Kaarten maken #102: Kaart maken met theekopje & theezakje (Gratis printables)

Uitleg printale kaart met theezakje
Reclame

Uitleg printale kaart met theezakje
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een kaart met een theezakje erin kan maken. In het artikel vind je een gratis printable van het theekopje, maar ook de afbeeldingen die ik gebruik kun je gratis downloaden. Je kunt de kaart dus helemaal namaken :-).

Gratis printables

Download hier de gratis printable van het theekopje
Met de gratis printable van het theekopje kun je twee theekopjes maken. Je ziet op de printable twee achterkantjes van de theekop (die met roze en blauwe vlakjes, later leg ik uit waarvoor), 2x de voorkant van de theekop en 2x een schoteltje. Ook staan er 6 verschillende labels op de printable die je kunt gebruiken op je kaart.
Kaart maken met theekopje theezakje gratis printable

De afbeeldingen van de pinguïns die ik gebruik kun je gratis downloaden op de site van Isabel Christina Stamps. Ik vind ze zo schattig!
Klik hier voor de gratis pinguïn afbeeldingen. onderaan het artikel op haar blog kun je klikken op de afbeelding. Het bericht is van 3 november 2021, FALL/WINTER COFFEE LOVERS HOP & FREEBIE. Deze staat op de homepage van haar blog.
Vind je de afbeeldingen mooi? Kijk dan eens verder op haar blog, want er staan nog meer gratis afbeeldingen maar ook hele mooie digitale stempelsetjes die je bij haar kunt kopen.

Extra benodigdheden:

 • Printer om de gratis printables te printen
 • A4 papier in kleur naar wens voor de basis van het theekopje. Ik koos voor rood
 • Wit papier om de afbeeldingen van de pinguïns uit te printen
 • Pritt
 • Een blanco kaart van 15×15 cm. Ik gebruik een standaard kraftkaart van Action
 • Dubbelzijdige foamtape (minimaal 2mm dik)
 • Schaar
 • Iets om de afbeeldingen mee in te kleuren. Ik gebruik Twinmarkers van Action
 • Theezakje
 • Optioneel: Witte gelpen
 • Optioneel: Extra dingen om de kaart te versieren. Ik gebruik nog extra DecoTime chalk ink, wit papier, stencil met cirkels.

Stap 1: Printables printen

Theekopje
Print de gratis printable van de theekop op ware grootte op dikker papier. Het theezakje moet natuurlijk wel passen straks. Ik gebruikte hiervoor rood papier.

Afbeeldingen van de pinguïns
De pinguïns drukte ik af op wit papier. Het papier wat ik gebruik is Clairefontaine DCP 200g. De Pinter is een laserprinter, zodat ik de afbeeldingen kan inkleuren met Twinmarkers. Inkt van een inkjetprinter kan wel eens uitlopen als deze nat wordt. Mocht dat bij jou gebeuren, dan kun je de afbeeldingen ook bijvoorbeeld inkleuren met potloden.

Stap 2: Het theekopje maken

Advertentie

Knip elk onderdeel van één theekopje netjes uit het papier. Je hebt 1 achterkant, 1 voorkant en een schoteltje nodig. Met een donkerrode Twinmarker maakt ik meer diepte op het theekopje. Met een witte helpen gaf ik wat glans aan het kopje.
Kaart maken met theezakje gratis patroon en uitleg
Plak op de achterkant van het theekopje op de roze delen dubbelzijdige foamtape. Deze moet minimaal 2mm zijn, anders past je theezakje straks niet. Op het deel dat met blauw is aangegeven breng je Pritt aan.
Kaart met thee maken uitleg gratis
Plak nu de voorkant van het theekopje op de achterkant.
gratis printable theekopje thee kaart maken
Als laatste plak je het theekopje op het schoteltje. Hiervoor gebruikte ik Pritt. Het theekopje is klaar.
gratis patroon theekopje theezakje kaarten maken

Stap 3: De kaart verder afmaken

De kaart met theekopje kun je nu afmaken zoals je wilt. Hieronder vertel ik uitgebreid hoe ik mijn kaart heb gemaakt. Alles maakte ik met budget knutselspullen en deze zijn/waren allemaal te koop bij Action :-).

Als eerste maakte ik de achtergrond. Uit wit papier sneed ik een vierkant van 14×14 cm. Op het witte vierkant maakte ik een donkere lucht met sneeuw. Hiervoor gebruikte ik 4 kleuren chalk inkt van DecoTime en een sponsje. De sneeuw maakte ik met witte stempelinkt en een stencil met cirkels. Meer weten over deze stempeltechniek? Kijk dan in dit artikel bij techniek 4: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

Uit wit papier knipte vervolgens met een schaar een grote en kleine heuvel. De grote heuvel plakte ik met Pritt op de kaart en de kleine heuvel plakte ik met foam tape op de grote heuvel.
kaart voor ruimte met theezakje pickwick
Het theekopje plakte ik met Pritt bovenop de grote heuvel. De pinguïns die ik bij stap 1 uitprintte, kleurde ik in met Action Twinmarkers. Toen ik klaar was, knipte ik deze uit het papier. Ik liet een wit randje om de afbeeldingen zitten. Dit vind ik mooier. Met foamtape plakte ik deze pinguïns links en rechts van het theekopje. Ook voegde ik een label toe. Ik koos voor ‘Een dikke knuffel’. Als laatste besloot ik nog wat plakparels op de kaart te plakken.

Heb jij een kaart gemaakt met behulp van dit artikel?

Dit is één idee, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met deze printable. Veel plezier met knutselen. Deel je creaties trouwen gerust op mijn Facebookpagina of tag mij op Instagram @nobodyELSenl. En zoek je nog meer inspiratie? Binnenkort zal ik nog wat extra kaartjes maken die ik heb gemaakt met dit theekopje.
uitleg en gratis patroon kaart met theezakje cadeau

uitleg kaart maken met theezakje

Heb jij wel eens een kaart gemaakt waarin een kleine cadeautje of theezakje zat?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #101: Uitleg extra inspiratie toverkaart makenb v
Kaarten maken #100: Zelf diamond painting kaarten maken
Kaarten maken #99: Uitleg schudkaarten maken met kraaltjes
Kaarten maken #98: Een vlaggetjeskaart maken (incl. gratis printable)
Kaarten maken #97: Kaarten maken met plakparels
Kaarten maken #96: Kerstkaarten met een gestempelde achtergrond
Kaarten maken #95: Kerstkaarten maken met een jaartal

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

13 reacties

 1. Dank je wel Els , voor je leuke thee-kaart en de download van jou en de aangegeven site. Ik heb er nog enkele andere schattige afbeeldingen gevonden.

 2. Hoi Els, als ik op de pinguins klik en ik download ze dan staan er 2 bladvullende pinguins, wat doe ik verkeerd?

 3. Hoi, via facebook ben ik op je blog te recht gekomen. Wat een leuke dingen heb je op je blog staan. Ik werd er helemaal blij van. Vooral je duidelijk uitleg met toegankelijk materiaal inspireert. Het kopjes theekaart staat hier in de planning om te maken. Doegg.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.