Kaartjes maken #27: Moderne geboortekaartjes

Kaarten maken geboortekaartjes modern
Reclame

Kaarten maken geboortekaartjes modern
Ongeveer een maand geleden plaatste ik op mijn blog een paar zelfgemaakte klassieke geboortekaartjes. Vandaag heb ik een moderne serie zelfgemaakte kaartjes die ik wil laten zien . Natuurlijk weer met uitleg hoe ik ze heb gemaakt zodat je ze na kunt maken :-).

Moderne zelfgemaakte geboortekaartjes, makkelijk te maken

Allereerst wil ik een serie kaartjes laten zien die makkelijk zelf te maken zijn.

Benodigdheden:
– Blanco kaart, kleur naar wens. Ik gebruikte witte kaarten van de Action.
– Wit dikker papier (180 grams)
– Papierblok met leuke designs naar wens (ook Action)
– Foamtape (ook te koop bij de Action), fineliner, pritt en schaar
Clear stamps, ik kocht deze schattige olifantjes bij AliExpress. Maar je kunt ook andere stempels gebruiken
– Stempelkussen, liefst watervaste inkt als je ze met stiften wilt inkleuren
– Stiften, ik gebruik Twinmarkers om de afdrukken van de stempels in te kleuren
– Labels met een felicitatie. Ik maakte deze makkelijk zelf met een computer, printer en transferfolie. Ik vertel je verderop hoe :-).

Werkbeschrijving:

 • Als eerste drukte ik met speciale watervaste inkt de stempels op dik papier. Vervolgens kleurde ik de stempels in met mijn Action Twinmarkers. Laat alles even drogen en knip elk figuurtje uit het papier.
  Tip! Vind je nauwkeurig knippen lastig? Je kunt ook overal een wit randje omheen laten zitten. Makkelijker knippen en het geeft ook een leuk effect :-).
 • Pak een blanco kaart en plak daarop een leuk papiertje net iets kleiner dan de kaart zelf. Zo hou je een mooi (in mijn geval wit) kader over rondom de kaart. Ik gebruikte diverse aquarel achtergronden uit een papierblok van de Action. Met een witte fineliner heb ik een gestreepte rand op het papier gezet.
 • Nu is het tijd om de labels te maken. Open een willekeurig tekstverwerkingsprogramma op je computer en typ daarin je wens voor op het label van de kaart. Ik koos voor “Hoera een meisje” en “Hoera een jongen”. Print deze vervolges uit op dikker papier. Wil je net als mij een label met zilveren tansferfolie, lees dan mijn artikel: De knutseltip van 2017: Transferfolie incl. filmpje. Plak je label bovenin midden op je kaart met foam tape. Als je wilt kun je onder het label nog lintjes doen.
 • Als laatste plakte ik met foamtape de ingekleurde olifantjes op de kaart :-). Nu is de kaart klaar.
Advertentie

De kaarten heb ik zo als hierboven allemaal gemaakt:
geboortekaartjes zelf maken felicitatie inspiratie

geboortekaartjes zelf maken felicitatie knutselen

Moderne zelfgemaakte geboortekaartjes, schudkaarten

Natuurlijk kan mijn lievelings soort kaarten niet ontbreken :-). Ik maakte ook een set schudkaarten. Voor een uitgebreide uitleg over hoe je makkelijk een schudkaart maakt, lees mijn eerder gemaakte artikel: Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten.

Voor deze kaarten gebruikte ik verder (naast de extra benodigdheden voor een schudkaart) dezelfde knutselspullen als bij de kaarten van hierboven :-). De labels maakte ik ook weer hetzelfde als hierboven genoemd :-). Zoals je ziet heb ik niet op allemaal een label geplakt, zo kan ik sommige kaarten ook gebruiken voor andere gelegenheden :-).
geboortekaartjes zelf maken schudkaart uitleg

geboortekaartjes zelf maken shakercard baby geboren

Ben je meer van mijn klassieke geboortekaartjes of vind je de modernere mooier?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaartjes maken #26: Klassieke geboortekaartjes
Kaartjes maken #25: Sprookjesachtige eenhoorn kaartjes
Kaartjes maken #24: monsterlijke ruimte verjaardagskaarten
Zelf kaartjes maken #23: Onderwaterwereld schudkaart maken
Zelf kaartjes maken #22: Kaarten maken voor bruiloft
Zelf kaartjes maken #21: Kaarten maken met Clear Stamps 3
Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Ik kan beide wel smaken, zowel modern als klassiek.
  Ze zijn echt super geworden, en zo’n lief stempeltje inderdaad. Ik moet ook nog echt eens werk maken van het mooi leren inkleuren met de Twinmarkers.

 2. Wat een mooi resultaat. Altijd leuk om met clear stamps te werken.
  Ik vind deze echt veel leuker, ik houd meer van moderne kaartjes.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.