Reclame

Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen)

Gratis printable afbeeldingen beren kaarten maken
Reclame

Gratis printable afbeeldingen beren kaarten maken
Wat is er leuker als je kaarten kunt maken met je eigen afbeeldingen? Ik ben niet zo goed in tekenen maar toch wilde ik mijn eigen afbeeldingen maken. Ik ging aan de slag en in dit artikel vind je een gratis printable van het resultaat :-).

Afbeeldingen tekenen

Als eerste moest ik natuurlijk bedenken wat ik wilde tekenen. Ik koos voor beren. Beren zijn altijd leuk. Misschien herken je de beer wel? Ik heb mij namelijk geïnspireerd op Bram de Beer. Bram de Beer is een gratis haakpatroon wat ik zelf heb ontworpen en deze kun je ook vinden op mijn blog: Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon.

Om mijzelf niet te veel druk op te leggen, ging ik eerst een aantal dagen schetsen maken met papier en potlood. Veel beren zijn dan ook gelijk mislukt, maar dat maakte niet uit. Toen ik een paar schetsen had die naar wens waren, heb ik deze digitaal gemaakt. Hiervoor gebruikte ik het programma Illustrator. Elke tekening heb ik digitaal nagetekend. Maar genoeg gekletst tijd voor de onthulling ;-).

Gratis printable met afbeeldingen van Beren

En hier is de gratis printable dan met verschillende beren. Het zijn echte feestberen. Op de printable staan naast de verschillende beren nog vlaggetjes, cadeautjes, cupcakes, strikjes, ballonnen en een taart. De verschillende afbeeldingen kun je natuurlijk gebruiken bij kaarten maken, cadeaulabels maken, in je planner/agenda enzovoort.

Advertentie

Soort papier en printer
Zelf heb ik een laserprinter. De inkt van mijn laserprinter loopt niet uit als ik werk met stiften. De printable heb ik geprint op dikker papier. Ik gebruik Clairefontaine DCP 200g. Dit papier is erg geschikt om met Twinmarkers (Action) te werken waarmee ik de diverse afbeeldingen heb ingekleurd.

Download hier de gratis printable met afbeeldingen van beren
gratis printable afbeeldingen beren zelf inkleuren

BELANGRIJK! 
Deze afbeeldingen mag je gratis gebruiken voor eigen gebruik. Deze Printable kopiëren en/of publiceren op sites en groepen is NIET toegestaan, i.v.m. copyright. Je kunt natuurlijk wel altijd een linkje naar mijn originele gratis printable plaatsen.

IMPORTANT!
You can use this printable for free for your own use. Copying or publishing this Printable on sites and groups is NOT allowed, due to copyright. Of course you can always place a link to my original free printable.

Inspiratie

Natuurlijk ben ik zelf ook gelijk aan de slag gegaan met het maken van kaarten met mijn eigen afbeeldingen. Hieronder zie je een paar voorbeeld kaartjes. Alle afbeeldingen kleurde ik in met Action DecoTime Twinmarkers. Ik maakte 3 verschillende schudkaarten. Heb je nog nooit schudkaarten gemaakt? Lees dan eerste de uitgebreide uitleg in dit artikel op mijn blog: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Advertentie

De gekleurde achtergrondjes maakte ik met Action Liquid watercolor brushmarkers (Maart 2021), maar daarvoor kun je natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar papier met patroontje voor gebruiken of een achtergrond maken met waterverf of aquarelverf.

Verder gebruikte ik bij elke kaart een label met Nederlandse tekst. Deze kun je ook gratis downloaden op mijn blog:
Gratis printable: Deel 1 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels

gratis afbeeldingen om kaarten te maken

gratis printable afbeeldingen kaarten maken

Kaarten maken met gratis afbeelingen van beren

Jouw creaties delen die je hebt gemaakt met deze gratis printable

Advertentie

Ik ben echt super benieuwd wat jij hebt gemaakt met deze gratis printable met verschillende afbeeldingen met beren in thema verjaardag. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of Instagram @NobodyELSeNL. Je kunt mij niet blijer maken :-).

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

32 reacties

 1. Wat zijn je beertjes leuk❣ ik heb ze net ingekleurd, daarbij heb ik ook gebruik gemaakt van de dots twinmarkers. Het truitje van dd beer, kadootjes en de slingers zijn nu voorzien van stippen, zo gezellig! Het uitknippen moet ik nog onder de knie krijgen, maar dat komt vast ook goed! Bedankt voor je gratis printables ⚘

 2. De beren kwamen goed van pas in mijn bullet journal. Jarige dochter en onze trouwdag in januari. Ik heb er een pagina mee vol geplakt. Dankjewel voor de leuke printables.

 3. Vandaag de stickers uitgeprint, dat heb ik gedaan op glimmend fotopapier. Staat heel leuk.
  De beertjes opgeslagen, daar ben ik SUPER blij mee. Dank je wel.

 4. Wat zijn die beertjes prachtig 😻, dankjewel Els om dit te delen, Mag ik je vragen op welk papier je deze print? En hoeveel gram?
  Groetjes, Belinda

 5. Wat knap van je Els,

  dit is erg leuk en schept nieuwe mogelijkheden. Bedankt voor je veelzijdigheid. Je weet me vaak te verassen
  💜🌟💜

  warme groet
  Syta

 6. Wat knap dat je deze zo hebt getekend. Erg mooi hoor! Ik ga er meteen mee aan de slag. Kaarten voor kinderen vind ik altijd de leukste om te maken. Dank je wel voor de printables. Ik kan namelijk niet tekenen😂.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.