Reclame

Kaarten maken #109: Kaarten maken met stempelset Action

kaarten maken stempels Action crraft sensations dieren
Reclame

kaarten maken stempels Action crraft sensations dieren
In dit artikel laat ik verschillende kaarten zien die ik maakte met één stempelset van Action. Hiermee wil ik laten zien dat je met een beperkt aantal stempels toch hele gevarieerde kaarten kan maken. Natuurlijk leg ik per kaart uit hoe ik deze heb gemaakt.

Kaarten maken met één stempelset met dieren

In dit artikel gebruik ik een stempelset die ik kocht bij Action voor € 0,79 (eind februari 2022). Deze set met allemaal verschillende dieren is van het merk Craft Sensations. Maar je kunt de kaarten natuurlijk ook namaken met andere stempels.

Verder gebruik ik voor deze kaarten nog andere knutselspullen (allemaal van Action). Per kaart zal ik uitleggen wat ik heb gebruikt en hoe ik de kaart heb gemaakt. Vaak vind je bij de uitleg ook nog een gratis printable van de basis van een kaart en gratis Nederlandse labels.
stempels action merk craft sensations

Kaart 1: Kaart met cadeaulabels

De basis van deze kaart is een standaard A6 kaart van Action. Hierop plakte ik een papier met een ruitjes patroon (DecoTime papierblok). Met een zwarte fineliner maakte ik een randje met streepjes.

Advertentie

Met een snijmal (Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021) ) en mijn Love2Craft maakte ik twee cadeaulabels, een roze en een wit label. Heb je nu geen snijmachine, geen probleem. Je kunt een cadeaulabel natuurlijk ook makkelijk zelf knippen. Op het witte cadeaulabel stempelde ik een kat. Met een roze lintje maakte ik de labels aan elkaar. Met pritt plakte ik de labels op de kaart.

Op wit papier stempelde ik nog het tekstballonnetje met het visje. Deze knipte ik uit en plakte ik met foam tape op de kaart. De kaart maakte ik verder af met het label ‘Een fijne verjaardag gewenst’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
knutselspullen Action kaarten maken uitleg ideeen

Kaart 2: Kaart in een doosje

De kaart lijkt ingewikkeld maar is het eigenlijk helemaal niet :-). Van deze kaart heb ik namelijk een artikel gemaakt met een gratis printable van de basis en een uitgebreide uitleg. Deze vind je hier: Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable).

Bij de deze kaart gebruikte ik naast de stempels ook nog papier uit het papierblok ‘Retro Vibes’ van Craft Sensations,(Action) en een label ‘Hoera een jongen’. Ook deze kun je weer gratis downloaden: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaart in doos stempels achtion craft sensations

Kaart 3: Trapjeskaart

Heb je al wel eens een trapjeskaart gemaakt? Deze kaart is super leuk te maken en kan ook nog eens gewoon in een envelop. De complete uitleg en gratis printable (dus je hoeft niks zelf uit te tekenen) vind je in dit artikel: Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable.

Advertentie

Om de kaart te versieren gebruikte ik alleen een papierblok van Craft Sensations ‘Celebrate collection’ (Action) en een label met ‘Weer een jaartje ouder’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten stempels craft sensations action

Kaart 4: Vierkante kaart met kader

De basis van deze kaart is een blanco gele kaart (13×13 cm). Met een snijmal van een vierkant met bogen (Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021) ) en mijn snijmachine Love2Craft maakte ik een kader. Een soortgelijk makkelijker kader kun je natuurlijk ook maken met een stanleymes en liniaal. Achter de vensters van het kader plakte ik de stempels en papier uit het papierblok ‘Retro Vibes’ van Craft Sensations, Action. Het kader plakte ik met foam tape op de kaart.
Kaarten maken met stempels action

Kaart 5: Uitvouwbare kaart

De uitleg en gratis printable van deze kaart kun je vinden in het artikel: Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable). Bij deze kaart gebruikte ik verder papier uit het papierblok ‘Retro Vibes’ van Craft Sensations en een label ‘Speciaal voor de jarige’. Ook deze kun je weer gratis downloaden: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels. Je kunt wel merken dat ik echt fan ben van het papierblok ‘Retro Vibes’.
uitvouwbare kaart action stempelset craft sensations

Kaart 6: De restjes kaart

Deze kaart maakte ik met alleen restjes papier die ik overhad bij het maken van de eerste 5 kaarten. Ik gebruikte nog extra een label met de tekst ‘Een dikke knuffel’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaarten maken met restjes knutselspullen action

Gebruik jij graag stempels van Action?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #108: Uitvouwbare kaart maken (Gratis Printable)
Kaarten maken #107: Werken met Vellum papier
Kaarten maken #106: Inspiratie vierkante vouwkaart maken
Kaarten maken #105: Nieuwe snijmallen kaders Action (Jan 2022)
Kaarten maken #104: Kaarten met speelkaarten maken (HEMA)
Kaarten maken #103: 3D kijkdoos kaart maken (incl. Gratis printable)
Kaarten maken #102: Kaart maken met theekopje & theezakje (Gratis printables)
Kaarten maken #101: Uitleg extra inspiratie toverkaart maken

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.