Knutselen: Action DecoTime Paper craft set kerst/winter

Knutselen Action DecoTime Paper craft set kerst
Reclame


Ook dit jaar verkopen ze bij Action weer DecoTime Paper craft sets (papieren knutselset) speciaal voor kerst. Ik ben echt groot fan van deze setjes. Je kunt er niet alleen kaarten mee maken, maar nog veel meer mee knutselen. In dit artikel zal ik laten zien wat ik ermee heb gemaakt en natuurlijk zet ik daarbij de uitleg :-).

DecoTime knutselset Paper craft set kerst, € 1,49

Van deze knutselset kocht ik twee verschillende setjes. Deze setjes verdenk ik ervan dat deze vorig jaar ook te koop waren, maar helemaal zeker weet ik dat niet. In deze setjes zitten verschillende formaten papier met patroontjes, kant-en-klare afbeeldingen die je uit het papier kan drukken, stickers en iets extra’s. Bij elke set zijn de extra’s anders.

Hieronder zal je zien wat ik met deze setjes allemaal heb gemaakt. Heb je nu niet precies deze designs, dat maakt niet uit. Met andere setjes kun je ook veel namaken, maar heb je gewoon andere afbeeldingen en designs.
DecoTime Paper craft set kerst verpakking

Kaarten maken

Natuurlijk kun je met deze papieren knutselsetjes kaarten maken.

Advertentie

De kaarten maakte ik met de donkerblauwe DecoTime paper craft set:

Schudkaart met pinguïns
Een schudkaart kon natuurlijk niet ontbreken. Wil je weten hoe je een schudkaart maakt? Lees dan deze uitgebreide uitleg op mijn blog: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Naast het papier met patroon en afbeelding van pinguïns gebruikte ik verder nog glitterpapier voor de achterkant, plakparels en een label met ‘Fijne feestdagen’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
DecoTime Paper craft set kerst kaarten maken

Kaart met sneeuwvlokken
Uit de papieren met patroontjes koos ik een wat rustiger papier. Daarop stempelde ik met het stencil van de sneeuwvlok en DecoTime Chalk ink twee grote sneeuwvlokken. Op de voorgrond plakte ik de afbeeldingen met tekst en de sneeuwvlokken. Om de kaart af te maken gebruikte ik strass-steentjes (ook Action).
DecoTime Paper craft set kerst voorbeelden

Kaart met raam
Deze kaart is heel simpel. Op een grijze kaart plakte ik een papier met een patroontje van sneeuwvlokken. Daarop plakte ik een afbeelding met een raam. De kaart versierde ik nog met plakparels en een label met de tekst ‘Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen.
DecoTime Paper craft set inspiratie voorbeelden

De kaarten maakte ik met de roze DecoTime paper craft set:

Advertentie

Kaart met labels
Als eerste plakte ik een houten achtergrond op een rode kaart. In deze set zitten standaard labels en 3 houten labels met de tekst ‘with love’. Twee labels en een houten label heb ik met een touwtje (ook bij deze set) vastgemaakt aan de kaart. De kaart versierde ik verder met nog wat afbeeldingen uit de set.
DecoTime papieren knutselset kerst kaarten maken

Kaart met happy winter
Als eerste plakte ik een houten achtergrond op een rode kaart. Verder versierde ik de kaart met diverse afbeeldingen. Om de kaart af te maken plakte ik er nog gouden plakparels op.
DecoTime papieren knutselset kerst ideeen

Planner

Zoals je misschien wel weet heb ik een Mascha planner. Elke week in de planner geen ik een eigen thema. Met de DecoTime papieren knutselsetjes maakte ik deze pagina’s. Daarbij gebruikte ik ook de DecoTime krijtmarkers en algemene stickers uit de planner zelf.

Deze pagina’s maakte ik met de donkerblauwe DecoTime paper craft set:
DecoTime Paper craft set kerst mascha planner 1

DecoTime Paper craft set kerst mascha planner

Deze pagina’s maakte ik met de roze DecoTime paper craft set:
DecoTime Paper craft set kerst planner

Advertentie

Cadeaulabels

Voor Kerst vind ik het ook altijd leuk om aan de kerstcadeautjes een zelfgemaakt label te hangen.

Dit label maakte ik met met de donkerblauwe DecoTime paper craft set:

Cadeaulabel met vosje
Omdat ik nog sneeuw over had maakt ik ook een schudcadeaukaartje. De complete uitleg plus gratis printable van de labels vind je hier: DIY #88: Uitleg schudcadeaukaartjes maken (Shaker tags), incl. gratis printable.
DecoTime Paper craft set kerst cadeaulabel

Deze labels maakte ik met de roze DecoTime paper craft set:

Cadeaulabel met strikje (rechts op foto)
Ook maakte ik met deze set een schudcadeaukaartje. In deze set zit alleen geen glitter. Ik gebruikte witte sterretjes glitter, deze is ook te koop is bij Action.

Advertentie

Daarna maakte ik nog een simpele cadeaukaartje.
DecoTime papieren knutselset kerst cadeaukaartje

Ben jij ook zo’n fan van deze Action DecoTime Paper craft sets?

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Die sets heb ik ook; echt leuk om te zien wat jij er van maakt! ik heb er een snail-mail van gemaakt (met de gordijntjes en de ruimte er tussen op het papier waar je het op plakt openknippen. en op het blad eronder een plaatje plakken zodat het lijkt of je naar buiten kijkt

  2. Oh, zo leuk! Eerst vond ik de roze set maar niets toen ik het boek op je foto zag, maar als ik dan zie wat jij er mee hebt gemaakt – zeker de kaarten want die zijn zo mooi – ben ik er nu toch voor gevallen. Het blauwe boek werd ik al direct verliefd op (tja, blauw is dan ook mijn favoriete kleur 🙂 ). Zo’n leuke prentjes daarin!

    Ik vind de boeken super, maar ze zijn hier altijd zo snel weg. Hoop toch volgende week ze nog op te kunnen pikken. Ik heb wel rondgekeken tussen het kerst knutsel materiaal maar hier lagen ze er nog niet bij. Misschien was ik iets te vroeg … of waren ze al op 🙁

  3. Wat een mooie kaartjes, vooral die met de pinguïn! Ik heb toevallig gisteren ook zulke setjes meegenomen bij Action. Kreeg er spontaan zin van om kerstkaartjes te maken!

  4. Onwijs leuke kaarten. Voor 1.49 kan je met dat pakket echt zoveel doen ook. Ben er ook weg van. Op deze set zitten geen voorbeelden dus ik was erg blij met deze blog van jou. Dankjewel :))

  5. Deze sets zijn echt mega leuk. Vandeweek heb ik 2 van die grote blokken gehaald met die adventskalenders erin. Eentje met lama’s , flamingo’s en cactussen. De ander was geloof ik met zwart, wit en roze enzo 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.