Knutselen: The imaginary world of… #2

Boek Imaginary world keri smith
Reclame

Boek Imaginary world keri smith
Ruim een jaar geleden maakte ik al eens een artikel over het boek “The imaginary world of…” van Keri Smith. Eerlijk is eerlijk daarna heb ik met het boek niet zoveel meer mee gedaan. In het boek staan creatieve opdrachten waarmee je je eigen wereld kunt vormgeven. Laatst vond ik het boek weer terug en heb ik toch weer een aantal pagina’s gemaakt. Want ik blijf fan van het boek :-). Vandaag laat ik mijn vooruitgang zien die ik maakte met mijn eigen wereld.

Creatieve opdrachten

Nu denk je misschien wat houden creatieve opdrachten in? Eigenlijk is dit boek meer een doeboek. Op elke twee pagina’s staat een soort van opdracht/vraagstuk, bijvoorbeeld “maak portretten van belangrijke inwoners” of “Creëer je eigen huis”. Deze opdrachten kun je dan invullen zoals je wilt. Je kunt denken aan schrijven, tekenen, schilderen, knippen en plakken enzovoorts. Ik teken en plak graag. Schrijven vind ik minder leuk, dus daar kies ik dan vaak niet voor.

Plattegrond

Laat ik beginnen met de plattegrond. Aan het begin van het boek vind je een lege plattegrond van je wereld. Deze vult zich steeds meer naar mate je diverse creatieve opdrachten doet. Dit was mijn plattegrond vorig jaar:
plattegrond
De afgelopen weken heb ik 5 nieuwe opdrachten gemaakt uit het boek. Nu ziet de plattegrond er zo uit.

Diverse gemaakte opdrachten

Creëer een speciaal plekje voor jezelf
Een speciaal plekje voor jezelf wie wil dat nu niet? In mijn eigen gemaakte wereld heb ik een eigen geheime grot in een rots. Ik kijk vanuit die rotsopening uit over mijn eigen privéstrand en huis :-).
Om dit te creëren heb ik uit een tijdschrift een strand geknipt, vervolgens heb ik met kleurpotloden de rots getekend.
voorbeeld the Imaginary world boek

Advertentie

Hier is een winkel
Bij deze opdracht was de bedoeling dat je nadenkt over een winkel in je eigen wereld. Wat verkoopt deze winkel, wat voor eigenaar heeft de winkel enzovoorts. Ik had bedacht om in deze speciale wereld slaappoeder te verkopen. Het lijkt me namelijk heerlijk om gelijk te kunnen slapen als je wilt.
Met glitterslijm heb ik de poeder gemaakt, de kraam heb ik weer getekend.
voorbeeld the Imaginary world boek

Voeg onontdekt gebied toe
In mijn wereld is alleen maar plaats voor positiviteit. Ik hoefde dan niet lang na te denken wat dan onontdekt gebied is in mijn wereld: “Het gebied van onzingedachten”. Lekker ver weg van alles, zoals je op de plattegrond ziet ;-).
voorbeeld the Imaginary world boek

Bestem een deel van je wereld voor een hobby
Natuurlijk is er in mijn wereld veel moois te vinden. En omdat ik van fotograferen hou, is er een speciaal gebied met prachtige flora en fauna. Die ik dan samen met mijn hond en fotocamera bezoek :-).
voorbeeld the Imaginary world boek

Leg het plantenleven vast
Planten, laat ik daar in de echte wereld nu een haat-liefdesverhouding mee hebben. Helaas gaan ze nog wel eens dood. In mijn eigen wereld heb ik planten 2.0. Deze gaan niet dood, geven zelf aan wanneer ze water nodig hebben en bloeien altijd :-).
Mijn eigen planten heb ik getekend en daarna omlijnt met fineliner.
voorbeeld the Imaginary world boek

Denk jij ook wel eens na over je droomwereld?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Knutselen: The imaginary world of…
Tip! Het boek: The imaginary world of…
Knutselen: Wreck This Journal
Inspiratie: Boeken Keri Smith

Advertentie

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Wat een leuke opdrachten! Kan me voorstellen dat je hier vele fijne uurtjes aan kan besteden. Ik ben momenteel eigenlijk helemaal niet meer zo bezig met dromen, toekomst etc..

  2. Wat een fantasie en wat een positiviteit stralen deze pagina’s in jouw boek uit! Erg leuk om te zien, wat een creatief brein heb je toch, om jaloers op te zijn!

  3. Het standpunt dat er in jouw wereld alleen maar plaats is voor positiviteit, spreekt mij enorm aan. Jouw gebied van onzin-gedachten? Helemaal TOP.?

  4. Wat een ontzettend leuk en creatief boek! Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om hiermee bezig te zijn. Leuk om je pagina’s in het boek te zien. Die bloemen zijn ook erg mooi getekend!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.