Reclame

Review: Action, make your own diamond painting

Action Diamond painting knutselen nieuw
Reclame

Action Diamond painting knutselen nieuw
Ongeveer een half jaar geleden plaatste ik ook al eens een review van een Action diamond painting setje van Decotime. Hierover was ik niet zo tevreden. Vandaag zag ik in de Action nieuwe setjes van een ander merk, “Make your own diamond painting”. In het Nederlands: “Maak je eigen diamanten schilderij”. Deze nieuwe diamond painting setjes moest ik natuurlijk ook proberen. Ik koos voor de flamingo, maar er waren nog meer setjes met o.a. rozen, cactussen en een vlinder. Voor iedereen wat wils :-).

Hoe werkt Diamond Painting?

Voor degene die nog niet bekend zijn met diamond painting even een korte uitleg :-). Bij dit setje zit dus een vel papier met daarop het patroon. Op het vel zit een beschermlaag. Als je deze eraf trekt, komt de plaklaag vrij. Op deze plaklaag plak je de steentjes. De steentjes zitten in verschillende zakjes, de letters op de zakjes komen overeen met de letters op het patroon. De steentjes pak je op met het roze pennetje. Op het puntje van het pennetje doe je een beetje roze wax. Hierdoor blijven de steentjes beter aan het pennetje plakken. Één voor één breng je de juiste steentjes aan op de juiste letters totdat je hele patroon gevuld is :-).

Eerste indruk action diamond painting setje

De eerste indruk is goed. Het is een compleet pakket met papieren vel met patroon, diamonds (steentjes), bakje, pincet, pennetje waarmee je de steentjes kunt oppakken, roze wax en een instructie. Ze kosten 1,84 per stuk.
Action make your own diamond painting verpakking_

Advertentie

Wat me gelijk opvalt is dat de steentjes net zoals in de eerdere diamond painting setjes van de Action rond zijn. In andere diamond painting projecten die ik heb gemaakt waren de steentjes vierkant. In vergelijking met de Decotime steentjes uit eerdere setjes van de Action vind ik de steentjes in deze set een stuk mooier. Ze zijn mooier van kleur en de kleuren passen goed bij elkaar, ze glanzen ook mooier. Maar dat is natuurlijk smaak ;-). Ik ben niet zo van de bling bling.
Action make your own diamond painting inhoud

Beginnen met diamond painting

In de instructie staat, kies een kleur steentje en plak eerst de steentjes van dezelfde kleur op het patroon en ga dan verder met de volgende kleur. Dit ben ik dan ook gelijk gaan doen :-). Ik ben zelf begonnen met de minst spannende kleur, off white.

Op de foto zie je dat ik al de off white steentjes heb geplakt op het patroon. Nu kan ik dus aan leuke andere kleuren beginnen :-).
Action diamond painting review kwaliteit voorbeeld
Inmiddels heb ik alle kleuren gedaan behalve de kleuren van de flamingo zelf (zie foto hier onder). Het leukste heb ik voor het laatste bewaard ;-). Tot nu toe ben ik zeker enthousiast over deze nieuwe diamond painting set van de Action. Zeker ook omdat ik van alle kleuren ruim voldoende steentjes heb. In de oude set van Decotime had ik niet genoeg steentjes van 1 kleur. En dat is natuurlijk erg balen als je bijna klaar bent :-(.

Tip: Omdat er van elke kleur echt genoeg steentjes zijn, gooi niet alles van één kleur gelijk in je bakje. Laat wat steentjes in het zakje zitten voor het geval je per ongeluk een vakje van een kleur bent vergeten :-).

Action diamond painting review beginnen

En nu is de flamingo helemaal af. Ik ben aangenaam verrast met het eindresultaat. De kleuren van alle steentjes zijn allemaal sprekend en zijn erg verschillend van elkaar. Ook passen de kleuren goed bij elkaar. Wat vind je ervan?
Action diamond painting review eindresultaat

Advertentie

Action diamond painting review detail

Conclusie nieuwe setjes Action diamond painting

Met het maken van de flamingo was ik ongeveer 6 uurtjes bezig. Voor dat geld dus heel veel plezier :-). Het plakken van de steentjes ging makkelijk. Er zaten ook meer dan voldoende steentjes in de set.

Ben je iemand die nog nooit heeft gewerkt met diamond painting, dan is dit setje van de Action zeker een leuk knutselsetje om mee te beginnen. Ben je al helemaal fan van diamond painting dan kan ik deze doosjes van de Action ook zeker aanraden. Het is dan echt een leuk klein project voor tussendoor :-).

Is diamond painting iets voor jou? Of heb je het geduld er niet voor?

Gerelateerde artikelen:

Review: AliExpress Pigma Micron, Yeah of bleh?
Review: Action Bullet journal vs Leuchttrum1917
Review: Action, maak je eigen kerstkaarten boekjes
Review / budgettip: Twinmarkers Action, alcoholstiften
Review: Action Diamond Painting Decotime
Review: Action boek Handlettering Decotime

Voor meer reviews: klik hier

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

20 reacties

 1. Leuk je bericht over diamond painting. Zelf ben ik hier ook mee bezig.

  Bij AliExpress kun je uit zoveel leuke en verschillende dingen kiezen. Je hebt vierkante en ronde steentjes. Zelf bestelde ik eerst altijd een diamond painting met vierkante steentjes. Dacht dat dit mooier was, dat het beter aansluit dan de ronde. Geen ‘gaten’ in de hoeken. Maar ik heb nu eentje met ronde steentjes en ik moet zeggen dat het me reuze meevalt. Best wel voor herhaling vatbaar die ronde steentjes. Bij die vierkante steentjes moet je ze wel goed aansluitend tegen elkaar plakken voor een mooi resultaat. Dit gaan bij de ronde steentjes wat makkelijker.

  Ik vind het een erg plezierige en rustgevende bezigheid.

  De Xenos had ze ook een tijdje, maar ik weet niet of zij de diamond paintings nog hebben.

  Pipoos heeft ze ook, maar daar zijn ze echt een stuk duurder. Wel mooie prints ook.

  Tips:
  Let op de grootte bij het bestellen van een diamond painting. Als het plaatje heel erg gedetailleerd is, wordt het ook mooier als je een grotere maat besteld.

  Als je wil uitvinden of diamond painting iets voor jou is, bestel dan een kleiner formaat met minder details. Eentje met niet al teveel kleuren.

  Je kunt het eindproduct inlijsten of op een canvas schilderdoek plakken. Kies hierbij voor wel of geen rand/passpartout om de diamond painting. Ga voor wat jij mooi vindt!

 2. Leuk je bericht over diamond painting. Zelf ben ik hier ook mee bezig.

  Bij AliExpress kun je uit zoveel leuke en verschillende dingen kiezen. Je hebt vierkante en ronde steentjes. Zelf bestelde ik eerst altijd een diamond painting met vierkante steentjes. Dacht dat dit mooier was, dat het beter aansluit dan de ronde. Maar ik heb nu eentje met ronde steentjes en ik moet zeggen dat het me reuze meevalt. Best wel voor herhaling vatbaar die ronde steentjes. De steentjes van AliExpress zijn niet doorschijnend, maar vol van kleur.

  Ik vind het een erg plezierige en rustgevende bezigheid.

  De Xenos had ze ook een tijdje, maar ik weet niet of zij de diamond paintings nog hebben.

  Pipoos heeft ze ook, maar daar zijn ze echt een stuk duurder. Wel mooie prints ook.

  Tips:
  Let op de grootte bij het bestellen van een diamond painting. Als het plaatje heel erg gedetailleerd is, wordt het ook mooier als je een grotere maat besteld.

  Als je wil uitvinden of diamond painting iets voor jou is, bestel dan een kleiner formaat met minder details. Eentje met niet al teveel kleuren.

 3. Oeh, voor die prijs zou ik dit weleens willen proberen eigenlijk. Ik ben niet de meest geduldige persoon, maar dit lijkt me wel wat. Ik had ook geen idee dat je dit bij Action kon vinden. Leuke tip!

 4. Deze is echt heel leuk! Ik heb een grote van Cars gewonnen voor onze tweeling maar ben niet begonnen omdat ik niet wist of ik last zou krijgen van mijn vingers of ogen haha. Maar nogmaals, deze is echt heel leuk ?

 5. Wauw, wat een onwijs toffe creatie met die flamingo en de sprekende kleuren! Inderdaad echt een leuk resultaat én een fijne bezigheid voor dat geld 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.