Reclame

Kaarten maken #120: Uitvouwbare kaart maken, extra inspiratie (Gratis Printable)

Uitvouwbare kaart maken gratis printable inspiratie
Reclame

Uitvouwbare kaart maken gratis printable inspiratie
Een tijdje geleden plaatste ik een artikel op mijn blog waarbij ik stap voor stap uitlegde hoe je een uitvouwbare kaart kan maken. In dit artikel maak ik op dezelfde manier nog een paar kaartjes voor extra inspiratie.

Uitvouwbare kaart maken

De complete uitleg en gratis printable van de uitvouwbare kaart vind je in dit artikel: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable). De kaartjes in dit artikel maakte ik op precies dezelfde manier. Ik gebruikte alleen andere knutselspullen om de kaart te versieren. Hopelijk kan ik je inspireren.

Uitvouwbare kaart met kant-en-klaar afbeeldingen

De kaart maakte ik helemaal uit één papierblok van Action DecoTime. In het papierblok zitten vellen papier met patronen en afbeeldingen. (Op de cover van dit blok staat meisje en een kas met planten). Je hebt dus helemaal niet veel nodig om kaarten te maken :-).

De basis van de vouwbare kaart printte ik op een vel met aan één kant een streepjes patroon en aan de andere kant een bloemetjes patroon. Uit het papierblok haalde ik vervolgens diverse afbeeldingen om de kaart verder te versieren.

Advertentie

Oké, ik smokkelde een klein beetje met het label “veel geluk in jullie nieuwe huis’. Deze komt niet uit het papierblok, maar kun je gratis downloaden in mijn artikel op mijn blog: Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
uitvouwbare kaart uitleg DecoTime papierblok

uitvouwbare kaart maken met afbeeldingen Decotime Action

Uitvouwbare kaart met stempels maken

De basis van deze kaart printte ik op wit papier. Met stempelinkt en een sponsje maakt ik de wolken en het gras. Wil je meer weten over techniek, kijk dan in dit artikel bij techniek 3: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken. De buitenkanten versierde ik met een papier met bloemetjes die ik overhad bij het maken van de bovenste kaart met kant-en-klaar afbeeldingen.

De kaart versierde ik verder met stempels van dieren, ballon, tekst en vlaggetjes. Deze stempels komen van Action, Craft Sensations. De stempels kleurde ik in met Decotime Twimarkers. Het label ‘Een fijne verjaardag gewenst’ kun je gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
uitvouwbare kaart maken met clear stamps Craft Sensations

uitvouwbare kaart stempels Action uitleg maken

Uitvouwbare kaart met snijmallen

Advertentie

De basis van deze kaart printte ik op kraft papier. Op de achtergrond plakte ik papier uit een papierblok van Craft Sensations, Beachy Collection.

Op de voorgrond gebruikte ik snijmallen van een wasmachine en kleding (Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021) ). Met een zwarte fineliner tekende ik de waslijn en de wasknijpers. Als laatste plakte ik een label met ‘Hoera een jongen’ op de kaart. Deze kun je ook gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
uitvouwbare kaart Action Love2craft snijmallen wasmachine

uitvouwbare kaart Love2craft Action uitleg

Met welke knutselspullen maak jij graag kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #119: Action Love2Craft 3D Scene snijmallen, mei 2022
Kaarten maken #118: Missees + Friends collectie van april 2022
Kaarten maken #117: Zig zag kaart extra inspiratie (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #116: Kaart met cadeaukaart maken (gratis printable)
Kaarten maken #115: Inspiratie kaart met beer in luchtballon
Kaarten maken #114: Uitschuifbare kaart maken, inclusief gratis printable
Kaarten maken #113: Action Slimline snijmallen (maart 2022)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Ik ga graag aan de slag met die kaartenblokken van action en dan als ik extra tijd heb ik het het opleuken met pailletten, glitter. Echter ben ik momenteel vooral aan het tekenen 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.