Reclame

Kaarten maken #105: Nieuwe snijmallen kaders Action (Jan 2022)

Kaarten maken Action love2craft snijmallen kaders
Reclame

Kaarten maken Action love2craft snijmallen kaders
Bij Action blijven maar nieuwe snijmallen komen. Super leuk natuurlijk! In de winkel liggen nu weer nieuwe kader snijmallen. In dit artikel maak ik met elke set één kaart. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg en vertel ik wat ik nog verder heb gebruikt.

Action snijmallen Love2Craft kaders

Per setje kosten deze mallen van het merk Love2Craft Avec, € 2,99. Deze snijmallen gebruik je in combinatie met een snij- en embossingmachine. Ik heb zelf de Love2Craft. Deze is ook van Action. In dit artikel laat ik 8 kaarten zien die ik heb gemaakt met deze 8 nieuwe setjes met snijmallen. Natuurlijk met een uitgebreide uitleg zodat jij ze ook kan maken.

Bij deze kaarten gebruik ik ook andere snijmallen en knutselmateriaal. Snijmallen om kaders mee te maken, zijn namelijk echt basis snijmallen. Je hebt nog andere knutselspullen nodig om een kaart af te maken. Heb je deze knutselspullen niet precies zo in huis als ik heb gebruikt? Je kunt deze makkelijk vervangen voor andere artikelen met een ander design en deze kaarten gebruiken als inspiratie.

Snijmallenset 1: Ballonnen
Als basis gebruikte ik een gele kaart van 13×13 cm. Uit wit papier sneed ik een vlak van 12 x 12 cm. Met een snijmal van een ballon maakte ik in het witte vlak een schudkaart. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Bekijk dan eens dit artikel met uitleg: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt.

Advertentie

De kaart versierde ik verder nog met kleinere ballonnen. Slingers en een label met ‘Hoera’. Het papier komt uit het papierblok ‘Celebrate Collection’ van Craft sensaties (Action). Het label kun je gratis downloaden op mijn blog in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.

Snijmallenset 2: Hartje
De snijmal van het hart haalde ik 3 keer door de snijmachine heen met 3 verschillende kleuren papier, wit, roze en blauw met stippen. Het witte kader van het hart plakte ik eerst op de kaart en deze vulde ik met het roze en blauwe papier. Let op! Bewaar de andere onderdelen daarmee kan je ook nog 2 andere harten maken.

Op de voorgrond plakte ik een afdruk van een clear stamp van een olifant (Merk MFT) ingekleurd met Twinmarkers. Als laatste plakte ik nog een label op de kaart met de tekst ‘Dikke knuffel voor jou’. Deze kun je ook gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action kader snijmalen hartvorm

Snijmallenset 3: Vierkant met pijltjes
De mal kun je heel leuk als achtergrond gebruiken. Ik besloot er alleen iets anders mee te doen. Met de snijmal sneed ik het vierkant met de pijltjes uit papier. Het uitgesneden vierkant met pijltjes plakte ik niet op de kaart. Het vierkant met pijltje hield ik op een wit vel papier en met stempelinkt en een sponsje kleurde ik de vakjes je in. Ik gebruikte de uitgesneden vorm als mal. Meer weten over deze techniek? Kijk dan eens in het artikel bij techniek 4: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

De kaart versierde ik verder met kant-en-klare afbeeldingen uit een papierblok van DecoTime en plakparels. Ook bij deze kaart kon een label niet ontbreken, ik koos voor ‘Special voor jou’.
Action kader snijmalen stencil mal pijlen

Advertentie

Snijmallenset 4: Kader met bloemetjes
Deze mal vind ik zo leuk. Gelijk had ik inspiratie wat ik hier mee wilde maken. Uit wit papier sneed ik met mijn Love2Craft het kader met bloemen. Uit blauw papier sneed ik een vierkant wat achter het kader past.

Met een snijmallen set met bloemen, takken en bladeren (Kaarten maken #90: Nieuwe A6 snijmallen Action (Sept 2021)) maakte ik de onderdelen voor de versiering van de kaart. De bladeren en takjes plakte ik op het blauw vierkant. Het blauw vierkant plakte ik daarna achter het kader.

Op de bloemen deed ik alleen lijm in het midden (het hart van de bloem). Doordat ik alleen lijm aanbracht in het midden van de bloem, kon ik de bladeren van de bloemen omhoog vouwen voor meer 3D effect. Zo komen de bloemen echt uit de kaart.
Action kader snijmalen bloemen rand

Snijmallenset 5: Banners
Op een roze kaart plakte ik een stukje blauw papier met bolletjes. Daarop plakte ik een banner met een schudkaart gedeelte. Deze is gemaakt met hetzelfde principe als in de uitleg: DIY #88: Uitleg schudcadeaukaartjes maken (Shaker tags), incl. gratis printable. Alleen gebruikte ik de snijmallen van de banners om het schudkaart gedeelte te maken en niet de gratis printable in dat artikel. Mijn banner is ook gelijk een stukje groter. De kaart versierde ik verder met stempels van Action (Craft Sensations). Deze kleurde ik in met Twinmarkers.
Action kader snijmalen banner

Snijmallenset 6: Vierkant kader met vakjes
Van dit soort mallen kun je nooit genoeg hebben. Ik vind van die vakjes mallen zo leuk! Op een groene kaart plakte ik een vel papier met een kleurverloop van blauw naar geel (Boekenvoordeel) net iets kleiner dan de kaart. Hierop plakte ik het witte kader wat ik maakte met de snijmal. De kaart versierde ik verder met stempels van Hello Bluebird die ik inkleurde met Twinmarkers. Al laatste voegde ik weer een label toe, ‘Hiep hiep hoera’. Deze kun je ook gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action kader snijmalen vierkant

Advertentie

Snijmallenset 7: Vierkante kaders met sierranden
Met de snijmallen uit deze set maakte ik een kader voor de achtergrond. Op de voorgrond plakte ik een vlinder (Stempel van DecoTime Action) ingekleurd met Twinmarkers. Ik plakte alleen het midden van de vlinder vast zodat ik de vleugel kon vouwen naar boven. Dit geeft een extra 3D effect.

De kaart versierde ik verder met strass steentjes en een label met de tekst ‘Van harte beterschap’. Deze kun je ook gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action kader snijmalen lijstjes

Snijmallenset 8: tekstballonnen
Hoe leuk zijn tekstballonnen kaders? In deze set zitten 4 tekstballonnen in de vorm van een cirkel, hart, wolk en ster. Ik gebruikte de stervorm voor op mijn kaart. Verder gebruikte ik een zebra (Stempel van DecoTime Action) ingekleurd met Twinmarkers, op de achtergrond papier met witte confetti en voor op de tekstballon een stempel met ‘happy birthday’. Action kader snijmalen tekstballonnen

Welke snijmallenset is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #104: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA)
Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #102: Kaart maken met theekopje & theezakje (Gratis printables)
Kaarten maken #101: Uitleg extra inspiratie toverkaart maken
Kaarten maken #100: Zelf diamond painting kaarten maken
Kaarten maken #99: Uitleg schudkaarten maken met kraaltjes
Kaarten maken #98: Een vlaggetjeskaart maken (incl. gratis printable)

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

Advertentie

De snijmallen sets in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Reclame

15 reacties

  1. Vind dat je het toch goed doet dat inkleuren met de twinmarkers, ziet er professioneel uit! Door jou krijg ik altijd inspiratie om iets nieuws te maken. Heb je tips over hoe je de snijmallen opbergt? Heb er nu zo veel… of hoe jij je hobbyruimte indeeld, zou mij erg helpen 🙂

  2. was geen kritiek je doet het fasntistisch…. ik heb alleen geen laser printer en vond label volgens mij door mij papier.te mat…. met foto papier vond ik mooier en steviger.

  3. ik heb voor je nagekeken. je kan speciale foto papier kopen voor laser printer. bv hierhttps://www.123inkt.nl/Papier-en-etiketten/Fotopapier-voor-laserprinters-p12479.html

  4. Eindelijk iets wat ik ook hebt. Bedankt voor goede tips!!!eens heb ik je verteld dat ik je gratis teksten op foto papier uitprint. heb je het al geprobeerd? is zoveel mooier! gr Kati

    1. Ja, dat weet ik nog :-). Nog niet geprobeerd. Ik heb een laserprinter en helaas geen inktjet. Laser wordt te heet dacht ik voor fotopapier.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.