Kaarten maken #146: Geboortekaartjes Snijmallen Action Decotime

Kaarten maken Snijmallen Action Decotime Geboortekaartjes
Reclame

Kaarten maken Snijmallen Action Decotime Geboortekaartjes
Ongeveer een week geleden kocht ik bij Action snijmallen van DecoTime om geboortekaartjes te maken. Ik kreeg toen veel vragen over wat voor kaarten je met deze snijmallen kunt maken. In dit artikel laat ik verschillende kaartjes zien met een uitgebreide uitleg.

DecoTime cutting dies, snijmallen, geboorte

DecoTime cutting dies, snijmallen kocht ik voor € 2,39 per setje, zie shoplog Action Maart 2023. Dit soort snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en – embossing machine. Ik heb zelf de Love2craft, deze komt ook van Action, Budgettip: Nieuwe Action snij- en embossingmachine Love2craft (2021).
Decotime cutting dies snijmallen baby Kaarten maken met de DecoTime snijmallen, geboorte

Hieronder zie je verschillende kaarten die ik heb gemaakt met deze snijmallen. Per kaart zal ik benoemen wat ik verder nog heb gebruikt en uitleggen hoe ik deze kaart heb gemaakt.

Kaart 1: In de wolken
Als eerste maakte ik bij deze kaart de achtergrond met wolken. Hiervoor gebruikte een malletje van wolken (kun je ook zelf knippen) en stempelinkt. Wil je meer weten over deze stempeltechniek kijk dan in dit artikel (techniek 3): Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

Op de voorgrond plakte ik de ooievaar met baby, wolken en sterren. Allemaal gemaakt met de snijmallen set van DecoTime. Wel jammer vond ik dat je het gezichtje en details in de ooievaar niet zo mooi zag na het gebruiken van de mallen.

Advertentie

De kaart versierde ik verder nog met het label ‘Hoera een meisje’. Deze heb ik zelf ontworpen en kun je GRATIS downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
geboortekaartjes zelf maken uitleg Action

Kaart 2: Schudkaart
De mallen vond ik ook weer erg geschikt om een schudkaart te maken. Als basis gebruikte ik een witte kaart van 10×15 cm. Daarop maakte ik het gedeelte van de schudkaart. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Kijk dan in het artikel: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. Voor het schudkaartgedeelte gebruikte ik papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Over the Rainbow’ en glitter. Allebei vind je in de shoplog: Shoplog: Action Knutselspullen Maart 2023.

Op de voorgrond plakte ik de ooievaar met foam tape, een lintje en een label met de tekst ‘Hoera een jongen’. Ook deze heb ik zelf ontworpen en kun je GRATIS downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
uitleg kaarten maken snijmallen decotime geboortekaart

Kaart 3: Vierkante easel kaart
De basis van deze kaart en de uitgebreide uitleg vind je in het artikel: Kaarten maken #122: Uitleg vierkante easel kaart maken, gratis printables. Voor de basis gebruikte ik papier uit het papierblok van Action Craft Sensations ‘Over the Rainbow’.

Op de voorgrond plakte ik een cirkel met daarop de ooievaar. Verder versierde ik de kaart extra met wolkjes (ook in de snijmallen set), plakparels en een label met de tekst ‘Hoera een jongen’ (GRATIS te downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
Kaarten maken Action DecoTime Snijmallen voorbeelden

Kaart 4: Uitschuifbare kaart
Een uitschuifbare kaart vind ik een kaart met net dat beetje extra. De uitgebreide uitleg en GRATIS printable van de basis van deze kaart vind je in het artikel: Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable.

Advertentie

De uitschuifbare kaart versierde ik verder met wolkjes, sterretjes en een label met de tekst ‘Hoera een meisje’ (GRATIS te downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels).
Action DecoTime Snijmallen inspiratie kaarten maken

Gebruik jij graag snijmallen van Action om kaarten te maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #145: Driehoek easel kaart
Kaarten maken #144: Kaarten met gebruik van Action Stempels dieren
Kaarten maken #143: Explosie kaart, uitleg & gratis printable
Kaarten maken #142: W-gevouwen kaart, gratis printable
Kaarten maken #141: Vliegerkaart maken (Gratis printable)
Kaarten maken #140: Verschillende kaarten maken met Action stempelset

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Zoveel ideeën met dezelfde mallen, daar zou ik het moeilijk mee hebben. Het is jou goed gelukt.
    Dank je wel voor de inspiratie.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.