Kaarten maken #33: Knutselen met ponsjes

Kaarten maken met ponsjes knutselen
Reclame

Kaarten maken met ponsjes knutselen
Kaarten maken is een grote hobby van mij. Meestal gebruik ik clear stamps met leuke afbeeldingen die ik inkleur, of ik handletter een kaart. Vandaag laat ik kaartjes zien die voor mij anders zijn dan wat ik normaal maak. Ik maakte kaartjes met behulp van ponsjes. Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt? Lees dan gauw verder :-).

Benodigdheden deze zelfgemaakte kaarten

Hieronder vind je een lijst met alle knutselspullen die ik heb gebruikt. Dit is best een lijstje maar echt veel dingen heb je standaard al in huis of kun je vervangen voor iets anders. Bijvoorbeeld voor de Twinmarkers kun je kleurpotloden of andere stiften gebruiken. Ponsjes zijn natuurlijk wel essentieel bij deze kaarten :-). Alle artikelen die ik heb gebruikt zijn te koop bij de Action, dus budget proof.

Wat gebruikte ik bij deze kaartjes:

 • Blanco kaarten (Action)
 • Ponsjes met bloemen en vlinders (Action)
 • Twinmarkers (Action)
 • Dikker wit papier
 • Gekleurd dik papier
 • Clear stamps met teksten, je zou de teksten ook zelf kunnen schrijven
 • Touw voor de vlaggetjes kaarten
 • Stempelinkt
 • Dubbelzijdige foam tape, diverse diktes (Action)
 • Pritt
 • Schaar en plakband

Serie kaartjes 1, You are unforgettable

Voor deze kaartjes sneed ik uit dik papier een witte achtergrond net iets kleiner dan de gebruikte kaart. Vervolgens stempelde ik er de tekst op ‘You are unforgettable’. Met de ponsjes maakte ik bloemen en vlinders. De bloemen kleurde ik in met Twinmakers. De vlinders ponste ik uit gekleurd papier. Een vlinder en een bloemetje is anders. Dat vond ik mooi passen bij de tekst ‘je bent onvergetelijk’. Ik plakte de vlinders op met pritt en de bloemetjes met dubbelzijdige tape.
Kaarten maken ponsjes inkleuren twinmarkers

Serie kaartjes 2, Happy Birthday en Thank You

Bij deze kaartjes sneed ik ook uit dikker papier een witte achtergrond. Deze plakte ik met Pritt op de kaart. Vervolgens stempelde ik ik er ‘Happy Birthday’ of ‘Thank you’ op. De vlinders ponste ik weer uit gekleurd papier. De bloemetjes haalde ik uit wit papier en kleurde ik in met Twinmarkers. Als laatste plakte ik met Pritt de vlinders op de kaart en de bloemen maakte ik vast met foam tape.
Kaarten maken ponsjes bloemetjes inkleuren

Serie kaartjes 3, vlaggetjes

Advertentie

Als eerste sneed ik van gekleurd papier stroken van 2×10 cm. Deze vouwde ik vervolgens dubbel (2×5 cm). Aan de korte kant waar het vlaggetje open is, maakte ik met een pons een vlindertje of een bloemetje.

Ik pakte vervolgens blanco kaarten. Aan de bovenkant van de kaarten aan beide zijde knipte ik de kaart een beetje in. Hier tussen klemde ik het touw voor de vlaggetjes. Aan de achterkant maakte ik het touw extra vast met plakband.

De vlaggetje schoof ik over het touw. Om de vlaggetjes dicht te maken deed ik tussen het papier een beetje Pritt. De vlaggetjes hou ik verder op zijn plaats met een dun foam tapeje.
Kaarten maken ponsjes Action bloemetjes vlinder

Kaarten maken ponsjes vlaggetjes action

Serie kaartjes 4, kleurverloop

Ik ponste de bloemetjes en de vlinders uit gekleurd papier dat een mooi kleurverloop heeft. Daarna plakte ik deze op een blanco kaart met Pritt. Bij de vlinders is het kleurverloop duidelijk beter gelukt ;-).
Kaarten maken ponsjes kleurverloop

Gebruik je wel eens ponsjes? Wat maak je er bijvoorbeeld mee?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #32: Handletteren met penseelstiften (action) en fineliners (incl. filmpje)
Kaarten maken #31: Stoere jongen en meiden piraten kaarten
Kaarten maken #30: Met alleen Action artikelen (nieuwe snij- en embossingmallen)
Kaartjes maken #29: Kerstkaarten 2018 #2 clear stamps
Kaartjes maken #28: Kerstkaarten Handlettering met transferfolie
Kaartjes maken #27: Moderne geboortekaartjes

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Erg leuke kaarten! 😀 Vroeger had ik veel ponsjes, maar ik vind dat je ze tegenwoordig bijna nergens meer kunt krijgen. Online is er gelukkig wel aanbod, maar ze zijn best prijzig!

 2. Wat een prachtige en vrolijke kaartjes heb je weer gemaakt!
  Ik heb zelf ook een boel ponsjes liggen maar doe er eigenlijk erg weinig mee. Nu ik jouw kaartjes zie denk ik dat ik me er maar eens zou moeten aanzetten. Ook een ideale manier om wat restjes papier op te gebruiken denk ik.

 3. Wauw wat zie ik hier. Wat heb jij leuk idee om te maken. Ik vind dit schitterend dat jij hebt gemaakt. Heel leuk idee van jou.Echt hobby om te doen.

 4. Wat leuk, Els. Mijn grote hobby is ook kaarten maken. Ik ga jouw voorbeelden zeker gebruiken om mijn kaarten te maken! ??

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.