Reclame

Tekenen #34: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’

Tekenboek Chibi’s tekenen review
Reclame

Tekenboek Chibi’s tekenen review
Altijd ben ik opzoek naar nieuwe tekenboeken met een stap voor stap uitleg om mijn tekenkunsten te verbeteren. Toen ik aan het snuffelen was bij de lokale boekhandel zag ik het boek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’. In dit artikel vertel ik alles over het boek en laat ik tekeningen zien die ik maakte met behulp van dit boek.

Magische & mythische Chibi’s tekenen

Het boek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ kocht ik in de lokale boekhandel in de aanbieding, maar het boek is ook te koop bij bol.com. Het boek kost rond de € 17,50.

In het boek staan de hoofdstukken:

  • Wat zijn chibi’s?
  • Zo gebruik je dit boek
  • Tekengerei
  • Tips & trucs
  • De chibifamilie, meer dan 60 chibi’s stap voor stap uitgelegd om na te tekenen.

Wat zijn chibi’s?

Chibi’s zijn soort kleine versies van Japanse animefiguren. Meestal hebben ze een groot hoofd op een klein lijf en korte ledematen, grote ogen, handen en voeten worden overdreven voor een cartoon effect.

Tekengereedschap

De tekeningen uit het boek kun je natekenen met traditionele tekenspullen: papier, potloden, kleurpotloden, stiften en fineliners. De diverse chibi’s zijn ook leuk om digitaal te tekenen. Ik gebruik hiervoor mijn iPad, Apple Pencil en de app ProCreate. Meer informatie lees dan eens het artikel Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate).

Aan de slag met tekenen

In het boek staan meer dan 60 chibi’s.

In het boek staan chibi’s in 4 categorieën:

  • Vinnen en vleugels
  • Honden en katten
  • Hoeven en hoorns
  • Op het land en in het water

Digitaal: Aralez

Het leek mij moeilijk kiezen tussen alle chibi’s tot ik Aralez zag, een schattige hond met vleugels. De hond leek ook nog op eens Welsh Corgi dus de keuze was snel gemaakt welke chibi ik als eerste zou gaan tekenen. Aralez wordt uitgelegd in 13 stappen. Aralez tekende ik digitaal, in de app ProCreate met een Apple Pencil.

Bij mijn schets maakte ik gebruik van de brush ‘6B pencil’.
Magische & mythische Chibi’s digitaal tekenen Prcocreate schtes
De lijnen van mijn schets trok ik in een aparte laag over met de brush ‘Studio pen’. Net zoals ik het boek wordt uitgelegd maakte ik dikke en dunnere lijnen voor een meer dynamische tekening.

Met 5 verschillende kleuren in aparte lagen kleurde ik mijn tekening in. Om meer diepte aan te brengen maakte ik nog extra lagen met schaduwen en met hooglichten.

De laatste tijd ben ik mijzelf ook wat meer aan het verdiepen in AI en vooral het programma Midjourney. Midjourney is een Artificial Intelligence (AI, kunstmatige intelligentie)-gestuurd programma dat op basis van korte beschrijvingen afbeeldingen genereert. Deze korte beschrijving bedenk ik dan en voer ik in. Voor mijn achtergrondafbeelding koos ik voor de omschrijving ‘een magische achtergrond in pasteltinten met bloemen op de voorgrond en wolken op de achtergrond’. Met dit programma maakte ik de achtergrond afbeelding voor mijn Aralez. De afbeelding plaatste ik in Procreate op de achtergrond.
Magische & mythische Chibi’s digitaal tekenen Prcocreate uitleg

Op papier: Sfinx

De sfinx heeft in de uitleg 17 stappen. Ik gebruikte bij het tekenen van de schets: gewoon papier, potlood, gum.
Tekenboek Chibi’s tekenen uitleg voorbeelden
Toen ik tevreden was heb ik de sfinx met potlood overgetrokken op speciaal markerpapier. Dit papier is speciaal voor het inkleuren met alcoholmarkers, maar duurder. Daarom maak ik altijd eerst een schets op gewoon papier.

De potloodlijnen heb ik vervolgens overgetrokken met een zwarte fineliner (Stabilo point 88). De sfinx kleurde ik vervolgens in met alcoholmarkers. Ik heb zelf de Promarkers. Meer weten over alcoholmarkers? Lees dan het artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften). De schaduwen maakte ik door met dezelfde kleur nogmaals over het kleurvlak te gaan. Zo bouwde ik de schaduw op.

Met een witte fineliner maakte ik nog hooglichten op bepaalde plaatsen om nog meer diepte te krijgen.

De kleuren die ik heb gebruikt zijn: Y418,Y17, O729, O528, O427, B119, CG5.
Magische & mythische Chibi’s tekenen boek review

Op papier: Pegasus

Naast honden ben ik ook fan van paarden. Dus magische & mythische Chibi’s die op paarden lijken, zijn natuurlijk helemaal leuk om te tekenen. Ik koos voor Pegasus.

Pegasus wordt uitgelegd in het boek met 14 stappen. Pegasus tekende ik op dezelfde manier als de sfinx.
Tekenboek Chibi’s tekenen uitleg schetsen
De kleuren die ik heb gebruikt zijn: CG1, CG2, V735, R19, C429
Pegasus tekenen uitleg boek chibis

Is het boek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ ook iets voor jou?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #33: Eigen dieren tekenen met het boek ‘Schattige dieren, teken je zo, incl. uitleg #5
Tekenen #32: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk, Deel 2
Tekenen #31: Gratis tekenlessen volgen van Paperfuel (NL)
Tekenen #30: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk
Tekenen #29: Mijn eigen diertjes tekenen, incl. uitleg #4
Tekenen #28: ‘The cute animals shine a light’ online tekencursus van Paperfuel
Tekenen #27: Creatieve boek ‘Create this book’

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Heel leuk! Ik kende het woord Chi I niet maar ik vind ze wel heel leuk. Doet een beetje denken aan de schattige diertjes. Leuk dat je de promarkers gebruikt, ben ik ook fan van😀

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL