Reclame

Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2

Tekenboek Magische & mythische Chibi’s tekenen review
Reclame

Tekenboek Magische & mythische Chibi’s tekenen review
Een tijdje geleden plaatste ik een artikel over het boek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’. Ik was zo enthousiast dat ik met behulp van het boek nog meer tekeningen heb gemaakt. In dit artikel mijn uitgebreide uitleg hoe ik de nieuwe chibi’s heb getekend, zowel getekend op papier als digitaal.

Magische & mythische Chibi’s tekenen

Het boek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ kocht ik in de lokale boekhandel in de aanbieding, maar het boek is ook te koop bij bol.com. Het boek kost rond de € 17,50.

Meer informatie en mijn eerdere tekeningen die ik maakte met behulp van dit boek vind je in het artikel:
Tekenen: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’

Aan de slag met tekenen

De tekeningen uit het boek kun je natekenen met traditionele tekenspullen: papier, potloden, kleurpotloden, stiften en fineliners. De diverse chibi’s zijn ook leuk om digitaal te tekenen. Ik gebruik hiervoor mijn iPad, Apple Pencil en de app ProCreate. Meer informatie lees dan eens het artikel Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate).

Advertentie

Ook dit keer maakte ik weer tekeningen op papier en digitaal. Ik zal bij elke tekening uitgebreid uitleggen hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Op papier: Kitsine

De Kisune heeft in de uitleg 14 stappen. Ik gebruikte bij het tekenen van de schets: gewoon papier, potlood, gum.
Magische & mythische dieren uitleg voorbeelden
Toen ik tevreden was heb ik de Kisune met potlood overgetrokken op speciaal markerpapier. Dit papier is speciaal voor het inkleuren met alcoholmarkers, maar duurder. Daarom maak ik altijd eerst een schets op gewoon papier, als het dan mislukt verspil ik alleen maar goedkoop papier.

De potloodlijnen heb ik vervolgens overgetrokken met een zwarte fineliner (Stabilo point 88). De Kisune kleurde ik vervolgens in met alcoholmarkers. Ik heb zelf de Promarkers. Meer weten over alcoholmarkers? Lees dan het artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften). De schaduwen maakte ik door met dezelfde kleur nogmaals over het kleurvlak te gaan. Zo bouwde ik de schaduwen op.

Met een witte fineliner maakte ik nog hooglichten op bepaalde plaatsen om nog meer diepte te krijgen. Ook maakte ik in de ogen lichtpuntjes, dan vind ik de ogen meer spreken. Op de achtergrond maakte ik een blauwe cirkel met daarin witte stipjes gemaakt met een witte fineliner.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn: R19, M727, B119 en IG1.
Tekenboek Magische & mythische wezens tekenen review

Op papier: Eenhoorn

Advertentie

De eenhoorn vond ik ook zo schattig. Deze eenhoorn wordt in 17 stappen uitgelegd. De eenhoorn tekende ik op dezelfde manier als de Kitsine van hierboven.
Uitleg stap voor stap tekenen eenhoorn chibis
De kleuren die ik heb gebruikt zijn: Y418, Y417, Y717, O729,R519, M727, C429.
Tekenboek Magische & mythische Chibi’s tekenen eenhoorn

Digitaal: Golem

Golem is een kleine steen met gras en een een bloemetje. Ik vond hem wel schattig. Golem wordt uitgelegd in 8 stappen. Golem tekende ik digitaal, in de app ProCreate met een Apple Pencil.

Op een aparte laag in Procreate maakte ik de schets. Bij mijn schets maakte ik gebruik van de brush ‘6B pencil’.
Tekenboek Chibi’s tekenen uitleg schetsen procreate
De lijnen van mijn schets trok ik in een aparte laag over met de brush ‘Studio pen’. Net zoals ik het boek wordt uitgelegd maakte ik dikke en dunnere lijnen voor een meer dynamische tekening.

Nog voor het inkleuren bedacht ik wat voor achtergrond ik wilde hebben en deze omschreef ik duidelijk in MidJourney. Midjourney is een Artificial Intelligence (AI, kunstmatige intelligentie)-gestuurd programma dat op basis van korte beschrijvingen afbeeldingen genereert. Met dit programma maakte ik de achtergrondafbeelding voor mijn Golem. De afbeelding plaatste ik in Procreate op de achtergrond.

De Golem kleurde ik in met kleuren die in mijn zelfbedachte achtergrond zitten. Zo vormen de achtergrond en de Golem één geheel. De verschillende kleuren zette ik in aparte lagen. Zo kon ik elke kleur achteraf nog aanpassen. Om meer diepte aan te brengen maakte ik nog extra lagen met schaduwen en met hooglichten. In het voorbeeld in het boek staan minder schaduwen en geen hooglichten maar ik vond het mooier om deze wel te maken.

Advertentie

In de ogen maakte ik ook witte twinkelingen. De ogen vond ik een beetje dood in het boek, gewoon een zwart vlak.
Uitleg tekenen in Procreate en midjourney uitleg samenwerken

Teken jij ook graag magische & mythische Chibi’s?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #34: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’
Tekenen #33: Eigen dieren tekenen met het boek ‘Schattige dieren, teken je zo, incl. uitleg #5
Tekenen #32: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk, Deel 2
Tekenen #31: Gratis tekenlessen volgen van Paperfuel (NL)
Tekenen #30: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk
Tekenen #29: Mijn eigen diertjes tekenen, incl. uitleg #4
Tekenen #28: ‘The cute animals shine a light’ online tekencursus van Paperfuel

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

5 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.