Review: Flexibele kalligrafie stiften van Action

Review Flexibele kalligrafie stiften Action
Reclame

Review Flexibele kalligrafie stiften Action
In dit artikel laat ik de nieuwe flexibele kalligrafie stiften zien die te koop zijn bij Action. Ik vertel over de stiften, deel mijn ervaringen en mening over de stiften. Verder laat ik natuurlijk zien wat ik er al mee gemaakt heb, als inspiratie.

Flexibele kalligrafie stiften (Action)

Bij Action verkopen ze kalligrafie stiften, per set van 12 stiften € 2,49. Er zijn 3 setjes, blauw/groen, wit/grijs/zwart en geel/oranje/roze.
Review Action kalligrafie stiften sets verpakking
In elke set zitten 12 stiften, 4 kleuren in 3 puntdiktes (4 mm, 2mm en 1 mm). Elke punt heeft een dikke en smallere kant. De punt is dus eigenlijk meer een rechthoek.
Review Action kalligrafie stiften punten

Starten met de kalligrafie stiften

Op de doos staat ‘Perfect voor handletteren en creatieve kalligrafie’. Dit moest ik natuurlijk testen, daarom maakte ik een paar kaarten.

Als ik kaarten ga handletteren snij ik uit dikker papier (ong. 180 grams) rechthoeken of vierkanten die net iets kleiner zijn dan de kaart die ik wil gebruiken. Zo kan je deze later op een standaard kaart plakken en zie je nog een randje van je kaart. Dat vind ik altijd wel mooi. Ik snij altijd heel veel van deze rechthoeken/vierkanten. Ik merk namelijk dat handettering bij mij vaak niet in één keer goed gaat :-). Zo kan ik even vooruit met oefenen tot ik tevreden ben. Als ik iets niet mooi vind, maak ik gewoon een nieuwe versie.

Advertentie

Ik begin altijd met een schets met potlood, zo heb ik een houvast als ik met de kalligrafie stiften ga schrijven. Druk niet te hard op je potlood zodat je deze potloodlijnen nog makkelijk weg kan gummen. Heb je geen inspiratie voor een lettertype? Kijk dan eens op Pinterest.

Tip: Vind je zelf iets tekenen en schetsen lastig? Print dan eens een mooie tekst uit, hou deze tegen het raam of gebruik een lichtbak en trek deze lichtjes over met potlood :-).

Als ik tevreden ben met mijn schets, ga ik mijn tekst overschrijven met de stiften. Als je met de kalligrafie stiften gaat schrijven zorg ervoor dat je de punt altijd in dezelfde stand houdt, deze verander je niet tijdens het schrijven. Ik koos voor een hoek van ongeveer 45 graden. Zo krijgen je letters mooie rondingen van dikkere en dunnere lijnen.
hoe werken kalligrafie stiften

Mijn gemaakte kaarten met de kalligrafie stiften

Kaart 1: Heel veel geluk
Bij deze kaart gebruikte ik twee verschillende kalligrafie stiften, blauw en donkerblauw, allebei 2 mm. De kaart versierde ik verder met een stippellijntje, daarvoor gebruikte ik een zwarte fineliner. De gele sterretjes maakte ik met een ponsje.
Review Action kalligrafie stiften kaarten maken

Kaart 2: Beterschap
Deze kaart maakte ik met de donkerrode stift van 4 mm. Verder gebruikte ik nog stempels van bloemen die ik inkleurde met Action Twinmarkers. Op sommige bloemen plakte ik een gouden plakparel.
Action kalligrafie stiften uitleg

Kaart 3: Ik hou van jou
Bij deze kaart gebruikte ik de donkerroze 2 mm kalligrafie stift. Verder versierde ik de kaart nog met stempels met een olifantje, vlinders en bloemen (merk MFT). Deze kleurde ik in met Twinmarkers en plakte ik deze op de kaart met foam tape (Action).
Review Action kalligrafie stiften test

Advertentie

Kaart 4: Dank je wel
De tekst op deze kaart schreef ik met een roze stift van 2 mm. Om het witte velletje tekende ik met een zwarte fineliner een stippellijntje. Uit groen papier sneed ik met een snijmal en mijn Love2Craft, snij-en embossing machine een landschap (deze zou je ook kunnen knippen). Met clear stamps (merk Hello Bluebird) met olifantjes, een muis en wolken versierde ik de kaart verder. Deze kleurde ik in met Twinmarkers. Ik vond deze stempels wel goed passen bij de tekst ‘Dank je wel’.
Review Action kalligrafie stiften stempels

Kaart 5: Van harte gefeliciteerd
Deze kaart maakte ik op dezelfde manier als kaart 4. Ik gebruikte alleen andere stiften, licht groen 1 mm en donkergroen 2 mm. Het merk van de stempels weet ik helaas niet meer.
Kaarten maken kalligrafie stiften action

Kaart 6: Bedankt
Bij deze kaart koos ik voor de oranje kalligrafie stift van 4 mm. De kaart versierde ik verder met een papiertje met gele bolletjes, een roze lintje en twee bloemen (luxe papierblok DecoTime Action).
Action kalligrafie stiften bedankt kaartje

Kaart 7: Proficiat
Dit is de laatste kaart die ik maakte in deze serie. Echt een mannen kaart. Alle afbeeldingen komen uit een luxe papierblok van DecoTime Action.
Action kaarten maken mannen kalligrafie stiften

Mijn mening over de kalligrafie stiften van Action

De kalligrafie stiften van Action vond ik fijn werken. Met een brushpen handletteren vind ik vaak wat lastig en gaat het vaker mis. Bij deze stiften is er al een duidelijke smalle kant en een dikke kant aan de punt waardoor ik het makkelijker vond om met deze stiften te handletteren. Wat niet wil zeggen dat het soms nog mislukte hoor ;-). Schrijven met deze stiften is gewoon veel proberen en oefenen :-). En voor de prijs hoe je het zeker niet te laten.

De twee setjes kalligrafie stiften in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. Prachtige kaarten!! Alleen jammer dat ik linkshandig ben en dan werken zulke kalligrafie striften en pennen niet handig. Ik schrijf tegen de richting in zeg maar… Handletteren lukt gelukkig wel😁😁

    1. Wat vervelend, erg jammer. Deze punten van de stiften zijn wel symmetrisch, misschien kunnen ze wel beide kanten op :-).

  2. Ziet er prachtig uit weer! Ik denk als ik ze zou zien liggen dat ze dan ook stiekem in mijn mandje verdwijnen, hahaha Een soort van heb… en ik zie wel ooit. 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.