Kaarten maken #110: Borduur snijmallen Action (Maart 2022)

34 Responses

 1. Annie schreef:

  Ik heb ze ook , heel handig , ik prik sommige gaatjes nog door met een Pergamanopen

 2. Paulien schreef:

  Mooie kaarten zeg!!
  Halen jullie de, “lege” kaartjes waar je het garen omheen kan winden en mooi op kunt bergen, ook bij de Action?

  Oh en een tip… Voeg een extra shim,
  (ik gebruik hiervoor een gelamineerd stukje cardstock) bij de volgorde van de platen en plaat de hele sandwich, met de snijplaat bvenop. Dus de kant waar je alleen het papier ziet zitten. Dit wil ook wel helpen. En ook “wax paper” is een goed vriend bij gedetailleerde stansen. Ik haal het hier, want ik heb het bij de Action nog niet gezien.
  https://www.scrapbookdepot.nl/catalog/product_info.php/products_id/11150

 3. Zengerink Marianne schreef:

  https://www.amazon.com/Sizzix-660513-Accessory-Brush-Wafer-Thin/dp/B00R50F9H2/ref=sr_1_5?crid=2OYV0AUTBONCA&keywords=paint+brush+die+cuts&qid=1649897694&s=arts-crafts&sprefix=die+brush%2Carts-crafts%2C113&sr=1-5 Ik gebruik dit borsteltje. Daar haal je snel het overbodige papier weg, zodat het gaatje vrij komt. Werkt goed bij mij. Groetjes Marianne.

 4. Elly schreef:

  Als je een mal hebt waar kleine puntjes of figuurtjes inzitten helpt het vaak om een stukje tissue papier of bakpapier te leggen op het papier dat je gaat uit stansen. Doordat er wat meer druk ontstaat als je het door de machine draait wil dit vaak helpen.

 5. Ilona schreef:

  Doen jullie aan de achterkant van het geborduurde deel gewoon papier overheen plakken of hebben jullie andere tips?

 6. giela moricz schreef:

  In de mal blijft geen papier zitten, maar de gaatjes doorprikken gaat ook erg moeilijk. Jammer

 7. Giele Moricz schreef:

  Ik vind ze allemaal erg leuk, echter met de boekenlegger kruissteekmal heb ik moeite, ik krijg de gaatjes niet mooi uit het papier. iemand een tip?

 8. Anneke schreef:

  Wat een prachtige voorbeelden! Het borduursel op kraft… Wauw! Ik heb alleen de mallen met het “stramien” meegenomen, maar nu ga ik zeker de andere ook nog halen 😄

 9. Annebeth schreef:

  Dank voor je reactie! De labelmal lukte idd beter dan de ovale. Nog maar weer eens proberen. Ik zal je tip met de snijmat ook gebruiken, mijn plaat is ook aardig krom, misschien ligt het daar aan…..

 10. Van Genechten Marleen schreef:

  Zelfde probleem hier! Ik heb de label mal. En bijkomend, toen ik de mal uit de verpakking haalde zat die heel erg vast op de kaart en bij het losmaken is er een verbindings stukje van het raster afgebroken. Of is het de bedoeling om het raster voor de gaatjes helemaal los te maken van de mal voor het label. Snap niet goed waarom dat er maar met 4 kleine stukjes aan mekaar vastzit.

  • Els schreef:

   Ik heb alleen de label mal, maar bij mij bleven er soms ook een paar gaatjes zitten. Heel irritant. Dus helaas geen tip. Bij mij was het wel niet zo erg. Ik heb er gewoon met een naald door heen geprikt. Het papier ging wel goed uit de mal bij mij.

 11. Annebeth schreef:

  Heel mooi! 3 winkels af geweest, maar ik heb ze! Om te borduren in kruissteek. Ik heb hetzelfde apparaat van de action, maar het lukt me nog niet om ze goed ‘uit te drukken’. De gaatjes blijven dicht. Heb jij misschien tips? Alvast bedankt!

  • Els schreef:

   Sorry geen tips. Bij mij gebeurde dat helaas ook bij sommige gaatjes. Ik heb gewoon met een naald daar door heen geprikt.

 12. Fanny Nanning-Gerrits schreef:

  Altijd veel kaarten geborduurd en zelf de gaatjes erin geprikt (een flink karweitje). Ik heb de randmal gekocht omdat ik die wel erg mooi vind. Borduurgaren heb ik nog genoeg dus ik ben benieuwd hoe deze gaat worden

 13. Els schreef:

  Geweldig, ik kon haast niet kiezen. Ik heb er eentje mee genomen, maar ben bang dat ik morgen weer naar de Action ga 😂

 14. Els schreef:

  Hallo Els, vanmorgen vroeg die mallen gezien en vanmiddag zat ik bij Action. Geweldig! Waarom met washitape? Hoe ziet dit eruit?😍

  • Els schreef:

   De washi tape gebruik ik zodat de mal niet schuift als ik deze door het apparaat haal :-). Zo blijft de mal netjes in de hoek zitten.

 15. Joke Hijmans schreef:

  Vanochtend gelijk gekocht. zijn erg leuk.
  Even een vraagje. Hoe heb je de achterkant afgewerkt?
  Ik geniet van jou voorbeelden en duidelijke uitleg.
  Bedankt.

 16. Petra schreef:

  Wat een apart en mooi effect geeft dit, en het ziet er allemaal zo netjes uit👏

 17. Eljo schreef:

  Beste Els. Als je in plaats van splijtgaren rayon garen gebruikt krijgt het borduurwerk een zachte , satijn-achtige glans. Wordt het allemaal nog Mooier

 18. Els schreef:

  Knap gedaan Els.
  De kleine hoekmalletjes heb ik niet gekoch maar jij maakt er wel een prachtig mooie kaart mee.

 19. lifestylemommys schreef:

  De stencil met de vlinders vind ik wel heel erg gaaf 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.