© Nobody ELSe

Reclame

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL