Reclame

Kaarten maken #124: Inspiratie Uitschuifbare kaart maken, incl. gratis printable

Kaarten maken uitleg uitschuifbare kaart gratis printable
Reclame

Kaarten maken uitleg uitschuifbare kaart gratis printable
In dit artikel laat ik verschillende uitschuifbare kaarten zien die ik heb gemaakt. Natuurlijk met uitleg en vertel ik wat ik heb gebruikt.

Uitleg uitschuifbare kaart maken, incl. gratis printable

Een tijdje geleden plaatste ik een stap voor stap uitleg met een gratis printable om een uitschuifbare kaart te maken. Deze uitleg vind je in dit artikel: Kaarten maken: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable.

De kaarten die je in dit artikel ziet heb ik op dezelfde manier gemaakt, alleen andere versiering. Per kaart zal ik vertellen wat ik heb gebruikt.

Tip: Heb je nu geen stempelinkt? Je kunt de basis van de kaart in ook inkleuren met kleurpotloden, stiften of verf. Je kunt ook de gratis printable van deze kaart printen op gekleurd papier al dan niet met een leuk patroontje.

Uitschuifbare kaart gemaakt met kant-en-klare afbeeldingen

Advertentie

Voorkant: Als eerste stempelde ik de voorkant lichtgroen. De voorkant versierde ik verder met kant-en-klare afbeeldingen uit een Decotime papierblok met afbeeldingen en papier met patronen in één (gekocht bij Action). De boom en het huis plakte ik met Pritt op het vlak. De fiets plakte ik op met foamblokjes voor meer diepte.

Schuifdeel: Op het schuifdeel plakte ik eerste blauw papier. Daarna plakte ik de wolken en vogels met Pritt op het schuifdeel. Deze komen uit hetzelfde papierblok als de andere afbeeldingen.

Achterkant: Op de achterkant plakte ik papier met bloemetjes en een klavertje vier (ook uit hetzelfde papierblok). De kaart maakte ik af met het label ‘Speciaal voor jou’. Deze heb ik zelf ontworpen en kun je gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
uitschuifbare kaart uitleg gratis printable

uitschuifbare kaart maken makkelijk decotime action

Uitschuifbare kaart gemaakt met snijmallen

Voorkant: Als eerste stempelde ik het gras. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in het artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Met snijmallen van Action maakte ik de auto en het woord ‘HOERA’ (Kaarten maken #73:  Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ).

Advertentie

Schuifdeel: Met dezelfde stempeltechniek als bij het gras, maakte ik de wolken. Op de wolken plakte ik ballonnen. Deze snijmallen zitten ook bij de set van de auto.

Achterkant: Op de achterkant plakte ik een zwart wel papier met daarop rechthoekige witte stukjes papier. Zo vormde ik het wegdek.
uitleg uitschuifbare kaart makkelijk Action knutselspullen

uitschuifbare kaart maken uitleg snijmallen

Uitschuifbare kaart gemaakt met combinatie van knutselspullen

Voorkant: Als eerste stempelde ik het gras. Hiervoor gebruikte ik 3 kleuren stempelinkt van DecoTime, chalk ink. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in het artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. Aan de onderkant gebruikte ik gele en roze stempelinkt voor een soort van pad.

Verder stempelde ik een vlinder en cirkels op de voorgrond met zwarte stempelinkt. Deze komen uit dezelfde set als de vos. Deze set kocht ik bij Action en is van het merk Craft Sensations. De vos heb ik ingekleurd met Twinmarkers.

Advertentie

Schuifdeel: Bij het maken van de gekleurde achtergrond gebruikte ik 4 kleuren stempelinkt (DecoTime Calk ink). Met stempels uit de set van de vos, maakte ik de sterretjes.

Achterkant: Op de achtergrond plakte ik een papier met een bloemetjes patroon. Deze komt uit een papierblok van DecoTime. Met Pritt plakte ik nog een label op de achterkant met ‘Van harte gefeliciteerd’. Deze kun je gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
uitschuifbare kaart maken inspiratie diverse knutselspullen

uitschuifbare kaart maken inspiratie Action knutselspullen

Met welke knutselspullen zou jij het liefst een uitschuifbare kaart maken?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #123: Kaarten met simpel 3D kader (gratis printable)
Kaarten maken #122: Uitleg vierkante easel kaart maken, gratis printables
Kaarten maken #121: Dubbele schuifkaart maken, gratis printables
Kaarten maken #120: Uitvouwbare kaart maken, extra inspiratie (Gratis Printable)
Kaarten maken #119: Action Love2Craft 3D Scene snijmallen, mei 2022
Kaarten maken #118: Missees + Friends collectie van april 2022
Kaarten maken #117: Zig zag kaart extra inspiratie (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.