Knutselen #15: Action Love2craft Kerst snijmallen huisjes

knutselen Action Love2craft Kerst snijmallen huisjes
Reclame

knutselen Action Love2craft Kerst snijmallen huisjes
In het artikel over de nieuwe snijmallen speciaal voor Kerst te koop bij Action beloofde ik al een apart artikel te maken over de snijmallenset met 3D huisjes. In dit artikel vertel ik over deze set en laat ik verschillende knutselprojecten zien die ik met deze huisjes heb gemaakt. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg :-).

Action snijmallen Love2craft Kersthuisjes

Bij Action verkopen ze 12 verschillende snijmallen speciaal voor kerst, per stuk € 3,33. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action. Al eerder schreef ik een artikel over deze snijmallen speciaal voor Kerst: Kaarten maken: Action Snijmallen Kerst Love2craft. De snijmallen set met de huisjes komt uit deze serie.

Aan de slag met huisjes maken

De snijmallenset om de huisjes te maken heeft veel onderdelen. Ik heb deze eerst allemaal losgemaakt. Dit gaat makkelijk met een tangetjes en heb de onderdelen die bij elkaar horen bij elkaar gelegd. Vooral met de verschillende ramen vond ik dit handig om te doen.

EXTRA TIP
In de sets met snijmallen zitten veel kleine onderdelen. Voordat je de snijmallen door je snij-en embossmachine haalt, plak op het papier waaruit je de snijmal gaat halen, aan de onderkant dubbelzijdige tape. Dan hebben de kleine onderdelen gelijk een plaklaag zodat je ze makkelijk op iets kan plakken. Heb je geen last van lijmresten overal.

Advertentie

Het maken van de huisjes vond ik niet moeilijk, maar was wel veel werk. Voor één huisje moest ik sommige onderdelen wel 3x door de snij- en embossing machine halen. Ik maakte verschillende huisjes.
Action Love2craft Kerst snijmallen huisjes voorbeelden

Huisje verwerken in diverse knutselprojecten

Natuurlijk kun je met de huisjes en kerk een klein kerstdorpje maken. Maar daarnaast bedacht ik nog twee andere kleine knutselprojecten om met deze huisjes te maken.

Kerst in een pot

Heel misschien herken je deze pot nog? Deze pot met kerstdecocratie maakte ik eerder. De complete uitleg vind je in dit artikel: DIY #76: Maak je eigen winterse kerstdecoratie. Het hertje en het geitje heb ik nu alleen vervangen voor een huisje.
Action DIY huisjes in pot kerstdecoratie zelf maken

Explosie box

Al eerdere maakte ik een explosie box. Dit leek mij een zeer geschikt doosje om samen te gebruiken met de huisjes. De complete uitleg hoe je een explosie doos maakt en de GRATIS printable vind je in dit artikel: DIY #80: Uitleg Explosie doosje maken, incl. gratis printable.

LET OP! Knip alle 4 de hartvormige hoeken van het doosje af.
Aanpassnigen explosie doos gratis printable kaarten maken

Versier het doosje naar wens. Ik gebruik hiervoor het Action DecoTime Luxe papierblok Kerst, deel 1. Verder gebruik ik speciale kerstlabels met Nederlandse teksten. Deze kun je GRATIS downloaden in de artikelen:
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #1
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2.

Advertentie

Het huisje plaatste ik schuin op de bodem van het doosje. De basis van het huisje past netjes op de bodem. Het kan zijn dat de dakrand iets te groot is. Deze kun je dan afknippen. Ik gebruikte Pritt om de huisjes op de bodem te plakken en liet alles goed drogen. De boompjes komen uit een snijmallenset met kleine kersticoontjes. Deze hoort ook bij de serie snijmallen speciaal voor kerst van Action die nu te koop zijn.
Kerst snijmallen Action kaarten maken huisjes

Action snijmallen kerst huisjes voorbeeld kaart

Action Kerst snijmallen huisjes uitleg

Action Love2craft Kerst snijmallen huisjes inspiratie

Wat zal jij met deze huisjes maken?

De snijmallen in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

18 reacties

  1. hallo,
    heb je de snijmallen voor die kersthuisjes allang geleden gekocht? Heb gisteren nog gekeken maar zag niets voor de Kerst.

  2. Zo leuk om iedere keer weer je inspiratie te kunnen volgen, alleen jammer dat ik de snijmallen in België nog niet ben tegen gekomen! Al in verschillende Action geweest en nergens zijn de snijmallen te bespeuren ….

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.