Kaarten maken #99: Uitleg schudkaarten maken met kraaltjes

Kaarten maken schudkaart met kralen
Reclame

Kaarten maken schudkaart met kralen
Zoals je misschien wel weet, ben ik fan van het maken van schudkaarten. Steeds probeer ik weer wat nieuws te maken. Vandaag laat ik schudkaarten zien die ik maakte met kleine kraaltjes. Natuurlijk vertel ik per kaart hoe ik deze heb gemaakt en wat ik heb gebruikt.

Uitgebreide uitleg schudkaarten maken met kraaltjes

Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Geen enkel probleem. Op mijn blog staat een uitgebreide uitleg hoe je een schudkaart kunt maken: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

In de uitleg zie je dat ik glitter gebruik om mee te schudden. In dit artikel laat ik verschillende schudkaarten zien waarbij ik de schudkaart heb gevuld met kraaltjes. Weer eens wat anders. Deze kraaltjes zijn erg klein, ongeveer 2 mm. Toch raad ik je aan om twee lagen dubbelzijdige tape te gebruiken als je het venster maakt. Ik heb tape van 2 mm dik (gekocht bij Boekenvoordeel). Dus mijn laag met tape is ongeveer 4 mm hoog. Ik gebruikte deze kraaltjes van Action (merk AVEC), € 4,95. Ideaal om schudkaarten mee te maken door de vele kleurtjes, naast het maken van sieraden natuurlijk waar ze eigenlijk voor bedoelt zijn ;-).

Per kaart zal ik verder vertellen wat ik heb gebruikt. Diverse onderdelen daarvan kun je gratis downloaden op mijn blog of zijn gekocht bij Action. Alle vensters in mijn kaarten maak ik met snijmallen en mijn Love2craft snij- en embossingmachine. Heb je deze nu niet? Geen probleem, je kunt de vensters in de kaarten ook een andere vorm geven en deze knippen en/of snijden uit het papier.
Action rocaillle bead set Avec

Schudkaart 1: Geboortekaartje

Kaart: Roze blanco kaart (Action)
Achtergrond in schudgedeelte: Wit papier met wolken. De wolken maakte ik met stempelinkt. Ken je deze techniek niet? Kijk dan eens bij techniek 3 in dit artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.
Kraaltjes: Roze, paars en wit
Papier met venster: Wit papier met bloemvorm. Gemaakt met een bloemvormige snijmal (Action)
Voorgrond: Beertje met ballon. Dit beertje en ballon heb ik zelf getekend en de printable hiervan kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen). Het beertje en de ballon kleurde ik in met Twinmarkers (Action).

Advertentie

Als laatste plakte ik nog een label op de kaart met de tekst ‘Hoera een meisje’. Dit label kun je ook gratis downladen op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
schudkaart verjaardag uitleg inspiratie

Schudkaart 2: Gewoon een kaartje

Kaart: Lichtgele blanco kaart (Action)
Achtergrond in schudgedeelte: Blauw papier uit een papierblok van DecoTime (Action)
Kraaltjes: Roze, donkerroze, paars, wit en rood
Papier met venster: Wit papier met hartvorm. Gemaakt met een hartvormige snijmal (Action)
Voorgrond: Lintje met hartjes (merk onbekend) waarop ik de afbeeldingen plakte. Afbeeldingen van lekkernijen en sterretjes uit een papierblok van DecoTime (Action).

Als laatste plakte ik nog een label op de kaart met de tekst ‘Speciaal voor jou’. Dit label kun je gratis downladen op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
schudkaart maken decotime action

Schudkaart 3: Felicitatiekaart

Kaart: Lichtgele blanco kaart (Action)
Achtergrond in schudgedeelte: Papier met confetti, uit een blok van Craft Sensations Celebrate Collection (Action)
Kraaltjes: Geel, rood en blauw
Papier met venster: Geel gestreept papier, Craft Sensations Celebrate Collection (Action), met cirkel. Gemaakt met een cirkelvormige snijmal (Action)
Voorgrond: Beertje, cadeautjes en ballon. Dit beertje, cadeautjes en ballon heb ik zelf getekend en de printable hiervan kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Afbeeldingen beren (geschikt voor te knutselen). Deze afbeeldingen kleurde ik in met Twinmarkers (Action).
schudkaart maken met kraaltjes inspiratie

Schudkaart 4: Beterschapskaart

Kaart: Lichtgroze blanco kaart (Action)
Achtergrond in schudgedeelte: Papier met bomenpatroon uit een blok van Craft Sensations Enchanted forest (Action)
Kraaltjes: Rood, oranje, licht oranje en geel
Papier met venster: Ruitjespapier, Craft Sensations Enchanted forest (Action), met cirkel. Gemaakt met een cirkelvormige snijmal (Action)
Voorgrond: Afbeeldingen van egeltje en bloemen komen uit een 3D stansblok van DecoTime (Action).

Als laatste plakte ik nog een label op de kaart met de tekst ‘Van harte beterschap’. Dit label kun je gratis downladen op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
schudkaart maken uitleg action knutselspullen

Heb jij wel eens kraaltjes in een schudkaart gebruikt?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Kaarten maken #98: Een vlaggetjeskaart maken (incl. gratis printable)
Kaarten maken #97: Kaarten maken met plakparels
Kaarten maken #96: Kerstkaarten met een gestempelde achtergrond
Kaarten maken #95: Kerstkaarten maken met een jaartal
Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg
Kaarten maken #93: Action Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2021
Kaarten maken #92: Action DecoTime DIY 3D-stansblokken kerst voor wenskaarten maken
Kaarten maken #91: Uitleg simpele toverkaart maken

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.