Kaarten maken #100: Zelf diamond painting kaarten maken

Kaarten zelf maken diamond painting uitleg
Reclame

Kaarten zelf maken diamond painting uitleg
Als ik een diamond painting maak, hou ik vaak steentjes over. Een hele tijd heb ik daar niks mee gedaan, tot een vriendin zei: ‘kun je ze niet gebruiken om kaarten te maken?’. En zo ontstond dit artikel. In dit artikel leg ik op 3 manieren uit hoe ik mijn overgebleven steentjes heb gebruikt om kaarten te maken.

Diamond painting kaart maken met dubbelzijdige tape

Deze manier is niet alleen super makkelijk maar ook erg leuk om te doen.

Op een blanco kaart plak je een strook dubbelzijdige tape. Ik gebruik gewoon die van de Action. Deze tape ga je beplakken met de steentjes die je over hebt.
Kaart diamond painting zelf maken dubbelzijdige tape
Er passen precies 4 rijen steentjes op deze dubbelzijdige tape. Probeer de steentjes zo netjes mogelijk tegen elkaar aan te plakken.
Kaart maken met diamond painting steentjes
Ik besloot daarna nog een rij te maken.
Kaart diamond painting steentjes overblijven
De kaart versierde ik verder met stemels van dieren en bladeren (Merk HelloBluebird) ingekleurd met Twinmarkers en een label met ‘Hier hiep Hoera’. Deze kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
diamond painting kaart dubbelzijdige tape

Diamond painting kaart maken met de snijmallen

Heb je een snij-embossingmachine (ik heb een Love2Craft) en veel snijmallen? Dan kun je deze machine en mallen ook gebruiken om diamond painting kaarten te maken.

Kies een leuke mal uit. Mijn mal heb ik ooit gekocht bij Action. Knip uit papier een vlak wat net zo groot is als deze mal. Beplakt het papier met dubbelzijdige tape.
Kaart diamond painting snijmallen
Leg hierop de mal en haal de mal met papier met dubbelzijdige tape door de machine.
Kaarten zelf maken diamond painting snijmallen
De uitgesneden vorm plakte ik met lijm op de kaart. Daarna haalde ik de beschermlaag van de dubbelzijdige tape.
Kaart diamond painting snijmallen gebruiken
De bloemvorm plakte ik vol met groen, gele, oranje en roze steentjes. Probeer de steentje iets uit te meten, door ze soms heel strak tegen elkaar aan te doen en soms wat ruimte er tussen laten zodat je mooi uitkomt.
diamond painting kaart zelf maken
De kaart versierde ik verder alleen nog met een olifantje (stempel merk MFT). De kaart vond ik al kleurrijk genoeg :-).
Kaart diamond painting gemaakt met snijmallen

Een schudkaart maken met diamond painting steentjes

Advertentie

Heb je geen zin om steentjes te plakken dan kun je er ook voor kiezen om de steentje te gebruiken in een schudkaart. Heb je nog nooit een schudkaart gemaakt? Lees dan de uitgebreide uitleg: Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt. In plaats van pailletjes en glitter gebruikte ik dit keer de diamond painting steentjes.

Bij de kaart gebruikte ik verder nog stempels met dieren (Merk Hello Bluebird). Deze zijn ingekleurd met Twinmarkers. Rechtsboven in de hoek heb ik een label gepakt met ‘Hoera een jongen’ met daaronder een lintje. Ook dit label kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Kaart diamond painting schudkaart

Welke manier van diamond paint kaarten maken vind je het leukste?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #99: Uitleg schudkaarten maken met kraaltjes
Kaarten maken #98: Een vlaggetjeskaart maken (incl. gratis printable)
Kaarten maken #97: Kaarten maken met plakparels
Kaarten maken #96: Kerstkaarten met een gestempelde achtergrond
Kaarten maken #95: Kerstkaarten maken met een jaartal
Kaarten maken #94: Verschillende soorten kerstkaarten maken, inclusief uitleg
Kaarten maken #93: Action Kerstkaarten maken met luxe papierblok DecoTime 2021

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Leuk gemaakt, Els. Die met het olifantje is mooi. Snijmallen zijn mijn favoriet en op deze manier ook weer een hele leuke toepassing.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.