Strijkkralen #5: Diverse strijkkraal figuren

strijkkraal figuren intro
Al eens eerder plaatst ik op mijn blog artikelen over mijn nieuwe hobby strijkkralen. Zo maakte ik als eens onderzetters, kaarten en mandala’s van strijkkralen. Vandaag heb ik weer een nieuw artikel met strijkkraal figuren die ik heb gemaakt. Ik blijf het namelijk heel leuk vinden om te doen :-).

Strijkkraal patronen

Allereerst wil ik zeggen dat ik niet alle patronen zelf heb bedacht, ik ben geïnspireerd of heb ze nagemaakt van plaatjes op Pinterest. Op mijn Pinterest Bord heb ik een bord aangemaakt met de patronen die ik heb gebruikt.

Fruit

Om nog een beetje van de zomer na te genieten heb ik zomers fruit gemaakt van strijkkralen (ik blijf het moeilijk vinden om definitief afscheid van de zomer te nemen 😉 ). Ik vind fruit altijd heel vrolijk door de verschillende vormen en frisse kleuren :-). Door de kleur en vorm vind ik strijkkralen altijd goed werken. Ik maakte een appel, meloen, trosje druiven en een ananas.
strijkkralen fruit

strijkkraalfiguur ananas

Veertjes

Op Pinterest kwam ik veel patronen tegen van veertjes. Bij het inpakken van cadeautjes maak ik wel eens gebruik van nep veertjes, het leek me ook leuk om dat binnenkort met veertjes van strijkkralen te doen :-).
strijkkralen veertjes

Herfstbladeren

Omdat ik natuurlijk niet kan blijven ontkennen dat de zomer weer voorbij is :-(, heb ik ook herfstbladeren gemaakt in herfstkleuren.
strijkkralen bladeren

Super Mario

Strijkkralen en oude videogames blijf ik een leuke combinatie vinden. Daarom maakte ik Super Mario van strijkkralen :-).
strijkkralen super mario

Rozen

Dit is het laatste strijkkralenfiguur dat ik maakte. Op Pinterest kwam ik de meest schitterende bloemen tegen. Ik heb er eentje uitgekozen en ik heb deze nagemaakt.
strijkkralen bloemen

Ben jij al fan van strijkkralen?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Strijkkralen #4: Kaarten maken
Strijkkralen #3: Mandala’s maken
Nieuwe hobby: strijkkralen #2
Nieuwe hobby: strijkkralen plus mini review

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

26 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. DinjaDONUT schreef:

  Die rozen zijn erg mooi geworden! Ik moet ook echt weer eens mijn strijkkralen gaan gebruiken, heb er nog zoveel (ook de mini variant)…

 2. Ilse Verhoeven schreef:

  Mooie patroontjes! Ik vind de ananas het leukst! 😉

 3. Bedankt voor deze inspiratie! Ik ga iemand hier in huis heel blij maken met een Super Mario van strijkkralen 🙂

 4. Beauty45plus schreef:

  Leuk, ik heb dit vroeger veel met mijn kinderen gedaan.

 5. Morgaine schreef:

  Die rozen zijn prachtig geworden! En via pinterest, moet ik even onthouden voor mijn werk daar zijn ze ook met strijkkralen bezig zo nu en dan, en patronen leren volgen is natuurlijk erg leuk om te doen!

  Zelf ben ik er nooit fan van geweest om te maken dan of te doen, dan heb ik liever ministeck wat ik dan ook weer op zou kunnen hangen 😉

  x

 6. jeapiebel schreef:

  Wat leuk dat je langskomt op mijn blog en ik had een super leuke vakantie gehad. Al moet ik wel weer wennen om alles weer op te pakken. Strijkkralen daar speelde ik vroeger vaak mee met mijn kinderen. Kinderen vinden het erg leuk om mee bezig te zijn. 🙂

 7. Nienke schreef:

  Oh wat leuk! Dit heb ik al mega lang niet meer gedaan.

 8. Ik vind die herfstblaadjes echt leuk geworden. Ook een leuk idee om er een klein magneetje achter te plakken, leuk voor op de koelkast 😉

 9. Wauw dit is werken met strijkkralen voor gevorderden! Heel wat anders dan die simpele dingetjes die ik vroeger maakte. Wel super leuk, krijg meteen zin om een doos strijkkralen te kopen haha.

 10. Yolanda schreef:

  Leuk, de ananas is mijn favoriet!

 11. Anita | Mindjoy schreef:

  Het blijft leuk om te doen! Zag laatst dat mijn schoonzus er een aantal op de toilettegels had geplakt, gaf ook een leuk effect.

 12. Connie schreef:

  Wat je allemaal met strijkkralen kunt doen! Met de bloemetjes ziet er mooi uit. De anderen zijn ook leuk hoor!

 13. Cindy schreef:

  Wow dit is kralen strijken 2.0! Maakte vroeger van die suffe onderzetters maar de bloemen zijn echt een kunstwerk.

 14. Miss schreef:

  Oooh strijkkralen vind ik echt zo geweldig he! En je hebt echt leuke figuren gemaakt! Vooral super mario vind ik geweldig! 😉

 15. daenelia schreef:

  Het is natuurlijk pixelen op groter formaat. Wel leuk om te zien, maar ik denk niet dat dit iets voor mij is. Wat niet wegneemt dat je best bij mijn pixelsite mag kijken om wat inspiratie op te doen. Ze zijn makkelijk om te zetten naar patronen, denk ik.

 16. Sophie schreef:

  Wat een vrolijkheid! Vroeger ook zoveel gedaan. Nu gebruik ik deze strijkkraalpatronen ook als patroon voor borduren of haken.

 17. Sanne schreef:

  Geweldig, jeugd herinneringen. Als kind kon ik hier uren mee spelen. Alleen mocht ik toen nog niet aan het strijkijzer komen. 🙂

 18. barbara schreef:

  Zo leuk zeg! Vooral die bloemetjes vind ik echt leuk! Ik heb het gepind, dankjewel!

 19. zazazoobeauty schreef:

  Ohhh jeugdsentiment!! Ik ga ze denk ik vanmiddag halen en wat leuke patroontjes zoeken

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top