Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden

Review Gouden lijntjes tekenboek info en voorbeelden tekenen
Reclame

Review Gouden lijntjes tekenboek info en voorbeelden tekenen
In dit artikel een korte review, informatie en mijn eerste tekeningen die ik maakte met het boek ‘Gouden lijntjes tekenboek, 12 smoesjes om wél te tekenen’.


Gouden lijntjes tekenboek van Anne Jorinde Kuiper

Het tekenboek ‘Gouden lijntjes tekenboek, 12 smoesjes om wél te tekenen’ kocht ik op bol.com voor € 22,99. Het boek heeft 195 pagina’s. In het ‘Gouden Lijntjes Tekenboek’ worden de twaalf meest gebruikte smoezen om niet creatief bezig te zijn behandeld. Daarnaast staan er veel creatieve opdrachten in om aan de slag te gaan met tekenen.
Review Gouden lijntjes tekenboek
 

Eerste indruk ‘Gouden lijntjes tekenboek’

Toen het boek binnenkwam was ik blij verrast met de dikte van het boek. Ik ben gelijk gaan lezen en door het boek gaan bladeren.
 
Als eerste vielen mij de vele creatieve opdrachten op. Het boek is eigenlijk een doeboek vol met creatieve opdrachten gericht om aan de slag te gaan met tekenen. Een paar opdrachten kende ik uit andere doeboeken die ik al heb. Ik hou van creatieve doeboeken, zo werk ik ook graag in de doeboeken:
Review: Boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’ van MUS
Review: Creatieve boek ‘Create this book’
 
Naast creatieve opdrachten staat er ook veel informatie en uitleg in het boek. Vooral hoe je verschillende smoesjes om niet te tekenen moet
aanpakken. Elke smoes heeft zijn eigen hoofdstuk met daarbij behorende creatieve opdrachten.
 

Aan de slag ‘Gouden lijntjes tekenboek’

Tip: Het boek is dik, en de pagina’s vouwen daarom ook niet makkelijk open. Je kunt de pagina’s gewoon plak drukken. Dit vertelde Anne (schrijver van het boek) op haar Instagram. Hier is het boek voor gemaakt.

Hoofdstuk 1, smoes: geen tijd, opdracht ‘Eentje maar…’.
Ik begin met hoofdstuk 1, ook al hoeft dat niet. Je kunt beginnen waar je wilt, er is geen standaard volgorde die je moet volgen. Ik maakte gelijk de eerste opdracht ‘Eentje maar…’. Je hoeft maar één lijn te tekenen van een ananas, stoel, olifant en een plant. Daarna mag je verder tekenen, maar hoeft niet.

Advertentie

Ik besloot de onderwerpen na te tekenen van plaatjes die ik vond op internet. Daarna heb ik de schetsen ingekleurd met aquarelverf (ik gebruik aquarelverf van Winsor & Newton) en de lijnen overgetrokken met een zwarte fineliner (Pigma Micron). Door het inkleuren kwam ik er gelijk achter dat het papier goed overweg kan met aquarelverf. Ik werk de laatste tijd graag met aquarelverf.

Uiteindelijk lang over deze opdracht gedaan. Maar het was erg leuk om te doen. En het gaat natuurlijk om aan de slag te gaan met tekenen.
Gouden lijntjes tekenboek smoezen tekenen

Hoofdstuk 1, smoes: geen tijd, opdracht ‘Timer zetten’
Tekeningen maken in 30 seconden, 2, 5 en 10 minuten. Eigenlijk moest ik een timer natekenen, maar dat was mijn gsm. Dat vond ik niet zo leuk, daarom koos ik voor een flesje met alcohol. De tekeningen maakte ik met een potlood.
Gouden lijntjes tekenboek tekenen opdracht smoes

Hoofdstuk 7, smoes: nuttig doel, opdracht ‘In opdracht’.
Toen besloot ik toch niet van voor naar achteren te werken in het boek. Hoofdstuk 7 is dan ook echt mijn grootste struikelblok, ‘het lukt niet zonder nuttig doel’. En dat niet alleen, ik weet vaak ook niet wat ik wil tekenen. Opdracht 1 van dit hoofdstuk zijn duidelijke tekenopdrachten.

Ik begon met de thee. Ik maakte ‘Lemon & Orange tea’. Eigenlijk hou ik niet zo van Engelse teksten, maar dit was het eerste wat in mij opkwam.

De verpakking schetste ik eerst met potlood. Met een zwarte fineliner maakte ik de schets definitief. Met aquarelverf kleurde ik mijn verpakking in.
Gouden lijntjes tekenboek, 12 smoesjes om wél te tekenen

Advertentie

Hoofdstuk 9, smoes: mijn hoofd is veel te druk, opdracht ‘Stap voor stap’
Even niet nadenken maar doen! Hier was ik aan toe. Heerlijk afbeeldingen natekenen. Ik tekende de tv en het ijsje na.

De TV tekende ik met kleurpotloden (Faber Castell). Achteraf vond ik dit niet zo’n goed idee. Te dikke lijnen en gewoon niet zo mooi gekleurd door mijzelf. Daarom maakte ik het ijsje met potlood, zwarte fineliner en aquarelverf.
Gouden lijntjes tekenboek tekenopdracht

Korte review ‘Gouden lijntjes tekenboek’

Het boek is van goede kwaliteit, lekker dik en veel opdrachten. Het maken van de verschillende opdrachten vond ik erg leuk. Ik ga dan ook zeker weer snel aan de slag in dit boek. Ik kan dit boek dan ook zeker aanraden.

Is dit boek iets voor jou? Wat is jouw smoes om niet te gaan tekenen?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2
Tekenen #34: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’
Tekenen #33: Eigen dieren tekenen met het boek ‘Schattige dieren, teken je zo, incl. uitleg #5
Tekenen #32: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk, Deel 2
Tekenen #31: Gratis tekenlessen volgen van Paperfuel (NL)
Tekenen #30: Tekenboek ‘Fijne lijntjes’, fineliner-kunstwerk

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

 

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.