Reclame

Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)

Action Love2Craft snijmallen borduren inspiratie
Reclame

Action Love2Craft snijmallen borduren inspiratie
Ja, eindelijk! Bij Action verkopen ze nu ook snijmallen die speciaal zijn gemaakt om te kunnen borduren in papier. In dit artikel vertel ik over deze snijmallen en laat ik al wat kaartjes zien die ik heb gemaakt met deze mallen. Natuurlijk vertel ik hoe ik deze heb gemaakt.

Snijmallen, borduur mallen

Bij Action verkopen ze nu borduur snijmallen sets van het merk AVEC. Er zijn 8 verschillende sets. Per set € 1,34, geen geld toch! Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action.

Deze snijmallen zijn anders dan je gewend bent. Normaal snij je met een snijmal figuurtjes uit papier en daarmee bouw je een kaart op. Deze mallen zijn speciaal gemaakt zodat je je kaarten kunt borduren. Je borduurt je patroon dus in het papier in plaats van stof. Op de achterkant van elke verpakking staat een borduurpatroon die past bij de mal in de verpakking.
Action snijmallen borduren verpakking review

Inspiratie kaarten maken met borduur snijmallen

Advertentie

Natuurlijk maakte ik al diverse kaartjes om je een indruk te geven wat je met deze snijmallen kunt maken.

Borduur snijmallen: Rand
Naar deze soort mallen was ik het meest benieuwd. Met deze borduurtechniek had ik nog nooit eerder kaarten gemaakt. Van de 8 verschillende borduurmallen sets zijn er twee zoals deze, een rand.

Ik haalde als eerste de snijmal door de snij- en embossingmachine. Op de plek waar de puntje in de mal zitten komen er ook puntje in het papier op je kaart. Deze geven het borduurpatroon aan.

In mijn knutselspullen zocht ik een dunne naald met een scherpe punt en borduurgaren. Ik besloot om eerst de bloemetjes te borduren. Die leken mij het makkelijkste Ik pakte de naald en gebruikte één draad van de 6 draden waaruit borduurgaren bestaat. Na de bloemen maakte ik de kleine blaadjes. Hiervoor gebruikte ik groen borduurgaren.

Als laatste borduurde ik de krullen met donkergroen garen. Bij het borduurpatroon staat bij de krullen 1-7. Dat houdt in dat je begint bij puntje 1 en dan de draad steek in puntje 7.
Action snijmallen borduren uitleg hoe werkt het
Op de foto zie je de tweede steek van 2 naar puntje 8. Zo ga je dan verder, 3-9, 4-10, 5-11 enzovoorts.
Uitleg borduren kaart stiksteek

Advertentie

De kaart versierde ik verder nog met een papiertje met een rozen patroon, een lintje en een label ‘heel veel sterkte’. Dit label (en vele anderen) kun je trouwens gratis downloaden op mijn blog: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action snijmallen borduren werkbeschrijving uitleg
Action borduur snijmallen love2craft detail

Borduur snijmal: Hoek
Van de 8 verschillende borduurmallen sets bij Action zijn er twee zoals deze met hoeken om te borduren. In elke set zitten twee verschillende hoeken. De hoek met de vlinder sprak mij het meeste aan. Dus ik besloot daarmee een kaart te maken. De andere mallen kun je op dezelfde manier gebruiken als ik met de vlinder heb gedaan, maar je zou bijvoorbeeld ook maar twee hoeken kunnen doen of verschillende hoeken op één kaart kunnen gebruiken.

Ik koos een blanco kraftkaart. De mal maakte ik met washi tape vast aan een hoek en haalde ik door de snij- en embosssingmachine. Dit herhaalde ik nog 3x zodat er in elke hoek een borduurpatroon zat. Met vier verschillende kleuren borduurgaren en een dunne naald ging ik aan de slag. Ik volgde het patroon op de achterkant van de verpakking.
Action snijmallen borduren rand ideeen

Action snijmallen borduren detail

Borduur snijmal: Kruissteek
Van de 8 verschillende borduur snijmallen zijn er 4 mallen voor het borduren met een kruissteek: een rondje, ovaal, cadeaulabel en een boekenlegger. Ik koos ervoor om de boekenlegger te maken. Deze kun je natuurlijk ook op een kaart verwerken :-).

Advertentie

Op de achterkant van de verpakking staat een patroon, maar ik koos ervoor om zelf een patroon te maken. Ik koos voor een grafisch patroon met 4 verschillende kleuren. De gaatjes in de mal zijn best groot dus ik koos voor 3 draden uit borduurgaren met 6 draden.
Action snijmallen borduren cadeaulabel

Action snijmallen borduren cadeaulabel borduurpatroon

Welke borduurmal vind jij het mooist?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #109: Kaarten maken met stempelset Action
Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
Kaarten maken #107: Werken met Vellum papier
Kaarten maken #106: Inspiratie vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #105: Nieuwe snijmallen kaders Action (Jan 2022)
Kaarten maken #104: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA)
Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

De snijmallen sets in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

34 reacties

 1. Mooie kaarten zeg!!
  Halen jullie de, “lege” kaartjes waar je het garen omheen kan winden en mooi op kunt bergen, ook bij de Action?

  Oh en een tip… Voeg een extra shim,
  (ik gebruik hiervoor een gelamineerd stukje cardstock) bij de volgorde van de platen en plaat de hele sandwich, met de snijplaat bvenop. Dus de kant waar je alleen het papier ziet zitten. Dit wil ook wel helpen. En ook “wax paper” is een goed vriend bij gedetailleerde stansen. Ik haal het hier, want ik heb het bij de Action nog niet gezien.
  https://www.scrapbookdepot.nl/catalog/product_info.php/products_id/11150

 2. Als je een mal hebt waar kleine puntjes of figuurtjes inzitten helpt het vaak om een stukje tissue papier of bakpapier te leggen op het papier dat je gaat uit stansen. Doordat er wat meer druk ontstaat als je het door de machine draait wil dit vaak helpen.

 3. Ik vind ze allemaal erg leuk, echter met de boekenlegger kruissteekmal heb ik moeite, ik krijg de gaatjes niet mooi uit het papier. iemand een tip?

 4. Wat een prachtige voorbeelden! Het borduursel op kraft… Wauw! Ik heb alleen de mallen met het “stramien” meegenomen, maar nu ga ik zeker de andere ook nog halen 😄

 5. Dank voor je reactie! De labelmal lukte idd beter dan de ovale. Nog maar weer eens proberen. Ik zal je tip met de snijmat ook gebruiken, mijn plaat is ook aardig krom, misschien ligt het daar aan…..

 6. Zelfde probleem hier! Ik heb de label mal. En bijkomend, toen ik de mal uit de verpakking haalde zat die heel erg vast op de kaart en bij het losmaken is er een verbindings stukje van het raster afgebroken. Of is het de bedoeling om het raster voor de gaatjes helemaal los te maken van de mal voor het label. Snap niet goed waarom dat er maar met 4 kleine stukjes aan mekaar vastzit.

  1. Ik heb alleen de label mal, maar bij mij bleven er soms ook een paar gaatjes zitten. Heel irritant. Dus helaas geen tip. Bij mij was het wel niet zo erg. Ik heb er gewoon met een naald door heen geprikt. Het papier ging wel goed uit de mal bij mij.

 7. Heel mooi! 3 winkels af geweest, maar ik heb ze! Om te borduren in kruissteek. Ik heb hetzelfde apparaat van de action, maar het lukt me nog niet om ze goed ‘uit te drukken’. De gaatjes blijven dicht. Heb jij misschien tips? Alvast bedankt!

  1. Sorry geen tips. Bij mij gebeurde dat helaas ook bij sommige gaatjes. Ik heb gewoon met een naald daar door heen geprikt.

 8. Altijd veel kaarten geborduurd en zelf de gaatjes erin geprikt (een flink karweitje). Ik heb de randmal gekocht omdat ik die wel erg mooi vind. Borduurgaren heb ik nog genoeg dus ik ben benieuwd hoe deze gaat worden

 9. Geweldig, ik kon haast niet kiezen. Ik heb er eentje mee genomen, maar ben bang dat ik morgen weer naar de Action ga 😂

 10. Hallo Els, vanmorgen vroeg die mallen gezien en vanmiddag zat ik bij Action. Geweldig! Waarom met washitape? Hoe ziet dit eruit?😍

  1. De washi tape gebruik ik zodat de mal niet schuift als ik deze door het apparaat haal :-). Zo blijft de mal netjes in de hoek zitten.

 11. Vanochtend gelijk gekocht. zijn erg leuk.
  Even een vraagje. Hoe heb je de achterkant afgewerkt?
  Ik geniet van jou voorbeelden en duidelijke uitleg.
  Bedankt.

 12. Beste Els. Als je in plaats van splijtgaren rayon garen gebruikt krijgt het borduurwerk een zachte , satijn-achtige glans. Wordt het allemaal nog Mooier

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.