Reclame

Tekenen #27: Creatieve boek ‘Create this book’

create this book Moriah Elizabeth voorbeelden en inspiratie
Reclame

create this book Moriah Elizabeth voorbeelden en inspiratie
Een paar maanden geleden schreef ik een review over het boek ‘Create this book’. Een boek vol met creatieve opdrachten. In dit artikel laat ik meer pagina’s zien die ik heb gemaakt in dit boek.

Wat is ‘Create this book’?

Het boek ‘Create this book’ staat vol creatieve opdrachten waar je je eigen draai aan kunt geven. Ik kocht het boek ‘Create this book’ op Bol.com voor € 11,89. Wil je meer weten over dit boek en de eerste pagina’s die eerder maakte? Lees dan mijn review:
Review: Creatieve boek ‘Create this book’

Weer aan de slag in mijn ‘Create this book’?

Voor ik weer aan de slag ging maakte ik eerst een lijstje van opdrachten die mij het meeste aanspraken. Uit dat lijstje koos ik de opdrachten die ik hieronder laat zien. Ik vertel er ook bij hoe ik deze opdrachten heb gemaakt.

Opdracht: Create a fantasy home, pagina 73

Zoals je misschien wel weet, vind ik huizen tekenen erg leuk. Op pagina 73 staat een opdracht om je eigen fantasie huis te tekenen. Ik besloot mijn eigen huis te ontwerpen in de stad ‘Verweggistan’. Het huis heb ik eerst geschetst met potlood en daarin ingekleurd met kleurpotloden (Faber Castell).

Advertentie

Het huis bestaat uit meerdere lagen gemaakt met verschillende materialen. Het achterste deel is een observatieruimte. Zo kan ik over mijn land en het stadje ‘Verweggistan’ uitkijken ;-).
Create this book create a fantasy home

Create this book tekenen inspiratie review

Opdracht: Create a pet, pagina 15

Een huisdier bedenken… ik kan mij naast geitjes niks leukers bedenken dan een zachte alpaca. Deze tekende ik dan ook. De alpaca tekende ik met behulp van het boek ‘Schattige diertjes teken je zo!.

Eerst tekende ik een schets met potlood en gum. Deze trok ik over met een zwarte fineliner. De lama kleurde ik in met Action DecoTime Twinmarkers. Let op! Die zijn alcoholstiften en drukken erg door! De achterkant van deze opdracht is leeg, dus dat maakte nu niet uit :-).
Create this book create a pet

Create this book inspiratie voorbeelden

Opdracht: Create an alien, pagina 79

Advertentie

Het werken met Twinmarkers in het creatieve boek vond ik zo leuk dat ik besloot ook bij deze opdracht deze stiften te gebruiken. Om wat inspiratie op te doen bij het creëren van mijn eigen alien, keek ik op Pinterest naar verschillende voorbeelden van aliens en ufo’s. Ik besloot al snel om een lieve alien te maken.

Op de pagina begon ik met een schets. Ik tekende een ufo met een alien, een extra ufo in de verte, raket en verschillende planeten. Toen ik tevreden was kleurde ik mijn schets in met Twinmarkers. Ik besloot om als laatste pas de zwarte lijnen om de alien, ufo en planeten te maken.
Create this book create an alien

boek review Create this book knutselen tekenen

Opdracht: Create a window, pagina 213-215

Dit is eigelijk een opdracht met twee opdrachten. Op pagina 213 moet je een venster maken en op pagina 215 wat je ziet door het venster.

Het venster maken
Toen ik deze opdracht zag moest ik meteen aan de huizen en vensters denken van Carla Kamphuis. Ik besloot op Pinterest een voorbeeld te zoeken en deze als inspiratie te gebruiken. Als eerste maakte ik zoals altijd een schets met potlood. Toen ik tevreden was heb ik alles overgetrokken met een zwarte fineliner (Pigma Micron 01). De tekening heb vervolgens weer ingekleurd met Twinmarkers. De schaduwlijnen maakte ik nog dikker met een zwarte fineliner (Pigma Micron 08). Zo krijgt het venter nog meer diepte.

Advertentie

Het raam knipte ik voorzichtig uit het papier. Achter het raam plakte ik een plastic vel. Zo behoudt de pagina toch zijn stevigheid.

Wat je ziet door het venster
Als je de bladzijde omslaat zie je wat er te zien is in het huis. Ik koos voor een huiskamer met verschillende dieren. Inspiratie voor de dieren haalde ik uit het boek ‘Schattige diertjes teken je zo!‘ van Karin Luttenberg. De tekening maakte ik op dezelfde manier als bij het venster. De witte lijnen op het behang maakte ik met een witte gelpen.
Create this book create a window

Create this book aanrader

Create this book tekenen alcoholmarkers twinmarkers

Opdracht: Create a page with polka dots, pagina 17

Niet elke opdracht hoeft veel tijd te kosten, uitdagend te zijn of veel werk. Voor de pagina koos ik voor een hele makkelijke oplossing. Ik plakte gewoon designpapier (Action DecoTime) op de linkerpagina. Dit deed ik niet alleen omdat het makkelijk was, maar ook verbergt het papier het doordrukken van de Twinmarkers van de opdracht ‘Create a pet’ op pagina 15 :-).
Create this book polka dots

Welke opdracht is jouw favoriet?

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Tekenen #26: Boek Schattige diertjes teken je zo! in kleur, #3
Tekenen #25: Huisportretjes tekenen, gezien op vakantie #8
Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften)
Tekenen #23: Schattige diertjes teken je zo!, verschillende tekenmaterialen
Tekenen #22: Schattige diertjes teken je zo!
Tekenen #21: Digitaal tekenen #5, mijn eigen tekeningen maken, met uitleg
Tekenen #20: Digitaal tekenen #4, mijn eigen tekeningen maken, met uitleg
Tekenen #19: Huisportretjes tekenen, beroemde huizen van TV #7
Tekenen #18: Boek ‘Die Kunst der aquarelle Malerei, Tiere’
Tekenen #17: Verder werken in ‘Het grote CreaChick Doeboek’
Tekenen #16: Kawaii tekenen met verschillende tekenmaterialen #2

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.