Reclame

Kaarten maken #86: 3D scene snijmallen Action (Aug 2021)

Kaarten 3d scene snijmallen action inspiratie
Reclame

Kaarten 3d scene snijmallen action inspiratie
Heb jij de nieuwe 3D scene snijmallen voor kaarten maken al bij de Action gezien? In dit artikel vertel ik alles over de 3D scene snijmallen, hoe je ze gebruikt en laat ik diverse kaarten zien die ik al met deze mallen heb gemaakt. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg. Ik kan je nu al verklappen dat ik fan van deze serie snijmallen ben!

3D scene snijmallen sets

Bij Action verkopen ze nu 3D scene snijmallen sets van het merk AVEC. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

Er zijn 8 verschillende sets. Per set € 2,99. In elke set zitten 3 mallen met daarin soms ook nog kleinere snijmallen. Met deze grote mallen bouw je de kaart op (3D). Je begint met de achtergrond, dan het midden en als laatste de voorste mal. Op de achterkant van de verpakking staat een voorbeeld. Met dit voorbeeld zie je goed welke volgorde je moet gebruiken. Nou ja, moet, je kunt ook tussen de verschillende sets variëren :-). Kijk zelf even wat je leuk vind.
3d scene snijmallen action verpakking

Inspiratie kaarten gemaakt met de 3D scene snijmallen

Hieronder vind je kaarten die ik met de nieuwe 3D scene snijmallen sets heb gemaakt. Met elke set maakte ik één kaart. Ik gebruikte echt alleen de snijmallen uit één set per kaart, geen andere mallen uit andere sets of mallen die ik al in huis had. Daarnaast gebruikte ik wel andere knutselspullen, zoals papier, stempelinkt (gewoon goedkope inkt van Action of AliExpress). Per kaart zal ik vertellen wat ik nog meer heb gebruikt en vertel ik uitgebreid hoe ik deze kaart heb gemaakt.

Let op voordat je begint: In sommige grote snijmallen zitten kleine snijmallen. Deze zitten vast met verbindingsstukjes. Als je die kleine mallen hebt losgemaakt, zorg ervoor dat je de verbindingstukjes van de mallen af haalt. Anders beschadig je C plaat, in mijn geval bij de Love2Craft. Dit gaat makkelijk door het verbindingsstukje vast te pakken met een tangetje en deze eraf te buigen, dan breekt deze zo af. Je hoeft bijna geen kracht te zetten. Doet dit alles natuurlijk rustig en voorzichtig zonder de mal te beschadigen.

3D scene snijmallen set 1: Vogeltje en takken

Deze kaart heb ik gemaakt om te laten zien dat als je de verschillende snijmallen gewoon uitsnijd uit gekleurd papier en op elkaar plakt met Pritt je ook al een erg leuke kaart kunt maken. Je kunt een voorbeeld vinden op elke verpakking die je kunt namaken. Kaarten maken met snijmallen is namelijk erg makkelijk.

Wil je meer je eigen creativiteit kwijt dan de voorbeeldkaarten namaken, kan dat natuurlijk ook. Dat heb ik gedaan. De kaarten die je verder in dit artikel zult zien, kostte iets meer tijd om te maken dan deze eerste kaart. Omdat kaarten maken mijn hobby is, vind ik dit geen enkel probleem :-).
3d scene snijmallen action vogel bladeren

3D scene snijmallen set 2: Huisjes, bomen en auto

Als eerste maakte ik de achtergrond met wolken. Uit lichtblauw papier sneed ik de snijmal met wolken uit. Met twee verschillende blauwe kleuren stempelinkt en een klein rond sponsje maakte ik het kleurverloop in de lucht. Eerst bracht ik de lichte kleur aan en daarna voorzichtige de donkerblauwe kleur. Met het sponsje komt er niet gelijk veel stempelinkt op het papier en kun je de kleuren mooi opbouwen tot een licht kleurverloop. Ik vind dit mooi, want zo heeft de achtergrond net wat meer diepte. Uit wit papier haalde ik nog eens de achtergrond met wolken door de snij- en embossingmachine. Dit keer gebruikte ik alleen de witte wolken, deze passen mooi in de blauw achtergrond. De achtergrond met de witte wolken plakte ik met Pritt op een donkerblauwe kaart.

Tip: Heb je geen stempelinkt in huis? Je kunt bijvoorbeeld ook kleurpotloden en stiften gebruiken om wat kleurverschil te maken.

De snijmal met de huisje sneed ik uit kraftpapier. Met een sponsje en bruine stempelinkt maakte ik de bovenkant van de huisjes donkerder van kleur. De huisje plakte ik met foamtape op de achtergrond met wolken.

Tip: Voor de foamtape gebruik ik vierkante blokje foamtape. Deze vierkantjes knip ik door de midden. Zo zijn ze net zo smal als de rand van de snijmal. Deze vierkante foamtape blokjes zijn ook gewoon te koop bij Action.

De voorgrond met bomen en de auto sneed ik uit groen papier. Ook nu gebruikte ik weer een sponsje en groene stempelinkt om een kleurverloop te maken. Onder de auto plakte ik een stukje zwart papier en met een witte fineliner tekende ik de strepen van de weg. Ook deze ondergrond plakte ik met foamtape op de andere ondergronden.

De losse snijmallen van de bomen en auto gebruikte ik om een vierde 3D laag te maken. Voor nog meer diepte.

Als laatst plakte ik nog wat wolken op de achtergrond van de donkerblauwe kaart en een label met ’Speciaal voor de jarige’. Dit label (en vele anderen) kun je trouwens gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
3d scene snijmallen action set huisje auto bomen

3D scene snijmallen set 3: Zee, boot en ondergaande zon

Als eerste knipte ik een cirkel uit licht oranje papier, dit is de achtergrond. Uit licht geel papier sneed ik de achtergrond snijmal met de zon. Met dezelfde techniek met het sponsje en 2 kleuren stempelinkt als bij kaart 1 maakte ik het kleurverloop in de zon. Ik gebruikte rood en oranje stempelinkt. De zon plakte ik op de licht oranje cirkel. De oranje cirkel met de zon plakte ik vervolgens met Pritt op een licht blauwe kaart.

Tijd om de vuurtoren te maken. Ik zocht de juiste snijmallen erbij en sneed deze uit wit en rood papier. De rode delen plakte ik met pritt op de vuurtoren. De vuurtoren plakte ik met Pritt op de zon. Let goed op waar je deze plakt. De golven van de volgende laag moeten over de onderkant van de vuurtoren vallen. Plak deze dus niet te hoog.

De eerste achtergrondlaag met golven sneed ik uit blauw papier. Met een donkerblauwe stempelinkt maakte ik de bovenkant van de golven iets donkerder. Deze achtergrond plakte ik met foamtape op de kaart.

De snijmal van de boot haalde ik drie keer door de machine, 1x met bruin papier, 1x met wit papier en 1x met rood papier. Als basis gebruikte ik het bruine bootje, daarop plakte ik met Pritt alleen de zeilen van het witte bootje. Van de rode boot gebruikte ik het vlaggetje en de onderkant van de boot. Zo heeft de boot drie kleuren. De boot plakte ik met pritt op de golven.

Daarna gebruikte ik de laatste snijmal met grote golven. Deze sneed ik ook uit blauw papier. Ook hierbij gebruikte ik blauwe stempelinkt om een kleurverloop te maken. Deze plakte ik op de kaart met foamtape. Op de kaart plakte ik verder nog visjes met foamtape. Deze maakte ik met de snijmallen in de set en het kleurverloop maakte ik met oranje stempelinkt. Als allerlaatste plakte ik nog het label ‘speciaal voor jou’ op de kaart. Dit label vind je ook in het artikel: Gratis labels met Nederlandse teksten.
3d scene snijmallen action boot vissen zee vuurtoren

3D scene snijmallen set 4: Roos

Als eerste sneed ik alle drie de grote mallen uit papier. Voor het deel wat bedoelt is voor de achterkant maakte ik met groene inkt de bladeren wat donkerder bij de randjes. Bij het middelste deel (de roos) maakte ik ook de randen wat meer donkerroze. Aan het voorste deel (witte lijnen) deed ik niks. Deze drie onderdelen plakte ik met Pritt op elkaar. De roos plakte ik met foamtape op een lichtgroene kaart en een gestreepte achtergrond.

Met de snijmal van het label en de snijmal met de tekst ‘with love’ maakte ik de kaart af.
3d scene snijmallen action roos bloem

3D scene snijmallen set 5: Ballonnen

Als eerste knipte ik een gele cirkel uit lichtgeel papier. Deze cirkel dient als de achtergrond. Daarna gebruikte ik de snijmal met strepen. Ook hierin maakte ik een verloop met stempelinkt. Hiervoor gebruikte ik de kleuren roze en rood. Deze plakte ik met Pritt op de gele cirkel.

De snijmal met de ballonnen haalde ik twee keer de snij- en embossing machine. Een keertje met groen papier en een keertje met blauw papier. Uit de versie met blauw papier knipte ik de middelste ballon uit. Op de drie ballonnen en de middelste ballon bracht ik weer stempelinkt aan, groen en blauw. Zo lijken de ballonnen iets meer 3D. De ballonnen plakte ik op de gestreepte achtergrond met foamtape.

De snijmal met de banner sneed ik uit licht roze papier en versierde ik met roze en rode stempelinkt. Met een zwarte fineliner schreef ik HOERA op de banner. Deze laag plakte ik met foamtape op de andere lagen. Toen alles af was, plakte ik deze op een lichtgele kaart met Pritt.

Als laatste versierde ik de kaart nog met slingers.
3d scene cutting die action ballonnen verjaardag

3D scene snijmallen set 6: Landschap met bergen en auto met caravan

Uit licht blauw papier knipte ik een cirkel. Dit is de achtergrond. Om de achtergrond een kleurverloop te geven, gebruikte ik weer blauwe stempelinkt en een sponsje.

Tip: Bij deze kaart zou je ook de lucht met sterretjes van set 7 met het hertje kunnen gebruiken als achtergrond.

Uit kraftpapier sneed ik de bergen. Net zoals bij de vorige kaarten bracht ik op de bergen stempelinkt aan met een sponsje. Daarna plakte ik de witte bergtoppen op de bergen met pritt. De bergen plakte ik met Pritt op de lichtblauwe achtergrond. De lichtblauwe achtergrond met bergen plakte ik op een blanco groene kaart.

De middelste mal (die met de twee boompjes) en de mal voor de voorgrond (die met de boog) sneed ik uit donkergroen en groen papier en met stempelinkt in de kleuren groen en donkergroen maakte ik een kleurverloop. Deze ondergronden plakte ik met foamtape op de bergen.

Als laatste maakte ik de voorkant van de kaart met de bomen en natuurlijk de caravan en de auto :-). De snijmal van de caravan gebruikte ik twee maal met wit en lichtblauw papier. Eerst maakte ik de witte basis. Bij de tweede caravan gebruikte ik alleen de onderkant. Zo heeft de caravan twee kleuren, wit en lichtblauw. De deuren en het raam maakte ik lichtgrijs en de band gewoon zwart. Met een zwarte fineliner maakte ik het zwarte randje. De auto maakte ik met lichtblauw, grijs en zwart papier. Dezelfde kleuren als de caravan. De caravan en de auto plakte ik met foamtape op de kaart.

De kaart versierde ik verder nog met wolken, boompjes en een label met ’een fijne verjaardag gewenst’. Dit label (en vele anderen) kun je gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
3d scene snijmallen action caravan bergen bomen auto

3D scene snijmallen set 7: Landschap met kerk en hertje

Uit blauw papier knipte ik een cirkel. Daarop plakte ik met Pritt de sterrenhemel die ik maakte met de eerste snijmal. Daarna haalde ik de snijmal met de kerk door de snij- en embossingmachine. Hiervoor gebruikte ik groen papier. Met groen stempelinkt en een sponsje gaf ik de bomen net een donkerdere kleur. Omdat ik de kerk wit wilde maken, koos ik ervoor om de snijmal met kerk nogmaals te gebruiken maar dan met wit papier. Hieruit knipte ik de kerk. De deur van de kerk deed ik donkerbruin.

De laatste snijmal (met één boom) gebruikte ik ook met groen papier. Als laatste deed ik nog het hertje op de voorgrond. Met foamtape plakte ik deze op de vorige laag.

Het landschap plakte ik daarna met Pritt op een bruine krafpapier kaart. De kaart versierde ik verder met het label ‘Van harte beterschap’. Dit label vind je ook in het artikel: Gratis labels met Nederlandse teksten.
3d scene snijmallen action hert kerk heuvels

3D scene snijmallen set 8: Landschap met bomen en beer of eekhoorn

Als eerste knipte ik een lichtblauwe cirkel uit papier. Daarna pakte ik de eerste snijmal met huisje en boom. Ik sneed deze mal uit donkeroranje papier. Het huisje haalde ik nogmaals door de machine met kraftpapier. Dit alles plakte ik met Pritt op de lichtblauwe cirkel. De lichtblauwe cirkel met het huisje en de boom plakte ik met Pritt op een rode blanco kaart.

De snijmal met één boom gevolgd door de snijmal met de heuvel maakte ik op dezelfde manier. Allebei de mallen sneed ik uit oranje papier en met oranje stempelinkt maakte ik wat meer diepte in de lagen. De lagen maakte ik vervolgens vast met foamtape.

De kaart versierde ik vervolgens met de snijmal van de eekhoorn (je kunt ook kiezen voor een beer, die zit ook in de set) en nog verschillende bomen. De kaart versierde ik als laatste nog met het label ‘Speciaal voor jou’.
3d scene snijmallen action eekhoorn bomen

Welke snijmallen set is jou favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #85: Kaarten maken met strass-steentjes
Kaarten maken #84: Kaart in een doosje maken, inspiratie en uitleg
Kaarten maken #83: Drip kaarten maken
Kaarten maken #82: Inspiratie trapjeskaart maken met gratis printable
Kaarten maken #81: Kaart maken met kleine cadeautjes/snoepjes (incl. gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallen sets in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Reclame

25 reacties

 1. Een leuke blog heb je waar ik veel inspiratie uit haal. 🤗👍
  Een vraagje: de embossingmallen vind ik niet bij Action. Waar zou ik die kunnen kopen.

 2. Wat omschrijf je dit leuk en wat een gave kaarten laat je zien. Ik had al wat voorbij zien komen in blogland en ben als een speer naar de Action gereden, gelukkig vond ik er 2 (bergen en auto+caravan en de bomen+eekhoorn) en van vriendin GerJanne kreeg ik de vuurtoren+boot, helemaal happy! Dank voor alle leuke teksten!!!

 3. Nog niet gezien hier in de Action maar ik ga er zeker een oogje op houden. Het is weer eens iets heel anders.

  Mijn favorieten zijn (en dat komt dan eigenlijk voornamelijk door je gebruikte kleur combinaties):
  – de auto op de weg. Zo leuk dat je op de kaart zelf ook nog enkele extra wolkjes hebt geplakt
  – vuurtoren met zeilboot omdat je er zo’n mooi plaatje van hebt gemaakt en de visjes erbij maken het echt af
  – caravan in de bergen. Die extra naaldbomen en wolkjes maken het geheel zo mooi compleet
  – kerkje met hert omdat ik de kleuren hier zo mooi samen vind passen en het is een leuke afbeelding zo
  – herfst eekhoorn. De kleuren zijn hier echt wauw

 4. Hoi Els,
  via Colien kom ik hier en wat een leuke dingen laat je zien. Morgen ga ik naar Action, meteen maar eens kijken of ze hier ook liggen. Echt de moeite waard! Wordt nog moeilijk kiezen denk ik…en dank je wel voor de printable labels!

 5. Ik ben grote fan van je blog ! Ik word altijd blij van je prachtige kaartjes🤗
  Ik zou graag die Love2craft kopen bij de action, maar ik kijk er al een jaar naar uit en vind ze nergens. Zo jammer😕

 6. De mal met roos heb ik gekocht. Ik kom er helaas niet uit met de kleinste mal. Moet ik die tussen de onderste (grootste) mal en de mal met de roosvorm leggen?

 7. In het weekend de mal met de roos gekocht en vandaag geprobeerd. .helaas kom ik er niet uit. De blaadjes het ik op het achterste deel groen gekleurd. Daarna de roos eropl geplakt en ingekleurd, maar wat doe ik nu met de kleinste (dichte) mal.

 8. Superleuke kaarten heb je gemaakt met deze mallen. Ik heb ze vandaag kunnen scoren in Breda, erg blij mee. En ook met jouw inspirerende voorbeelden, dankjewel!
  grtz Colien

 9. Wat superleuk – deze snijmallen heb ik jammer genoeg nog niet gezien bij de Action hier. Maar ga er naar uitkijken – mijn favoriet zijn die voor Kerst en die van de herfst, maar ze zijn allemaal leuk!

 10. Ik ben blij met jou voorbeelden en tips, zo zie ik beter wat je er mee kan maken. Er is geen favoriet bij want ze zijn allemaal even mooi hihi

 11. Hoi Els, er zijn ook nieuwe papiercraft van de action, zou je ook misschien willen reviewen , ik vind je blog harstikke leuk 🙂

 12. wow heel mooi allemaal, welke papier gebruik je om de snijmal te drukken? ik zie verschillende leuke blauwe kleuren die overlappen ( bij de vogel ). Bedankt

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL